LHR-ATH, C Class με OAL, Α340-313, 5 Ιουλίου 2007

• Thread starter Thread starter Speedbird8
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Speedbird8

Business-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BOE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
AOL
immcarr
Αυτό ειναι το trip report της επιστροφής απο Λονδίνο, και θέλησα να το παραθέσω ώστε να υπάρχει η συνολική εικόνα της εξυπηρέτησης (ή όχι) όλων των μερών στην διαδικασία του ταξιδιού.

Το εισιτήριο αγοράστηκε απο τα γραφεία της ΟΑ στην Conduit Street, όπως πάντα (συμπαθάτε με αλλά δεν εμπιστεύομαι και πολύ το online σύστημα κρατήσεων γενικά και όχι μόνο της ΟΑ). Το καλό είναι ότι στην Business το κόστος είναι (σχεδόν) πάντα το ίδιο οπότε δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις, εκτός απο τον επιπλέον φόρο των 70 ευρώ για το Ελ Βενιζέλος στο ταξίδι της επιστροφής σε σχέση με το ταξίδι Αθήνα-Λονδίνο.

Αναχώρηση απο το Holiday Inn Heathrow για το Terminal 2 και εδώ να πούμε σε τυχόν ταξιδίώτες ότι το λεωφορείο U3 που περνάει απο την Bath Street, ακριβώς δίπλα απο το ξενοδοχείο έχει χρέωση τουλάχιστον μισή (2 Λίρες) ή 75% φτηνότερη (1 Λιρα με Oyster) σε σχέση με το Hopa H4 Bus που κοστίζει 4 λίρες. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο κατευθείαν για την αίθουσα αναχωρήσεων για το απαραίτητο Check In που ξεκινούσε 1900 (αν και τελικά αυτό έγινε 1845) και απορώ με τους υπαλλήλους της ΟΑ που θέλουν να μας/με πείσουν εμάς που το έχουμε κάνει Κολιάτσου-Παγκράτι, οτι ανέκαθεν λέει η διαδικασία ξεκινούσε 3 ώρες αντί για 4, και ματαίως να προσπαθώ να εξηγήσω ότι για πτήση των 1635 έχει ξεκινήσει η διαδικασία ακόμα και 1155!!. Φευ.

Check In λοιπόν με τους υπαλλήλους της Alitalia. Κόκκινο κκαρτελάκι priority δεν μπαίνει και ερωτώ το γιατί. Απάντηση ότι οι βαλίτσες μπαίνουν σε ξεχωριστό καρότσι (που υποτίθεται τις κάνει να βγαίνουν και πρώτες στην άφιξη.... καλά... :roll: περισσότερα στην συνέχεια, το έχουμε ξαναδεί το έργο).

Έχοντας 3 ώρες διαθέσιμες, απαραίτητη βόλτα στο κτίριο του αεροσταθμού και αφού αγόρασα ένα (ακόμα) αρκουδάκι London αμέσως για το Business Lounge Alitalia. Η αίθουσα είχε πολύ κόσμο ο οποίος άδειαζε καθώς οι πτήσεις για Ιταλία αναχωρούσαν σιγά σιγά. Τσεκάροντας στο ίντερνετ την ώρα άφιξης της ΟΑ265 από Αθήνα βλέπω νέα ώρα 2135. Κρίμα. Καί είχα και την αγωνία της ομίχλης που κάλυπτε κατά περιόδους το αεροδρόμιο, αλλά όχι σε ανησυχητικά επίπεδα.

Η πτήση τελικά ξεκίνησε επιβίβαση στις 2225 (με αρχική ώρα αναχώρησης 2215) και οι υπεύθυνοι της Alitalia δεν είχαν καν αφήσει τους επιβάτες να μπαίνουν στην αίθουσα αναμονής του Gate 10 με συνέπεια στον στενό διάδρομο κατά μήκος που οδηγεί στις αίθουσες αναμονής να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Τελικά μπαίνω τελευταίος (όπως πάντα) στο αεροσκάφος στις 2245. Έχοντας αριθμό απογείωσης νούμερο 12 και με την αγωνία για να προλάβουμε τις 2330 οπότε και κλείνει το αεροδρόμιο λόγω νομοθεσίας θορύβου βλέπω 2! πτήσεις DHL να φεύγουν πρίν από εμάς. Εμείς απογειωθήκαμε 2320 περίπου και όπως μου είπε ο κάπταιν μετά, κλέψαμε και την σειρά απο 1-2 άλλα αεροσκάφη (yeah!!).

Η Business είχε 7 άτομα οπότε απο το 2H μετακινήθηκα στο 2K (το κάνω όποτε δεν έχει άλλο άτομο δίπλα, αλλιώς πάντα διάδρομο). Ώρα άφιξης αντί του συνηθισμένου 0350 θα ήταν 0425 και ευτυχώς καθώς είχαμε ούριο άνεμο 120 χιλιόμετρα.

Σαμπάνια, Πορτοκαλάδα ή Νερό πρίν την απογείωση και μετά το γεύμα είχε ψάρι, κρέας ή παστίτσιο το οποίο και - κακώς - επέλεξα, μαζί με λευκό κρασί. Η πτήση είχε σημαντικές αναταράξεις τις οποίες πάντα απολαμβάνω σαν τρελός των αιθέρων που είμαι, αλλά με το κάθισμα reclined to maximum και dim conditions και την μουσική μου δεν με ένοιαζε καθόλου. Το πλήρωμα (βασικά μια κυρία) πολύ ευγενική, όπως και ο υπέυθυνος πληρώματος.

Άφιξη 0425 και μετά αναμονή για την βαλίτσα μέχρι τις 0450... Καταραμένοι Ιταλοί, μου θέλατε και ξεχωριστό καροτσάκι, απο τις τελευταίες βγήκε - ΠΑΛΙ - η βαλίτσα μου. Το μόνο κακό της ΟΑ σε αυτό τον τομέα.

Γενικά πολύ καλή πτήση και εξυπηρέτηση και συνιστώ - ώς rule of thumb - τις νυχτερινές πτήσεις της ΟΑ απο της ημερήσιες, ειδικά αν είστε πιο ελαστικοί στο πρόγραμμά σας όπως η αφεντιά μου :mrgreen:

8,5/10 Overall