Καταρτηση καποιων Modules για Β1 με το πτυχιο του ΤΕΙ

• Thread starter Thread starter nick144
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

nick144

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπερα σε ολους σας,σημερα εμαθα οτι εχοντας το πτυχιο του πρωην τει,καποια modules για Β1 ποιανονται αυτοματα περασμενα.
Με μια προχειρη ερευνα στο ιντερνετ δυστηχως δεν βρηκα κατι, Ξερει κανεις αν ισχυει και αν υπαρχει καποια επισημη σελιδα που να το αναφερει αυτο?
Ευχαριστω πολυ.

Κάποτε η ΥΠΑ (πλέον ΑΠΑ) έδινε απαλλαγή στα Μ1 (μαθηματικά), Μ2 (φυσική) και υπό προυποθέσεις Μ16 (piston engines) με πτυχίο ΤΕΙ. Δεν ξέρω αν το κάνει ακόμα και δεν πρόκειται να το βρεις πουθενά γραμμένο. Σε κάποιους δε, ενώ αρχικά τους έδωσε απαλλαγή, όταν πήγαν να καταθέσουν για AML τα πήρε πίσω και τους έβαλε να δώσουν εξετάσεις.
Η συμβουλή μου είναι να τα δώσεις κανονικά και μην ψάχνεσαι για απαλλαγή.
Δεν νομίζω ότι κοτζάμ απόφοιτος ΤΕΙ να θες να μπεις στην διαδικασία να αποφύγεις εξέταση σε μαθηματικά και φυσική επιπέδου γυμνασίου, έτσι δεν είναι; Πόσο δύσκολα να είναι πια;

Κοιτα ειμαι και εγω καινουργιος αλλα ψαχνοντας προσφατα απεκτησα εμπειρια στη γραφειοκρατια. Αλλο μηχανικός και άλλο τεχνικός. Με το πτυχιο του ΤΕΙ είσαι engineer (τουλάχιστον στο εξωτερικο θα σε προσλαβουν ως engineer στο τιτλο εργασιας) και για οσους εχουν ενδοιασμους ναι προσλαμβανουν ατομα απο το τει σε θεσεις engineering γιατι υπαρχει η φαντασια οτι το ΤΕΙ ειναι για τα πανυγηρια απο μερικους που μπερδευουν τους τεχνικους συντηρησης ( aircraft maintenance technicians οπως ειναι ο τιλος εργασιας ο επισημος που θα βρεις δουλεια) με τους μηχανικους. Στο εξωτερικο εχει διαφορα στο εσωτερικο σαν Ελλαδα τα βαζουμε ολα στο ιδιο καζανι. Αλλο ο μηχανικος, αλλο ο τεχνικος συντηρησης. Αλλα συγχεεται. Ο ενας κανει μελετες σε υπολογιστη παιζει με δεδομενα και ο αλλος παει με εργαλεια να συντηρηση και να κανει αξιοοπλο το αεροσκαφος. Εξω ο μισθος εινια παραπανω σαν τεχνικός και επισης βρισκεις και πιο ευκολα δουλεια . Οχι η EASA πλεον δεν πιστοποιει τιποτα καλο ειναι να τα δωσεις ολα. Και συμβουλη μην παρατησεις το ΤΕΙ γιατι πολλοι ετσι συμβουλεουν αλλα ισως δεν ξερουν οτι εξω και μεσα αυτος που εχει το πτυχιο του ΤΕΙ εχει πλεονεκτημα σε σχεση με το να εχει μονο τυπους αεροσκαφων και Β1.

ΥΓ: Επισης με το χαρτι του ΤΕΙ κανεις και μεταπτυχιακο ποιος θελει να δουλευει με εργαλεια μεχρι τα 45 του.