ΧΙΟΣ ΤΑΛΛΙΝ

  • Thread starter Thread starter GIORGOS PARROS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

GIORGOS PARROS

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
03/10/2004
Μηνύματα
72
Likes
0
Περιοχή
CHIOS GREECE
Θα σας περιγράψω το τελευταίο ταξίδι μου από Χίο με τελικό προορισμό Ταλλίν στην Εσθονία μέσω Αθηνών φυσικά και Βερολίνου με EASY JET.Για να μη σας κουράσω δε θα ειμαι πολύ αναλυτικός.
05/06/2005 ΧΙΟ ΑΘΗΝΑ 10,30 AEGEAN AJ 100 SX DVA ΚΑΘΙΣΜΑ 21Α
Αναχώρησ στην ώρα μας άφιξη στην Αθήνα στις 11,00
Οι αποσκευές ήρθραν σχετικά γρήγορα. Η πτήση πολύ ομαλή χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο.
5/6/2005 ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ EASY JET A 319 G EZID αυτό με τον αριθμό 100 στήν πλευρά του κυβερνήτη
Το αεροσκάφος έφτασε 20,55 και η αναχώρηση έγινε ακριβώς στην ώρα της στις 21,45.Η πληρότητα ήταν γύρω στα 130 άτομα.
Η πτήση για μία ώρα από την Αθήνα χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.Μετά άναψε το προσδεθείται και είχαμε μερικές αναταράξεισ για 20 περίπου λεπτά ενώ στα δεξιά στο βάθος η νύχτα γίνονταν μέρα από τις αστραπές.Ο κυβερνήτης μας είχε ενημερώσει για καταιγίδες τις οποίες θα παρακάπταμε .Μετά το προσδεθείται έσβησε ενώ για μισή ώρα ακόμη οι αστραπές συνεχίζονταν.Ο κυβερνήτης μίλησε τρείς φορές και το πλήρωμα ήταν πολύ εξυπηερετικό και ευγενικό.Το σάντουιτς κόστισε 5 ευρώ με μοτσαρέλα και η μπύρα 4.
Αφιξη στο Βερολίνο μέσω ελαφρών αναταράξεων στις 23,30 τοπική ώρα.Πολύ περπάτημα από την Α64 μέχρι τις αποσκευές.έλεγχος διαβατηρίων δεν έγινε ενώ τον Ιανουάριο που είχα πάει ξανά μας έκαναν.
Οι απαοσκευές άργησαν πολύ και ήρθαν στις 24,00.Μετά τις αποσκευές πήρα το νυχτερινό λεωφορείο Ν46 αν θυμάμαι καλά και πήγα μέχρι σταθμό ΖΟΟ μέσω γειτονιών του Βερολίνου και μετά με ταξί στο ξενοδοχείο.Πρέπει να σημειώσω ότι ο καιρός δεν είχε καμία σχέση με Ελλάδα.έβρεχε και είχε κρύο.Το πρωί μετα΄από 5 ώρες περπάτημα πήρα το S9 για SONEFELD.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΑΛΛΙΝ 6/6/2005 18,05 Α319 ΕΑSY JET G EZID(to ίδιο )
Εκεί είδα τα νέα συστήματα που έχει βάλει η εταιρεία και τσεκάρειςμόνος το εισιτήριο σου.έπειτα πας στο desk και αφήνεισ τισ βαλίτσες σου.Εξονυχιστικός έλεχγος και μετά στην Α64 πάλι για επιβίβαση.Το αεροσκάφος μόλις ήρθε 17,40 στην πύλη μποστά ξεφόρτωσε, και αμέωσς 'αρχισε η επιβίβαση. Είχα priority C αριθμός 81 αλλά βρήκα παράθυρο πολύ εύκολα καθότι η πλειοψηφία πάει και μπαίνει από μπροστά.Δεν έχει φυσούνα η πύλη αυτή. Το αεροσκάφος σταματάει ακριβώς έξω.Το πλήρωμα επίσης δεν άλαξε από την προηγούμενη πτήση ο κυβερνήτης κατέβηκε έκανε μία βόλτα γύρω από αυτό βλε΄ποντας τροχούς και ρόδες και ξαναμπήκε μέσα. Αναχώρηση στις 18,12 με 7 λεπτά καθυστέρηση.Η πτήση πολύ καλή.Πάνω από τη Βαλτική και μετά από μία ώρα και 25 λεπτά άφιξη στην Εσθονία η οποία από ψηλά έδειχνε καταπράσινη.Άφιξη στην gate 3 τυπικότατος έλεχγος διαβατηρίων και αποσκευές σε 20 λεπτά.Στις 21,10 τοπική ώρα. Εκείνη την ώρα έφτασε και η εθνική Πορτογαλίας γιατί την Τετάρτη έπαιζε με την Εσθονία.Εννοείται ότι ο ήλιος στις 21,20 και βγήκα έξω από το αεροδρόμιο ήταν ακόμη ψηλά.Άσχημη εντύπωση μου προκάλεσε το ανταλακτήριο συναλλάγματος το οποίο σου έδινε σε ένα ευρώ 13,50 εσθονικά άντί 15,65 που είναι η επίσημη ισοτιμία και αυτό διότι υπήρχε μόνο ένα μόλις έβγαινες από τις αφίξεις.Το αεροδρόμιο πολύ ωραίο αλλά μικρό.
Εδώ θα κάνω ένα μικρό διάλειμα και θα συνεχίσω το βράδυ.Θέλω να μου ΄πουν οι modetators αν μπορώ να γράψω εντυπώσεις από το Ταλλίν και από το ταξίδι που πήγα για μία μέρα στο Ελσίνκι με καταμαράν. Αν όχι θα γράψω μόνο τις πτήσεις της επιστροφής.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή που δείξατε και το διαβάσατε
 
