Goldair Handling S.A. και ιστορίες καθημερινής τρέλλας...

• Thread starter Thread starter flightnumber
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

flightnumber

Business-Class-Member
Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι ένα μέλος όχι και τόσο ενεργό όσων αφορά τις δημοσιεύσεις,αλλά γενικά λατρεύω ταξίδια,αεροπλάνα,αεροπορία κλπ.

Για να μη γίνομαι όμως κουραστικός μπαίνω αμέσως στο θέμα!
Είμαι φοιτητής εξωτερικού και έχω την τύχη να ταξιδέψω με αρκετές εταιρείες γνωστές και άγνωστες!
Η τελευταία μου εμπειρία ήταν στις 3 Σεπτ.
Είχα πτήση CHQ-ATH(Me OA) k ATH-NAP με Airone.
Να σημειώσω ότι η ΟΑ με την Airone δεν έχουν συνεργασία,οπότε φτανοντας αθήνα πήρα τις βαλίτσες και μετά ξανά Checkin κλπ.

Η αιρουαν έχει στο handling την goldair.Πήγα στο Checkin την προβλεπόμενη ώρα.3 ουρές ατελείωτες,ήταν ολοφάνερη η έλλειψη επαγγελματισμού των "κυριών" που κάναν το checkin.
Φτάνει επιτέλους η σειρά μου...Η αλήθεια είναι ότι σαν φοιτητές τα παραπάνω τα κιλάκια μας παντα τα έχουμε στις αποσκευές,όμως η πλειονότητα των εταιρειών δείχνουν κατανόηση.Με λίγα λόγια δεν έχω πληρώσει ποτέ υπέρβαρο,και τις φορές που η μάνα μου δε συγκρατιότανε και μου βαζε ν-ταπεράκια στη βαλίτσα...

Αυτή τη φορά η αποσκευή μου ζύγιζε 30 κιλά.
Με το που τη βλέπει η υπάλληλος μόνο που δε κάλεσε τις διπλανές φίλες της να τη βγάλουν και φώτο.Μου λέει δε μπορώ να τη δεκτώ.Της εξηγώ ότι είμαι φοιτητής και έρχομαι από αλλη πτήση,δεν είναι δυνατόν να ξεφορτώσω τίποτα κ να το στείλω πίσω.
Με ποιά εταιρεία με ρωτάει?ΟΑ της λέω.Και γυρίζει με ένα υφάκι και μου λεει "εδώ δεν είμαστε ΟΑ".και συνεχίζει "Δε ντρέπεστε?δε σκεφτεστε τα άτομα που φορτώνουν τις βαλίτσες στο αεροσκάφος?""Άσε που υπάρχει κίνδυνος για το αεροσκάφος"."Χμμ πρέπει σίγουρα να πληρώσετε και να αδειάσετε και τη βαλίτσα σας,έτσι δ'ε μπορώ να τη δεχτώ".
Αγαπητοί φίλοι,ακούγοντας όλα αυτά,πώς κρατήθηκα ακόμα με θαυμάζω,γιατί είμαι και ευέξαπτος,αλλά κατάλαβα με τί βούρλο και ανάγωγη είχα να κάνω,οπότε προσπάθησα να της μιλήσω στη γλώσσα της.Ενικό,λιγη ειρωνεία(γιατί την είχε δει εξουσία) κλπ.
Της εξηγώ ότι τη βαλίτσα ΘΑ την πάρει και δεν είμαι διαθετημένος να πληρώσω υπέρβαρο,πρέπει να μου βρεί μια λύση.Αν πληρώσω δηλαδη της λέω δε θα κινδυνεύει το αεροπλάνο?

