Η μόδα προστάζει Alitalia

  • Thread starter Thread starter Kiwi Jumbo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Kiwi Jumbo

First-Class-Member
Εγγραφή
03/10/2009
Μηνύματα
505
Likes
0
Περιοχή
London
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
VIR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EGLL
Λονδίνο (Τ4) – Μιλάνο Linate.
Το αίμα νερό δεν γίνετε και φυσικά δεν γινόταν να μην επισκεφτώ την αδελφή μου στο Μιλάνο αφού και εγώ σπουδάζω Λονδίνο τι είναι μωρέ 2 τραγούδια δρόμος. Δεν γίνετε να πετάς για Μιλάνο και να μην πετάς με μια ιταλίδα που ξέρει τα κατατόπια και είναι ντυμένη ανάλογα με ότι προστάζει ο προορισμός, άρα Alitalia δαγκωτό. Δεν είχα ξαναπετάξει με Alitalia και ήθελα να δω τι λέει και εκεί, ήταν και πιο φτηνή από την αντίπαλο βρετανίδα κατά 50 ευρώ. 22 Σεπ αναχώρηση. Τι χαρά είναι αυτή και από το νέο τερματικό 4 του Heathrow ποιος στη χάρη μου να δω τι παίζει και με την Skyteam. Και μου το έδειχνε ότι η μέρα δεν είναι ευνοϊκή για ταξίδι ήταν ανάδρομος ο Ερμής μάλλον. Underground Piccadilly line, και μια στάση πριν απομονωθεί η μπλε γραμμή ανακοινώνουν για ένα ατύχημα και το κλείσιμο τις γραμμής από εκεί και περά μέχρι το αεροδρόμιο.
Τρεχάλα για Paddington και Heathrow Connect. 1μισι ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση. Είχα ήδη το ηλεκτρονικό check-in στα χεριά όποτε κόβω μια βόλτα στον ανανεωμένο τερματικό. Πολύ καλή δουλειά με άπλετο χώρο (όχι όπως ο τερματικός 2), και κάποτε έφτασε και η ώρα να περάσουμε τον Έλενxο. Ουρά χιλιόμετρων λες και είχε εκπτώσεις η Ferrari και έδινε F430 με 20 ευρώ. Οθόνες με λεπτομερές για το τι πρέπει να αφαιρέσουνε οι επιβάτες από πάνω τούς και πολλές φορές για όσους περιμένουν το IQ να χτυπήσει 10 για να πουλήσουν. Ώρα για βόλτα στα μαγαζιά αφού πύλη δεν έχω ακόμα (για σου Alitalia ξαδέρφη με τη ΟΑ είσαι?). Άντε να πάμε να τον περπατήσουμε όλο τον τερματικό. Τι αυτό είναι όλο? Αααα οκ άντε να πάω να αράξω πουθενά. Όπα εδώ είμαστε γυάλινη πρόσοψη δίπλα στο διάδρομο απογείωσης εκεί άνετα μπορείς να χάσεις την πτήση σου ακόμα και αν λένε συνεχεία final call. Με τα πολλά έφτασε η ώρα να μπούμε στο Α321 της Alitalia Express (damn it). Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω επιβάτες να έχουν μπλοκάρει στην αερογέφυρα, τι παίζει ρε παίδες εδώ θα μείνουμε σήμερα??
Με τα πολλά έρχεται η σειρά μου να μπω στο ‘’καινούργιο’’ αεροσκάφος. Και με το που στρίβω στην καμπίνα τα μάτια μου καρφώνονται στο κάθισμα της business και δεν κουνιέμαι ρούπι. Ήταν μια ιταλίδα καλλονή? Ήταν η αεροσυνοδός με ‘’πλούσιο εσωτερικό κόσμο’’? Μήπως ήταν η βασίλισσα της Αγγλίας??
Όχι όχι όχι ήταν το γεγονός ότι το πρώτο κάθισμα της business δεν είχε ……………………………………….ΠΛΑΤΗ!!!!! Που πάω να πετάξω εγώ με αυτό ρε παιδιά?? Δεν έχω περιθώρια να βγω πιέζει το πλήθος από πίσω. Κάθομαι στην 7F ακριβώς μετά το τελείωμα της business. Πιο στριμωγμένα δεν έχω νιώσει ποτέ, αλλά δεν πειράζει δεν είμαι τόσο μυγιάγγιχτος. Κάποτε αρχίζουμε το taxing, και ένα δεν καταλαβαίνω, οκ έχει στιλ και είναι μοντέρνα αλλά πρέπει τα φώτα να είναι τύπου disco 95?? Τα φώτα μια να ανάβουν μια να χαμηλώνουν και πάλη από την αρχή. Τα προσωπικά φώτα έσβηναν με δικιά τούς πρωτοβουλία τι να κάνουν και αυτά κουραστήκαν….
In flight service???? Μάλλον δεν το προσφέρουν και πολύ γιατί ίσως να μην υπάρχει η ίδια λέξη στα ιταλικά, μπισκοτάκια και αναψυκτικό δίαιτα απόψε γιατί έχω πάρει και κιλά. Οι οθόνες προσπαθούσαν να δείξουν (ω ναι έτσι είναι δεν κάνω λάθος χρήση Ελληνικών) επίδειξη μόδας. Στο Μιλάνο πας ρε βλάχε να μην είσαι λίγο ενημερωμένος?? Ουστ. Ευτυχώς με τα πολλά έφτασα και βραδύ με ομίχλη που σε έκανε να νομίζεις πως μέσα σε 2 ώρες έπαθες καταρράκτη. Ευτυχώς βρήκα εύκολα το δρόμο για το σπίτι.
Στον γυρισμό μετά από 3 μέρες το μόνο που με αποζημίωσε ήταν το εξής αξιοπερίεργο (πάλι με κάθισμα έχει να κάνει όπως με το κάθισμα που δεν είχε πλάτη). Ενώ η business class τελείωσε στην σειρά 3 (Α320) έκατσα στην 4Α. Tι έγινε ρε παιδιά είμαι business και δεν το έχω καταλάβει ακόμα?? !!!!!!! Όχι όχι απλά στην σειρά 4 στην αριστερή μεριά και μόνο, όπου καθόμουν, είχαν αφήσει business class καθίσματα 2 φαρδιά και ένα μικρό κεντρικό ξέρετε τώρα τα γνωστά. Αλλά επειδή μου αρέσει η περιπέτεια και για Μιλάνο Linate μόνο η ιταλίδα φαφούτα προσφέρει πολύ πιο φτηνά εισιτήρια από τον ανταγωνισμό την επομένη φορά πάμε πάλη με Alitalia (όχι Express όμως) ….. :great: :rant: :wall: :banana:
 
