Re: LGTL Καστέλι - Μετεγκατάσταση α/δ "Ν. Καζαντζάκη"
Τώρα εμένα πές με χαζό, αυτά δεν τα καταλαβαίνω. Τί παέι να πεί "νότια πύλη εισόδου της χώρας" και "εμπορική πύλη της Ν/Α/ Μεσογείου". Αυτά δεν είναι που ακούς σε κάτι ξύλινες ομιλίες βουλευτών και υπουργών και ακούν εξτασιασμένοι οι χωρικοί?
Φίλε μου TeaCHeRaKiS, κάντο μου λίγο πιό λιανά αν εσύ το καταλαβαίνεις. Δηλαδή ποιοί ξένοι θα έρχονται στο Ηράκλειο, και δεν θα είναι τουρίστες? Τράνσιτ επιβάτες? Θα γίνει hub* το Ηράκλειο? Αν γι'αυτό μιλάμε, και την στιγμή που αυτοί οι επιβάτες δεν θα βγαίνουν από το αεροδρόμιο, για τί επενδύσεις μιλάμε?
Αν πάλι δεν εννοείς τράνσιτ επιβάτες και δεν μιλάμε για τουρίστες και είναι και ξένοι, σπάω το κεφάλι μου να δώ για ποιό λόγο πρέπει να χρησιμοποιήσουν την "νότια είσοδο" και 'οχι την κεντρική. Δηλαδή θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έρχονται στο Καστέλι, θα παίρνουν τις καινούριες autobahn του νησιού και θα πηγαίνουν στο Ηράκλειο για να πάρουν το καράβι να πάνε στην Αθήνα? Ή θα πάρουν το καράβι για να πάνε στην Φολέγανδρο? Τον Αγούδημο τον ρωτήσανε?
Πώς μπορεί να γίνει είσοδος μιάς χώρας ένα νησί? Να μου πείς για την Θεσσαλονίκη να πώς μάλιστα. Πρόσβαση παντού με αυτοκινητοδρόμους. Οι αυτοκινητόδρομοι από το Καστέλι πού θα σε πηγαίνουν? Είπαμε να σε πάνε Ηράκλειο και Χερσόνησο. Πού αλλού?
Αν μπορείτε να μου το εξηγήσετε είμαι όλος αυτιά.
LGIR09, μάλλον δεν με κατάλαβες. ΕΙΠΑ, ότι το 2004 είδα μεγάλα έργα στον δρόμο Καστέλι-Χερσόνησο και ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ ότι όταν τα έργα τελείωναν, θα γινόταν δρόμος μεγάλος. Δεν έχω ξαναπάει από τότε. ΑΝ είχε γίνει δρόμος μεγάλος (κλειστός, 2 λωρίδες κλπ), ΡΩΤΑΩ, χρειαζόταν και δεύτερος από τα νότια προάστια του Ηρακλείου να πηγαίνει Καστέλι Η' θα μπορούσε να ήταν ο δρόμος Ηράκλειο-Χερσόνησο-Καστέλι? ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ, θεώρησα ότι είναι υπερβολή να γίνει και ΔΕΥΤΕΡΟΣ κλειστός αυτοκινητόδρομος, παράλληλος λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα αυτού που ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ ότι θα είχε γίνει και μάλιστα τελειώσει.
Προφανώς, εφόσον ουσιαστικά δεν φτιάχτηκε τίποτα της προκοπής, χρειάζεται τέτοιος δρόμος μεταξύ πόλης και αεροδρομίου.
*Hub
Αν το Καστέλι είναι να γίνει hub όπως θα γινόταν ο Βενιζέλος, δεν θα πάρω!
ΥΓ. Αλήθεια, για την χρηματοδότηση και τα κονδύλια τί έχουν πεί? Θα μπούν ιδιώτες πάλι ή τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα? Γιατί άμα μπούνε ιδιώτες τότε ο τουρισμός του νησιού προβλέπω να μήν έχει αύξηση αλλά μείωση (υψηλά τέλη χρήσης για 30 χρόνια, μετακύληση του κόστους στον τουρίστα, αύξηση του ναύλου, είναι και το ευρώ ακριβό, θα πεί ο άλλος: άσε θα πάω Sharm El Sheikh και ας μην έχει καλτσούνια)