Σαν λύση δυστυχώς εκείνης της στιγμής ήταν να αγοράσω ένα σακ βουαγιαζ και να ανοίξω τη βαλίτσα μου....Καταλαβαίνετε τον εκνευρισμό μου.
Αυτός ο εξευτελισμός από υπαλληλο δεν μου έχει συμβεί ποτέ ξανά,αν με έβαζε και να πληρώσω θα μας γράφαν οι εφημερίδες.Το σκεφτηκα πολλές φορές να πάω να βρω έναν υπεύθυνο της εταιρείας,μάλιστα της το είπα κιόλας για τη συμπεριφορά της,και μου λέει "άμα βρείς υπευθυνο θα πληρώσεις υπέρβαρο,μη συζητάμε άλλο μας ακούνε και οι γύρω γύρω θα χάσω τη δουλειά μου..."
Γενικά φίλοι μου χρειάζεται θάρρος και όταν κάποια τσουτσέκια σας μιλάνε χωρίς κάποιο λόγο με ανέδεια,πρέπει να τους απαντάτε στη γλώσσα τους.Εγώ ομολογώ κρατήθηκα γιατι δεν ήθελα να πληρώσω,με λίγα λογια δεν την έλουσα όπως θα της άξιζε και ίσως καλύτερα γιατί με την ίδια πτήση και handling μια γνωστή μου πλήρωαε 180Ευρώ σε υπέρβαρο,πάλι φοιτήτρια.

Ντροπή σε αυτή την εταιρεία,ζήτω στο handling της ΟΑ(είναι οι καλύτεροι).
Ντροπή στους "υπαλληλάκους" που ενώ τους μιλάς με το σεις και με το σας,έχουν το θάρρος-θράσος να σου μιλάνε στον ενικό και βαριεστημένα κ'ιολας....
Ελπίζω να μή σας κούρασα,περιμένω σχόλια κλπ
Με εκτίμηση,
Κώστας Χ.

Θα συμφωνήσω πως η συμπεριφορά της υπαλλήλου ήταν απαράδεκτη, όσον αφορά αυτά που λες ότι είπε και το ύφος με τα οποία τα είπε. Θα έπρεπε να διαμαρτυρηθείς στην/στον προιστάμενό της.

Θα διαφωνήσω με την απαίτησή σου να μην πληρώσεις, παρ'όλο που παραδέχεσαι ότι ήσουν υπέρβαρος. Το ότι άλλες φορές οι εταιρίες είχαν κάνει τα "στραβά μάτια" και σου έκαναν την χάρη να μην πληρώσεις δεν είναι δικαιολογία. Όταν σου κάνει κάποιος μια χάρη ή δώρο, το δέχεσαι ευχαρίστως, αλλά είναι παράλογο να το απαιτείς!

Επίσης θα διαφωνήσω στο ότι όταν "σας μιλάνε χωρίς κάποιο λόγο με ανέδεια,πρέπει να τους απαντάτε στη γλώσσα τους". Η αναίδεια των άλλων δεν είναι δικαιολογία για αναίδεια δικιά μας.
Πέραν του ότι είναι θέμα αρχής, εάν είναι κανείς ευγενικός και ήρεμος, πετυχαίνει και καλύτερο σερβίς, και περισσότερες "χάρες"....

Νομίζω ότι τείνω να συμφωνήσω με τον SK.

Από τη στιγμή που είσαι υπέρβαρος για τον Χ,Υ,Ζ λόγο, πρέπει να ξέρεις ότι έχεις την υποχρέωση να πληρώσεις. Όλοι μας κάποτε έχουμε βρει στη θέση αυτή και τις περισσότερες φορές έχουμε σταθεί τυχεροί και έχουμε περάσει "στο ντούκου" με κιλάκια παραπάνω αλλά δε νομίζω κανείς μας να απαίτησε να μην πληρώσει :shock:

Η αγένεια της υπαλλήλου είναι άλλο πράγμα. Σίγουρα όταν βλέπω υπαλλήλους που είτε είναι αγενείς είτε λένε ανοησίες εξοργίζομαι αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους φέρομαι αντίστοιχα. Πάντα με ήρεμα μέσα εξηγείς την κατάσταση... Στην περίπτωση με το υπέρβαρο νομίζω όμως πως δεν σε παίρνει ο τσαμπουκάς :idea: Just my 2 cents

