Los Angeles με Turkish Airlines

• Thread starter Thread starter ohlalala
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

ohlalala

Νέο μέλος (Tourist)
Ενημέρωση σε εσας τους επαγγελματίες του χωρου: ΔΕΝ είμαι ειδήμων στα αεροσκάφη και γενικά στην πολιτική αεροπορία, ένας απλός επιβάτης που του αρέσει να γράφει trip reports. Για πάμε...

ΑΘΗΝΑ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011: Ένα προσκλητήριο γάμου από το καλοκαιρινό Los Angeles καταφθάνει στο γραμματοκιβώτιο συνοδεία τηλεφωνήματος από το σόι στην Αμερική. «Κλείστε εισιτήρια και ελάτε» ακούγεται από την άλλη άκρη της γης. Έτσι και έγινε, ψάχνω εισιτήρια για Los Angeles για 15 μέρες τον Αύγουστο. Βρήκα εν τέλει με Turkish Airlines μέσω IST φυσικά στις 14/8 με επιστροφή από LAX στις 30/8, σε πολύ καλή τιμή. Ξεκινάνε οι διαδικασίες έκδοσης νέων ταυτοτήτων για τους γηραιότερους της παρέας, νέων διαβατηρίων και τέλος της αγαπημένης ESTA! Μετά από ένα μπέρδεμα με ονόματα και πιστωτικές κάρτες(βλ. τελευταίο πόστ), φτάνει η μέρα που φεύγουμε! Να σημειωθεί ότι ποτέ κανένας από εμάς δεν είχε ταξιδέψει υπερατλαντικό. :roll:

ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – 14/8/11: Φτάνουμε στις 6.00 το χάραμα στο Ελ.Βενιζέλος, ψιλοχαμός γινόταν παραμονή της εορτής της Μεγαλόχαρης. Ανοικτό το check-in counter για την πτήση προς IST στις 7.45 με ΤΚ. Τσεκάραμε κατευθείαν για LAX, το Β737-800 μας περίμενε κάπου μακριά! Μας καλημερίζει το πλήρωμα, απογείωση on-time. Μας μοιράζουν ακουστικά ψείρες τα οποία ήταν yours to keep!

Και ήρθε η ώρα του γεύματος, (να σημειωθεί ότι είχα επιλέξει Low Lactose meal), όπου μου σερβίρουν ψητά λαχανικά για πρωινό με πουρέ μελιτζάνας, ψωμάκι και φρουτοσαλάτα (η πρώτη της ημέρας), νεράκι και καφέ (νερόπλυμα) που ζήτησα. Μέτριο για πρωινό αλλά τι να κάνεις. Το πρωινό των υπόλοιπων επιβατών ήταν χωριάτικη σαλάτα με κρακεράκια, ψωμάκι, βούτυρο και μαρμελάδα και για γλυκό, φρουτοσαλάτα. Μετά από 50 λεπτά στον αέρα φτάνουμε στο αχανές Ataturk.

ΑΤΑTURK AIRPORT – 14/8/11: Αποβίβαση και κατευθυνόμαστε προς τα σαλόνια για transit! Αμ δε, που να ξέραμε ότι θα μας κάνουν 30 λεπτά έλεγχο εγγράφων στην ασφάλεια. Και γιατί πάτε, και τι δουλειά κάνετε, δηλαδή τι εννοείτε, φτιάξατε μόνοι τις αποσκευές ή όχι κτλ! Είχαμε 2 ώρες layover οπότε ίσα ίσα προλάβαμε να κάνουμε τα ψώνια μας μέχρι τις 11.10 που την κάνουμε για LA!

Εκεί που φτάνει η ώρα να κατευθυνθούμε προς την πύλη, 30 λεπτά καθυστέρηση! Άρα, πιθανή ώρα αναχώρησης 11.40! Να μην σας κουράζω, επιβίβαση κάποια στιγμή στο μακρύ α/σ Β777-300ΕR! Περνάμε από την Economy Comfort, χαρά οι δικοί μου ότι καθόμαστε εδώ. Προχωρήστε λέω, φτάνουμε στα καθίσματα με τα ντεγκραντε προσκεφάλια και πάμε προς τις θέσεις 49Α, 49Β, 49C!

Προφανώς εγώ παράθυρο! Η σειρά των δικών μας τριών καθισμάτων ήταν κεκλιμένη προς το κέντρο του α/σ και όχι σε ευθεία όπως οι υπόλοιπες σειρές. Δηλαδή στην 49C ήταν σχετικά στενά. Πεντακάθαρο α/σ, φιλικό πλήρωμα με 2 άντρες στην economy και καμία 5αρα τουρκάλες. Στο κάθισμα συναντάμε ένα μαξιλάρι και μια σφραγισμένη κουβέρτα. To IFE δεν παιζόταν, από ταινίες τελευταίας κυκλοφορίας μέχρι κλασσικουρες, μουσικά album, παιχνίδια, κάμερες του α/σ στο κάτω μέρος και στο εμπρός. 100% πληρότητα στην οικονομική και από ότι είδα και στην comfort! 11.50 κατευθυνόμαστε στον αεροδιάδρομο για να απογειωθούμε… Έτσι πίστευα. Αναζητούσαμε την κάτοχο μιας μαύρης βαλίτσας επί 2μιση ώρες καθηλωμένοι στο Ataturk! Δεν γνωρίζω τι έγινε εν τέλει! Φύγαμε καλές 14.00!