GIORGOS PARROS":3jp7wrxl said:
Θέλω να μου ΄πουν οι modetators αν μπορώ να γράψω εντυπώσεις από το Ταλλίν και από το ταξίδι που πήγα για μία μέρα στο Ελσίνκι με καταμαράν.

Φυικά και να τις γράψεις. Και αν έχεις και καμιά φωτογραφία μπορείς να την ανεβάσεις στην προσωπική σου φωτοθήκη :great:
 
TALLIN KAI ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Για το Ταλλίν ότι και να πω ειναι λίγο.Μου άρεσε παρα πολύ.Μια πόλη κουκλίστικη. Περιβάλλεται από ένα τείχος με πύργους πάνω σε αυτό με ωραίο λόφο τριγυρισμένο από Το τείχος και ωραία κτίρια.Φυσικά όπως όλες οι πρώην ανατολικές χώρες δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο έξω από την πόλη.Έχει συμπαθητικά καφέ, μπυραρίες και είναι πολύ φτηνά.Καμία σχέση με Ελλάδα οι τιμές.Επίσης νοίκιασα αυτοκίνητο και πηγα στο TaRTOU μία φοιτιτική πόλη 180 χιλιόμετρα νότια του Ταλλίν.Η πόλη ήταν συμπαθητική αλλά πολύ ωράια ήταν η φύση σε 50 χιλιόμετρα πιο κάτω μια περιοχή που ονομάζονταν ΟΤΕΠΑΑ αν θυμάμαι καλά. Λίμνες πράσινο και φοβερή βλάστηση.Την άλλη μέρα πήγα βόλτα στο Ελσίνκι.΄Το ταξίδι με καταμαράν διαρκεί μία και 30 λεπτά.Το λιμάνι στο Ταλλίν έχει 4 terminals και δεν έχουν σχεση με Ελλάδα.Στο πλοίο μπαίνεις από φυσούνα όπως στα αεροδρόμια. μέσα στο πλοίο βλέπεις την πορεία από την τηλεόραση.Φυσικά τα ίδια και στο Ελσίνκι αλλά εκεί είναι και Σκανδιναβία.Το Ελσίνκι δε με εντυπωσίασε.Είχε μερικά ωραία κτίρια αλλά καμία σχέση με Ταλλίν.
Φυσικά να μην παραλείψω να αναφερθώ στις φοβερές γυναίκες της Εσθονίας.έπαθα πλάκα.
10/6/2005 ΤΑΛΛΙΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟ G EZEU A 319
Η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 21,30. Άφιξη στο αεροδρόμιο στις 20,00 με λεωφορείο το οποίο κοστίζει 0,75 ευρώ. Φυσικά είναι μόνο 4 χιλιόμετρα από την πόλη. Γρήγορο check in και αμέσως μπροστά στις αναχωρήσεις. Το αεροδρόμιο έχει 6 πύλες οι οποίες έχουν μια τεράστια τζαμαρία και βλέπεις τα αεροπλάνα μπροστά σου. Στο αεροδρόμιο υπήρχε ένα 737 της εσθόνιαν ήρθε ένα της air baltic (BAW) ένα ATR 72 από Ελσίνκι το οποίο έγραφε AERO (OH KRF) ένα 737-300 (monastery TS IEF ) . Η πτήση από Βερολίνο ήρθε στις 20,50. Από τη φυσούνα έγινε η επιβίβαση και κάθισμα 21Α. Το αεροπλάνο είχε γύρω στα 130 άτομα.
Απογείωση στις 21,30 τοπική.