Θέλει ηρεμία σε τέτοιες περιπτώσεις. Για εμένα δουλεύειε πάντα. Ακόμα και αν σας πούνε κάτι παίρνεις ένα αγχωμένο/θλιμμένο ύφος. Ευτυχώς που η ΟΑ για τη γραμμή του Λονδίνου είναι αρκετά ελαστική.Πάντα αν έχεις παραπάνω κιλά καλό είναι να μοιράζεις τα κιλά σε 2-3 τσάντες και να μην πετάς στο τσεκ ιν μια βόμβα μεγατόνων. Έχω περάσει μέχρι και 48,5 κιλά χωρίς να πληρώσω, αλλά εκεί βοήθησε και το γεγονός ότι ζήτησα και μου δώσανε 10 κιλά παραπάνω κατα την αγορά του εισητηρίου. Πάντα πέφτει το τηλεφώνημα στην προισταμένη και την ενημερώνει για την περίπτωση μου και απο εκεί παίρνω το ΟΚ :roll:

Θα ήθελα και εγώ να προσθέσω ένα ανάλογο περιστατικό που συνέβη σε πελάτες μου που είχαν εισιτήριο της Α3 για τη γνωστή πτήση της AirOne. Ένας εξ αυτών ήταν στρατιωτικός και ταξίδευε με την υπηρεσιακή του ταυτότητα και το απόσπασμα της αδείας που του είχε χορηγήσει η υπηρεσία του βάσει της οποίας είχε ενημερωθεί η πρεσβεία στη Ρώμη. Όταν έφτασαν στον έλεγχο, η υπάλληλος (η οποία κατά τον πελάτη μου ήταν είρων, απόλυτη και αδιάλλακτη-ίσως και να μιλάμε για το ίδιο άτομο) αρνήθηκε τον έλεγχο του εισιτηρίου γιατί δεν είχε τα απαιτούμενα έγγραφα για να ταξιδέψει. Να προσθέσω ότι εντός Schengen απαιτείται ταυτότητα προκειμένου να αποδειχτεί η ταυτοπροσωπία και μόνο.

Το παράξενο είναι ότι συνάδελφοί της που ταξιδεύουν με άλλες εταιρίες δεν αντιμετώπισαν τέτοιο πρόβλημα.

Σχετικά με το θέμα της αποσκευής, νομίζω ότι κάποιες έταιρίες, για ορισμένα δρομολόγια έχουν θεσπίσει ανώτατο όριο ανά αποσκευή τα 32 κιλά ανα τεμάχιο ή και ανά επιβάτη. Αν η αποσκευή ζυγίζει περισσότερο, θα πρέπει να πάει cargo. Αυτό ξέρω ότι το εφαρμόζει η ΒΑ και η ΤΚ γιατί το έχουν σαν πληροφορία στα availabilities των συστημάτων τους. Αν μοιράσεις το περιεχόμενο σε δύο, τότε είναι πολύ πιθανόν να τις δεχτουν με την καταβολή του υπέρβαρου.

Θα συμφωνησω κ εγω με τους περισσοτερους, οτι δηλαδη ειναι παραλογο να εισαι υπερβαρος κ να μη θελεις να πληρωσεις. Κατα τ αλλα, οντως η συμπεριφορα της υπαλληλου ηταν απαραδεκτη, κ εδω δεν υπαρχει δικαιολογια κουραση/στρες κλπ κλπ κλπ, γιατι ειναι μια δουλεια με αμεση επαφη με τον κοσμο κ ΟΦΕΙΛΟΥΝ εστω να κανουν τη μουτσουνα τους να φαινεται χαμογελαστη.
Μια μικρη σημειωση που αφορα σ αυτο που ειπε για αυτους που φορτωνουν: να ξερετε, οσοι σε καθε ταξιδι κουβαλατε το σπιτι σας μαζι, οτι ακουτε πολυ μπινελικι απο καποιους συγκεκριμενους ανθρωπους :lol: (ειδικα αν πινετε πολυ καφε στο Γρηγορη κ η πτηση καθυστερει για να σας ξανακατεβασουν τις αποσκευες και να φυγει το αεροπλανο μειον εσας). Ολα αυτα δεν τα εννοω για κανεναν προσωπικα απο εδω, βεβαια :wink:

Χαιρομαι πολύ για την ανταπόκρισή σας!
Ίσως να μην εκφράστικα ακριβώς όπως θα ήθελα,συμφωνώ σχεδόν με όλα αυτά που παραθέσατε.Να σας τονίσω μόνο μια μικρή λεπτομέρεια.
Δεν έχω παράλογες απαιτήσεις όταν μου συμπεριφερθείς σωστά και τηρήσεις τα συμφωνηθέντα.Ρίχτε μια ματιά εδώ το τί είχε προηγηθεί
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=3224

Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία το μίνιμουμ είναι να κάνουν για 1 με 2 κιλά τα στραβά μάτια και να έχουν έστω κ ένα ψευτικο χαμόγελο κιόλας.
Δυστυχώς ή ευτυχώς κ μεις σαν επιβάτες έχουμε δικαιώματα.Και όταν πληρώνεις απαιτείς! κάποιο σέρβις.Δε πετάμε τζάμπα!Κάνω πάνω από 15 ταξίδια το χρόνο και δέ μπορείς να μου συμπεριφέρεσαι έτσι!
Είτε αν έχεις δικιο ειτε αν εχεις αδικο.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας,
Κώστας Χ.

flightnumber":3bdebvj7 said:
Δυστυχώς ή ευτυχώς κ μεις σαν επιβάτες έχουμε δικαιώματα.Και όταν πληρώνεις απαιτείς! κάποιο σέρβις.Δε πετάμε τζάμπα!Κάνω πάνω από 15 ταξίδια το χρόνο και δέ μπορείς να μου συμπεριφέρεσαι έτσι!
Κώστας Χ.

τα δικαιωματα σου ειναι ακριβως αυτα που σου περιγραφει η εταιρια οταν κλέινεις το εισητηριο. αν σου λεει πως οριο βαρους αποσκευης εχεις 20 κ και απο εκει και πανω πληρωνεις χ ποσο..τοτε σε περιπτωση που εισαι υπερβαρος θα πληρωσεις εφ οσον σου ζητηθει..οσο μαγκας και αν εισαι και οσες πτησεις το χρονο κι αν κανεις. αν γνωριζες πως εισαι υπερβαρος και δεν εκανες καμια κινηση να αυξησεις τις πιθανοτητες σου να γινεις δεκτος( κανοντας μια μεγαλη χειραποσκευη ας πουμε..) τοτε η ευθυνη ειναι δικη σου....και νομιζω πως χαρη σου εκανε η υπαλληλος που καθισε να συζητησει το προβλημα σου την ωρα που καθυστερουσες την ουρα.

την συμπεριφορα της υπαλληλου δεν μπορω να την κρινω αφου δεν ημουν μπροστα....αλλα σε πιστευω... διοτι εχω τυχει και εγω πολλους τετοιους υπαλληλους στο εθνικο χαμπ....

eixa poly kairo na mpo .... kai pou mphka .... eida auto to thema ...
kai de gynete na mhn apanthso .... :D

loipon sto mono pragma pou ftaei h goldair einai sthn agenestath ypallhlo ... pou fantazomai kai se pisteuo oti mporei na htan kai na einai agenestath

epishs to poso eugenikos einai enas ypallhlos einai poly ypokeimeniko gia ton kathe ena epibath ....
an h sygkekrimenh ypallhlos htan poly eugenikh kai se ebaze na plhroseis , sigoura tha thn theorouses poly agenestath , tah thn ebrizes kai tha epsaxnes apegnosmena ena oplo na thn skotoseis .... pes thn alitheia auto den tha skeftosoun ????

