LGMK/JMK Mikonos

Καλησπέρα σας, ταξιδεύω από Αθήνα για Μύκονο την Κυριακή το μεσημέρι .
Βλέπω στο meteo 7άρι Βόρειο.θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
Ο προσανατολισμός του διαδρόμου επηρεάζεται από δυνατό βόρειο άνεμο?
ευχαριστώ
 
Εξαρτάται από το τι θεωρείς εσύ πρόβλημα. :)
Για κάποιους πρόβλημα είναι το να τους έρθει η ναυτία και να θέλουν να γεμίσουν εκείνη την χάρτινη σακουλίτσα.
Για άλλους πρόβλημα είναι οι υστερικές τσιρίδες των άλλων επιβατών όταν έχει αναταράξεις.
Τέλος για άλλους πρόβλημα είναι αποκλειστικά και μόνο ένα ατύχημα / δυστύχημα.
Θα σου έλεγα ότι τα προγνωστικά είναι υπέρ σου, αφού δεν έχει υπάρξει γνωστό αεροπορικό ατύχημα στην Μύκονο εξαιτίας των βοριάδων.

Λίγο πιο σοβαρά τώρα: μεγαλύτερη σημασία όταν έχει δυνατό αέρα έχει, πρώτον, η κατεύθυνση του ανέμου και δεύτερον αν είναι σταθερή ταχύτητα ή έχει ριπές ( gusts ). Αν τα 7 μποφόρ είναι μετωπικός και όχι πλάγιος / πλαγιομετωπικός και ταυτόχρονα σταθερός, λογικά δεν θα καταλάβεις και πολλά ούτε εσύ, ούτε το αεροπλάνο. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να έχεις μια πολύ «αθλητική» προσέγγιση.

Πριν 6 μήνες ταξίδεψα από Θεσσαλονίκη και ο άνεμος ήτανε 55χλμ/ω με ριπές 72χλμ. Το αεροσκάφος κουνούσε ακόμη και σταθμευμένο. Κι όμως στην απογείωση δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα γιατί ήταν μετωπικός με τον διάδρομο 34.

Καλή σου πτήση! :great:
 
Ευχαριστώ. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην έχω καθυστέρηση. Τίποτα άλλο. Έχω ταξιδέψει με Thai και Singapore και 4 ώρες με το που μπαίναμε στην Ινδία πηγαίναμε σαν φτερό στον άνεμο!
 
Τι ώρα πετάτε για Μύκονο;
 
Μεσημέρι Κυριακής με Aegean.
 
Last edited:
Μικρές καθυστερήσεις άφιξης της τάξης 10'-30' βλέπω στις μεσημεριανές πτησεις για Μύκονο τις τελευταίες μέρες. Τίποτα το ασυνήθιστο δηλαδή. Eνα diversion είχε μόνο (επιστροφή Αθήνα) στις 11-9-2023 μάλλον λόγω χαμηλής νέφωσης...

Καλή πτήση!
 
Top