ΟΝ ΑΙR: Αφού απογειωθήκαμε, ξεκινά η διανομή ακουστικών και amenity kit (κάλτσες, μάσκα ύπνου, ωτοασπίδες, lip balm, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα). Αμέσως μετά μας μοίρασαν φουντούκια με αναψυκτικό και το μενού. Και εδώ εγώ είχα το Low Lactose Meal οπότε δεν έφαγα αυτά που βλέπετε στο μενού. Έπειτα από 2 ώρες και αφού προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα νυχτώσει σε όλο το ταξίδι και ότι ο ήλιος θα πιρουνιάζει το Βoeing επί 14 ώρες, έρχεται το γεύμα μου! Κοτόπουλο στήθος (πολύ νόστιμο), με ρύζι Ευαγγελισμού και νερόβραστα λαχανικά, τύπου χωριάτικη σαλάτα και ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ! Οι υπόλοιποι έφαγαν αυτά που βλέπετε στο μενού! Αφού τελειώσαμε το γεύμα μας, κλείνουμε όλα τα σκιάδια, χαμηλώνει ο φωτισμός και πέφτουν όλοι ξεροί! Εγώ στο IFE κολλημένος, αγκαλιά με το παράθυρο που έχει φτάσει τους 100 βαθμούς από τον ήλιο, γενικά να κάνει λίγο ζέστη και να καίνε τα πάντα περιφερειακά. Μετά από κανένα 4ωρο ανοίγουν τα galleys και περνάνε οι πεινασμένοι για να ζητιανέψουν σάντουιτς, εγώ ζήτησα κέικ κεράσι το οποίο ήταν υπέροχο και μου το έδωσαν εις διπλούν! 2 ώρες πριν την προσγείωση, ανοίγουμε τα μισά σκιάδια και σερβίρεται το δείπνο για Ελλάδα, μεσημεριανό για California. Εγώ πιστός στην επιλογή μου, έφαγα μια ωραιότατη γλώσσα (ψάρι) με πατάτες φούρνου και σαλάτα με πιπεριές και ντομάτα και φυσικά ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ. Παρατηρήσατε ίσως ότι είμαι ένα πιάτο μείον από τους άλλους. Πήρα απόφαση ότι θα καταργήσω την επιλογή στο γεύμα μου στην επιστροφή για να φάω σαν άνθρωπος!

(και κάπου εδώ ανακαλύπτω οτι μπορώ να μειώσω το μέγεθος των εικόνων)

Προσγείωση στο όμορφο LAX! Ένα αεροπλάνο μπάχαλο, με ζελατίνες παντού πεταμένες, πιρούνια και κουβέρτες πεταμένες! Πάλι έλεγχος και ξανά έλεγχος με φωτογραφίες και αποτυπώματα! Τεράστια ουρά για τις αποσκευές, μετά από μισή ώρα τις βρήκαμε. Φυσικά δεν δηλώσαμε τίποτα γιατί θα περιμέναμε άλλες 10 ώρες εκεί. Έξοδος από το LAX με θερμό καλωσόρισμα από τους συγγενείς με τα SUV γουρούνια! Ίχνος jet-lag προσωπικά!

Los Angeles: Διαμονή στο Redondo Beach, 15’ από το LAX, πολύ ωραία περιοχή. Επίσκεψη στην Disneyland, Universal Studios Hollywood και όλα τα pier του LA. Ένα βράδυ ήμασταν στο highway (τύπου εθνική, φυσικά χωρίς διόδια) και περνούσαμε δίπλα από το LAX, από αριστερά μέτρησα 8 αεροσκάφη έτοιμα να προσγειωθούν και από την άλλη 13 λαμπάκια στον αέρα και στην σειρά έτοιμα να προσγειωθούν και αυτά! Πολλή κίνηση μάλλον! Επίσκεψη σε πολλά μέρη και μια ακόμη στο Las Vegas με διαμονή στο Caesars Palace με ένα συναίσθημα Hangover να με κυριεύει.

Disneyland Los Angeles

Redondo Pier

Venice Beach

Universal Studios Hollywood

Caesars Palace

Las Vegas Blvd

Las Vegas

Και τωρα ακολουθεί κατι ενδιαφέρον, τα σκηνικά στa Universal Studios απο την ταινία War of the Worlds (2005) (http://www.youtube.com/watch?v=MJYnHA2OzfA) και για τους λάτρεις της μουσικής (http://www.youtube.com/watch?v=3n71KUiWn1I&ob=av2e) :lol:

Η επιστροφή στην συνέχεια του παρόντος trip report σύντομα…

Ζηλέυω!!!!!!!!!!!

Το ριπορτ σου ήταν μια χαρά σαν ορεκτικό μιας και φεύγω σε δυο μέρες για Las vegas και Los Angeles... :-)