oi etaireies pleon einai poly austhres me thn politikh tous ....
synithos kai to paramikro kilo to plhroneis ....
gia olous yparxeis proth fora.... mexri kai stoys ypallhlous pou petane plhronoeun yperbaro ...

pelon einai diethneis kanonismos otyi pano apo 32 kila to komati apagoreuetai .... pantou kai opoudhpote ....kalhtera dyo kai perissotera kommatia....tis balitses tis shkonoun ANTHROPOI ..... OXI ZOA ..... kai zoa na htan ...pali ta lypasai ....

epishs auto mporei na sou symbei kai sthn oa sigoura alla kai sthn swissport .... kai genika sou euxomai na mhn sou symbei ......

epishs oxi magges sta check in ... mhn ekneurizeis thn xazogomena pou einai sto check in ..... an einai xazogomena ....

kai na proteimate tous antres .....na tsekarete fysika .... ti allo ???

genika tha mporouses na to anafereeis san ena provlima pou sou etyxe sto aerodromio kai oxi poly sygkekrimena sthn gh ....
thanks ....

Δυό λόγια περιληπτικά από μένα γιά το θέμα αυτό:

1.Δέν αμφιβάλλω οτι η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν αγενέστατη.Αυτό δέν σημαίνει οτι πρέπει και εμείς να είμαστε αγενείς σέ τέτοιες περιπτώσεις.Υπάρχουν και προϊστάμενοι τών υπαλλήλων,καί μπορούμε μέ ήρεμο τρόπο νά εκθέσουμε τό παράπονό μας εκεί.

2.Τό αεροπλάνο είναι ένα μεταφορικό μέσον το οποίο απαιτεί κάποιου είδους "πειθαρχία",προκειμένου να είναι ασφαλές (ή έστω,μεγαλύτερη "πειθαρχία" από ότι τά άλλα μεταφορικά μέσα).Και εννοώ πειθαρχία από όλους όσους εμπλέκονται σέ ένα αεροπορικό ταξίδι.Ακόμα και από τους επιβάτες.Που σημαίνει οτι πρέπει να σεβόμαστε τους περιορισμούς που υπάρχουν γιά το επιτρεπόμενο βάρος πρός μεταφοράν.Ακόμα και η λογική "ε,κι'άν βάλω ένα-δυό κιλά παραπάνω στίς αποσκευές,θά πληρώσω το υπέρβαρο και όλα ΟΚ" γιά μένα είναι λανθασμένη.Οχι μόνο γιατί έτσι δέν σκεφτόμαστε αυτόν/αυτούς που θα χειριστούν την αποσκευή μας απ'την ταινία τού check-in μέχρι το luggage bay τού αεροπλάνου καί τούμπαλιν,αλλά και γιατί δέν σκεφτόμαστε πως το αεροπλάνο δέν μπορεί να μεταφέρη άπειρο βάρος,αλλά όσο επιτρέπουν οι προδιαγραφές του.Και πως κάθε παραπανίσιο κιλό από εμάς μπορεί να σημαίνη όχι μόνο ένα κιλό λιγώτερο σέ κάποιον άλλο,αλλά ενδεχομένως κι'ένα κιλό λιγώτερο καύσιμα-άρα νά επηρεάση την ασφάλεια τής πτήσης-ή ένα κιλό λιγώτερο σέ catering-άρα να επηρεάση το in-flight service,γιά το οποίο όμως εμείς οι "υπέρβαροι" θά παραπονεθούμε μετά στο πλήρωμα...

Ηθικόν δίδαγμα:όταν ταξιδεύουμε μέ αεροπλάνο,άς είμαστε προσεκτικώτεροι στό πόσο θά ζυγίζουν οι αποσκευές μας.