και εγώ στη θέση σου Alitalia θα διάλεγα, αλλά το κάθισμα χωρίς πλάτη της διακεκριμένης απαράδεκτο!!
 
Έπρεπε να το έβλεπες πραγματικά ήθελα να βγω έξω αλλά δεν ήταν εύκολο, κρίμα που δεν είχα φωτογραφική μαζί μου να το τραβούσα!!! :great: :great: :rant:
 
Πάντως εγώ που έχω πετάξει δυο φορες με Αλιτάλια μια LIMC-ΕΣΑ και μια LIMC-LGAV πέτυχα τις πιο όμορφες αεροσυνοδούς που έχω πετύχει. Ξέρετε αυτές τις βορειοιταλιδες με τα ξανθοκαστανα μαλλιά k τα μπλε/πράσινα ματια.... μην σου πω ότι για να τις ξαναδω θα καθόμουν k στο κάθισμα χωρίς πλάτη :D
 
Κι εγώ πέταξα με Alitalia απο Αθήνα για Fiumicino 14/4/2010 και επιστροφή στις 18/4/2010, με A321. Στενα pitches, αναψυκτικό και φυστικάκια, και οι οθόνες να ανοιγοκλείνουν συνεχώς. Άσε που σε ολόκληρο Α321 οι 3 στους 4 φροντιστές, ήταν άντρες.. Τι να πω? Αλλιώς την φανταζόμουν την Αlitalia..Συμφωνώ όμως ότι είχε καλύτερεσ τιμές απ'όλες (ATH-FCO-ATH: E99.40)
 
οι αποσκευες δεν χανονται απλα για καποιο λογο δεν ερχονται με την δικη σου πτηση και πραγματικα ειναι πολλοι οι λογοι.στην ΑΖ αυτο ειναι συχνο φαινομενο γιατι το FCO ειναι πολυ ανοργανωτο σαν αεροδρομιο.οταν λοιπον δεν ερθουν οι αποσκευες σου κανεις μια δηλωση στην εταιρεια και οταν την βρουν και ερθει τοτε οφειλει η εταιρεια να στην στειλει σπιτι σου με δικα της εξοδα.τωρα ποτε θα την στειλει το αεροδρομιο που την εχει ειναι αλλο θεμα.αλλα μην ανησυχεις οι βαλιτσες δεν χανονται αλλιως δεν θα ειχε λογο υπαρξης το τμημα του lost and found.
 
αξίζει δηλαδή να πετάξω με az με ενδιάμεσο σταθμό την ρώμη?????
 
