JTY-ATH ME OA

• Thread starter Thread starter milou
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

milou

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Πειραιάς
Κυριακή 20-07-2008
ΟΑ 019 JTY-ATH
13' 30 απογείωση-14΄15 περίπου προσγείωση
Αεροσκάφος ΠΛΑΤΩΝ (sx-bia αν θυμάμαι καλά)
Τιμή εισιτηρίου €58 (38€ έχει με το καράβι η αεροπορική αριθμημένη θέση για 10 ώρες ταξείδι)

γεια σας,
με τα παραπάνω ήθελα να σας ενημερώσω με τον τρόπο που το κάνετε εσείς που είστε πιο τακτικοί επιβάτες...
Παρακάτω όμως θα σας αφηγηθώ μια μικρή ιστοριούλα...ίσως ενδιαφέρουσα.....ίσως και βαρετή....κρίνετέ με ως μη ειδικό επί των αεροπορικών θεμάτων αλλά ως απλή λάτρη του μαγικού ταξιδιού με αεροπλάνο....
Πήρα 2 μέρες άδεια και είπα να πάω να δω την Αστυπάλαια, νησί που προσπαθώ εδώ και περίπου 5 χρόνια να επισκευθώ...ήταν μια καλή ευκαιρία να ακολουθήσω την παρέα , που σημειωτέον είναι ακόμα εκεί και θα επιστρέψει το προσεχές Σάββατο.
Τελικά δεν είχα άδικο.....Μοναδικό νησί...κυκλαδοφέρνει περισσότερο κι ας ανήκει στα δωδεκάνησα.Είχα βγάλει εισιτήριο επιστροφής με blue star naxos ξημερώματα Κυριακής. Όπως αντιλαμβάνεστε.....ξύπνησα 5 και η αναχώρηση ήταν 5΄15. Φυσικά όταν έφτασα στον Άγιο Ανδρέα (λιμάνι) το πλοίο μόλις είχε διανύσει 100 μέτρα......Και τώρα?
Κατά τις 9 παίρνω τηλέφωνο στο γνωστό μας 2109666666 όπου - ω του θαύματος- απάντησε αμέσως ένας ευγενέστατος υπάλληλος όπου με πληροφόρησε για την ύπαρξη λίστας αναμονής...Μάλιστα....Καφεδάκι της παρηγοριάς στο καφέ Μελτέμι της Χώρας και αναμονή μέχρι τις 12 που είπα να πάω να δοκιμάσω την τύχη μου στο αεροδρόμιο.
Σημείωση : Στο παρόν κείμενο δυστιχώς δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία
Άφιξη στο αεροδρόμιο....Πέρισυ τουλάχιστον της Πάρου είχε και μια ταμπέλα....της Αστυπάλαιας δεν έχει καμία σήμανση.Μπαίνω στο κτήριο, όπου έχει ξεκινήσει ήδη το check in για την πτήση μας, και κατευθύνομαι στις 2 κυρίες της ΟΑ στο counter.Εξηγώ με ηρεμία ότι πρέπει να ταξιδέψω για Αθήνα και με ενημερώνουν ότι δεν έχει καμία θέση και πως αν θέλω μπορώ να μπω λίστα αναμονής....Φυσικά και θέλω.....Κάθομαι έξω σαν ζαβοκακόμοιρη και περιμένω...Έρχεται το αεροσκάφος....Κατεβάζει τους επιβάτες....και κατά την διάρκεια που ετοιμάζονται να αρχίσουν την επιβίβαση των νέων ταξιδιωτών....η ευγενέστατη και γλυκύτατη κυρία με ενημερώνει ότι υπάρχουν 3 non shown επιβάτες και θα ταξιδέψω....Δίνω την βαλιτσούλα μου....Πληρώνω 58€ (σημ. η επιστροφή μου με καμπίνα στο blue star που λέγαμε είχε 127,50€!!!!!!!!!!) και περπατάω προς το αεροπλανάκι μας.....
Κάθησα παράθυρο -χωρίς καν να το ζητήσω- και περίμενα την απογείωση μιας και φυσούσε αρκετά... τελικά η απογείωση ήταν τόσο ανώδυνη που ούτε καν το πίστευα....Είχαμε ενα φανταστικό ταξίδι....Περάσαμε πάνω απο σχεδόν όλα τα νησιά των Κυκλάδων....Όταν μας μίλησε ο κυβερνήτης πετούσαμε στα 12.000 πόδια πάνω από την Νάξο, την Πάρο και στο βάθος την Σύρο. Η αεροσυνοδός ήταν μια πανέμορφη παρουσία που μας σέρβιρε αναψυκτικό, καφέ, νερό,χυμό και ένα σακουλάκι με dry nuts και η προσέγγιση στο Ελ. Βενιζέλος έγινε με αρκετές αναταράξεις πράγμα όχι σπάνιο για την περιοχή.
Παρατηρήσεις :
Η εξυπηρέτηση στο αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας ήταν υποδειγματική.
Η ακρίβεια στην ώρα αναχώρησης.
Η άψογη εναέρια εξυπηρέτηση.
Το πολύ καλό ταξίδι από πλευράς κυβερνητών.
Ο αερολιμενάρχης Αστυπάλαιας που ήταν εκεί, μαζί με τον κόσμο, να δίνει οδηγίες και να εξυπηρετεί άμεσα και ευγενέστατα.
Η τιμή του εισιτηρίου σε σχέση με του καραβιού μου έκανε θετικότατη εντύπωση.