Μετά από μίαμιση ώρα αδιάφορης πτήσης πάνω από τη Βαλτική και από τη συνεφιασμένη Πολωνία όπως είπε ο κυβερνήτης προσγειωθήκαμε στο βροχερό πάλι Βερολίνο.Πρέπει να πω ότι ο καιρός στο Ταλλίν ήταν πιο ζεστός από το Βερολίνο και είχε σχεδόν πάντα ήλιο. Αφιξη στο Βερολίνο στις 22,00 τοπική.Αυτή τη φορά έγινε έλεγχοσ διαβατηρίων παρά την είσοδο της Εσθονίας στην Ευρωπαική ένωση.Εννοείται ότι εμάς τους έλληνες μας κοίταζαν τα διαβατήρια πολύ ώρα.Αποσκευές μετά από μισή ώρα στις 22,30.Εκείνη την ώραέίχαν έρθει και έλλες 4 πτήσεις της easy.
Πήραμε το S9 χωρίς εισιτήριο καθότι δε δούλευε το μηχάνημα. Άφιξη στο Βερολίνο στις 24,00.
11/6/2005 ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ G EZEC A319
Μετά πάλι από αρκετές ώρες πεζοπορία εν μέσω βροχής και κρύου πήραμε το "φοβερό" S9 για το αεροδρόμιο.Φτάσαμε με την ψυζή στο στόμα στις 16,30.Τσεκάρισμα μόνοι μας και priority 122.
Πύλη Α 62.
Ευτυχώς που υπήρχε και η πίσω σκάλα και βρήκα παράθυρο το 18Α. Η επιβίβαση ολοκληρώθηκε στις 17,10 και η απογείωση έγινε στις 17,40 λόγω κίνησης.Μετά απο ελαφρές αναταράξεις κατά την απογείωση τίποτα αξιοσημείωτο πέραν καμιά δεκαριάς πολωνών οι οποίοι δε σταμάτησαν να πίνουν και να φωνάζουν μέχρι που ένας αεροσυνοδός τους έκανε την παρατήρηση.Άφιξη στην Αθήνα στις 21,00 κάνοντας μία βόλτα πάνω από την πόλη το παλιό αεροδρόμιο και το Σαρωνικό.
Οι αποσκευές έφτασαν σε 10 λεπτά μόλις φτάσαμε κι εμείς στους ιμάντες.
Οι παρατηρήσεις μου.
Πληρότητα γύρω στο 85% των πτήσεων
Συνέπεια στα δρομολόγια
Νέα αεροσκάφη
Εξυπηρετικό προσωπικό.
Στα αρνητικά του ταξιδιού όχι της εταιρείας θα βάλω.
Την άσχημη και όχι τόσο βολική συγκοινωνία για το SXF (αλήθεια αυτό το SONEFELD EXRESS υπάρχει γιατί κανείς δεν ήξερε)
Τη μανία των Γερμανών να κάνουν έλεγχο διαβατηρίων σε πρήσεις εντός Ευρωπαικής ενωσης.
Την όχι και τόσο ευγενική συμπεριφορά τους.
Τα μηχανήματα αυτόματου τσεκαρίσματος στο Βερολίνο που καθιστούν δύσκολο τα ταξίδι για κάποιονπου δεν ξέρει αγγλικά και υπολογιστές)
Επίσης να κάνω και μία τελευταία παρατήρηση.
Σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια υπάρχει γραφείο που δίνει πληροφορίες για την πόλη, παίρνεις χάρτες βρίσκεις ξενοδοχεία.
Τα ίδια γραφεία υπάρχουν και μ έσα στις πόλεις.
Είναι τόσο δύσκολο ή θέλει φοβερό μυαλό να κάνουν και στην Αθήνα
Όσο για το κόστος των εισητηρίων? 130 ΕΥΡΩ αλλά η αγορά είχε γίνει από τις 5/12/2004.
Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα
 
Top