Πρόσφατα πέταξα SKG-FCO-MAD με Αλιτάλια..Επειδή την έχω ζήσει χρόνια την ..κυρία γιατί ζούσα 3 χρόνια Νάπολη ήξερα τι να περιμενω. Η μόνη αγωνία μου ήταν αν θα φθασουν οι βαλίτσες μαζί μας ή θα καταλήξουν σε καμιά Μπογκοτά.Ο πατέρας μου πουχε παει Ντύσσελντορφ για μια ομιλία,πήγε με το τζην στην ομιλία,διότι η βαλίτσα με το κοστούμι πήγε Παρίσι..του την επέστρεψαν βεβαια αλλά όταν είχε πια γυρίσει σπίτι. ΄
Πάντως στο σκέλος SKG-FCO στο τωρινό μου ταξίδι είχαν στείλει τα καινούρια Α-320 με τις οθόνες στις πλάτες των καθισμάτων, αυτα με το γκρι χρώμα,το seat-pitch ήταν πολύ καλό και το σέρβις..εμ..μίνιμαλ όπως παντα, χυμό σανγκουίνι και μπισκότα (Krumiri στο πήγαινε, Fruletti στην επιστροφή)..Στο σκελος Ρώμη-Μαδρίτη και πισω είχαμε τα "παλιά" Α-321 με τα πράσινα καθίσματα και λίγο στενότερο seat-pitch. Και δεν ξέρω αν γίνεται συνέχεια αυτό αλλά στο Barajas μας βγήκε η πίστη στο περπάτημα διότι η ΑΖ παρκαρει στο Τερμιναλ 2 στο τελευταίο gate, E81..Και περπατας..και περπατας.."Ξεπατώθηκα.."που λεει κι ο Τρύφωνας Σαμαράς..Όσοι πάτε με Αλιταλια να είστε νωρίς στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης αν θέλετε ναχετε χρόνο να φάτε και να χαζεψετε και μαγαζιά...Και συμφωνώ ότι δειχνει μια προτίμηση τελευταίως σε άντρες φροντιστές..και στις 4 πτήσεις το πλήρωμα καμπίνας ήταν κυρίως άνδρες..Μάλιστα στο Ρωμη-Μαδρίτη είχαμε μόνο άντρες..(με λίγο μακιγιάζ και βγαλμένο φρύδι κανά δύο αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.. :mrgreen: )
Η τιμή πάντως πολύ καλή 260 ευρώ..Από άποψη τιμών είναι απτις πολύ ανταγωνιστικές και αν δε σε πειράζει το μίνιμαλ σέρβις γιατί να μην την προτιμήσεις;Με λίγο καρδιοχτύπι πάντα για τις βαλίτσες..(σάμπως και με άλλες εταιρίες δεν χάνονται,εδώ λίιιγο παραπάνω..)..Παραδόξως εμενα εφθασαν κανονικά.. :thx: :thx: (με πολλες προσευχές και παρακάλια)
 
Πριν 1 χρόνο είχα πετάξει ATH-FCO-BCN με Alitalia (Air One στο σκέλος FCO-BCN). Ενώ λοιπόν πετούσα με την πρωινή από Αθήνα, στη συνέχεια από Ρώμη πέταξα μεσημέρι. Η κοπέλα στο check-in της Αθήνας με ρώτησε γιατί δεν διάλεξα την πτήση που ήταν νωρίτερα γύρω στις 10 από Ρώμη για Βαρκελώνη, της απάντησα ότι ήταν καλύτερη η τιμή με αυτό το συνδυασμό και μου απάντησε πως υπάρχουν ελεύθερες θέσεις ακόμα στην πτήση των 10 και κάτι και αν ήθελα θα μπορούσα να ζητήσω στη Ρώμη να με βάλουν σε αυτή. Τη ρώτησα με ποια πτήση θα ερχόντουσαν οι αποσκευές και φυσικά δεν μπορούσε να μου απαντήσει σίγουρα, έτσι κράτησα την πτήση που είχα κλείσει και με την ευκαιρία πετάχτηκα για μια βόλτα στο κέντρο της Ρώμης μια που είχα ένα 6ωρο στη διάθεση μου :great:

Όταν λοιπόν έφτασα στη Βαρκελώνη, αποσκευή πουθενά στον ιμάντα. Ρώτησα στην εταιρία handling, πήγε ο υπάλληλος σε ένα δωμάτιο και την έφερε! Τον ρωτησα με ποια πτήση ήρθε και μου απάντησε "με την προηγούμενη"! :banana: :banana:


spotterakis":3doscwiv said:
Πάντως στο σκέλος SKG-FCO στο τωρινό μου ταξίδι είχαν στείλει τα καινούρια Α-320 με τις οθόνες στις πλάτες των καθισμάτων, αυτα με το γκρι χρώμα,το seat-pitch ήταν πολύ καλό και το σέρβις..εμ..μίνιμαλ όπως παντα, χυμό σανγκουίνι και μπισκότα (Krumiri στο πήγαινε, Fruletti στην επιστροφή)..Στο σκελος Ρώμη-Μαδρίτη και πισω είχαμε τα "παλιά" Α-321 με τα πράσινα καθίσματα και λίγο στενότερο seat-pitch.

Αυτά με τα γκρι καθίσματα μήπως είναι της Air One;
 
Top