Αλήθεια γιατί θα πρέπει τα αυτονόητα να μου έκαναν τόσο καλή εντύπωση? Μήπως γιατί σπάνια πλέον τα συναντάς?

Υγ: :Όταν αναρωτήθηκα γιατί ήμουν λίστα αναμονής από την στιγμή που τουλάχιστον 10 θέσεις ήταν κενές, η απάντηση που πήρα ήταν κάπως έτσι : ανάλογα με το βάρος του αεροσκάφους είναι στην διακριτική ευχαίρεια του Κυβερνήτη το πόσα άτομα θα ταξιδέψουν.Είναι αλήθεια?
Υγ 1: Εσείς του remove before flight -αν δεν το ξέρετε - μέσα στην αίθουσα του αεροδρομίου υπάρχει αφίσα από το περιοδικό σε περίοπτη θέση :evil: μα να μην βγάλω καμία φωτογραφία? :evil: :( :( :( :cry:

Πολύ όμορφο trip report. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είχε μια ρομαντική γλύκα!

milou":22l212bu said:
Υγ: :Όταν αναρωτήθηκα γιατί ήμουν λίστα αναμονής από την στιγμή που τουλάχιστον 10 θέσεις ήταν κενές, η απάντηση που πήρα ήταν κάπως έτσι : ανάλογα με το βάρος του αεροσκάφους είναι στην διακριτική ευχαίρεια του Κυβερνήτη το πόσα άτομα θα ταξιδέψουν.Είναι αλήθεια?
Την ίδια δικαιολογία άκουσα στο αεροδρόμιο της Καλύμνου πέρυσι τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, μας είχαν πει ότι ίσως κάποιοι μείνουν απ' έξω γιατί (λόγω των ανέμων) θα αποφάσιζε ο κυβερνήτης πόσα άτομα θα ταξίδευαν.
Μου έκανε εντύπωση, αλλά δεν έδωσα σημασία (ίσως επειδή τελικά ταξιδέψαμε όλοι οι επιβάτες). Συνδυάζοντας αυτό που είπες εσύ με τη δική μου εμπειρία συμπεραίνω ότι μάλλον έχουν δίκιο. Δε μπορεί να λένε το ίδιο ψέμα σε διαφορετικά αεροδρόμια.

Re:

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που θα πω αλλά σε συζήτηση που είχα με εργαζόμενο αεροπορικής εταιρείας όταν πρωτοάνοιξε το αεροδρόμιο (JKL) μου είπε πως τα πραγματα δεν είναι και τόσο καλά στο αερεδρόμιο της Καλύμνου (η τοποθεσία και ο διάδρομος) και πολλές φορές αναγκάζονται να κατεβάσουν κόσμο απο το αεροπλάνο της ΟΑ για να πετάξει.. :?