Με τι προς LAX;

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας

Με τι προς LAX;

• ΒΑ/VG via LHR

Votes: 0 0,0%
  • LX via ZRH

• AF/DL via CDG

• KL/NW via AMS

• Total voters
    0
Ακη στο ξαναειπα... Καβαλα το γαιδουρακι (Flying Donkey Sky Alliance) και περηπατει... ;) Και αμα παρεις κανενα απο τις ειδικες δυναμεις θα ξερει και να κολυμπαει, οποτε κανενα προβλημα! ;)

Σορι φιλε goldfish αλλα δεν αντεξα! ;)

Akis, κι εγω δεν κατανοώ πώς έχεις τέτοια μεγάλη ευχέρεια να διαλέξεις εταιρία, εκτός και αν είσαι μέλος του FFP και των τριών Συμμαχιών.

alexander":1gfl8z5r said:
wstoso, pera apo tin diki mou gnwmi, proteinw anepifylakta kapoia etairia stin opoia na eisai FFP melos. kai taksidi kaneis, kai me tetoia apostasi olo kai kapou mporei na ta xrisimopoiiseis tosa milia ;)

Χμμ και εγώ θέλω!! φεύγω σε 2 εβδομάδες και δεν ξέρω με τι να παω...πρώτη μου επιλογή ειναι η Αιρ Φρανς :D αλλα και η ΑΝΖ ...χμμμ ........γαμωτο!! δεν ξέρω!! Προτιμώ τα μίλια βέβαια αλλά ... και με ΑΝΖ πότε θα παω? :cry:

Ean eise melos FFP tote me eteria tou club sou mias kai ta milia einai polla kai olo kapoio eisitirio mesa stin Europe tha dikaiouse meta.
Me OneWorld pane me BA/AA h IB. Me Star pane me LH/SQ/UA via FRA/JFK h LH/NZ via FRA/LHR. Me SkyTeam pane me AZ/CO h AF.

Ομολογώ ότι τα μίλια δεν με καίνε τόσο. Γνωρίζω ότι δεν θα κάνω συχνά τέτοια ταξίδια και θέλω απλά να πετάξω με κάτι ... καλό! Βασικά οι πρώτες ενδείξεις τείνουν προς Virgin και A346. :rolleyes:

Για όσους από εμάς τα μίλια είναι σημαντικά, ένα τέτοιο μεγάλο ταξίδι χωρίς μίλια είναι σχεδόν αδιανότητο :D. Αλλά βέβαια και αυτό που λέει ο Akis, για ένα τέτοιο σχετικά σπάνιο ταξίδι, το κατανοώ.
Πάντως μπορούμε να κάνουμε έναν υπολογισμό, πόση περίπου οικονομική ζημία αντιστοιχεί στο να μην πάρεις μίλια στη διαδρομή ΑΤΗ-LAX-ATH: η απόσταση μετ'επιστροφής είναι ~14000 mi. Η μέση αξία κάθε μιλίου γενικά υπολογίζεται στα 2 US cents (μπορεί να είναι βέβαια μεγαλύτερη ή μικρότερη, ανάλογα πώς σκοπεύει κανείς να χρησιμοποιήσει τα μίλια του). Επομένως 14000Χ0.02=$280.

Το θέμα με τη συλλογή μιλίων είναι ότι ορισμένες εταιρίες δε χρεώνουν μίλια σε περιπτώσεις που το εισιτήριο έχει εκδοθεί σε τιμή ειδικής προσφοράς. Οπότε, και αυτό το θέμα είναι σχετικό...

Σωστή η παρέμβαση του George. Οι περισσότερες εταιρίες που δίνουν ναύλους σε οικονομικές τιμές δεν δίνουν μίλια (Virgin) ή περιορισμένα μόνο (25% για παράδειγμα στην KLM). Οπότε προτιμώ να πληρώσω π.χ. 100-200 EUR λιγότερα και να πετάξω χωρίς μίλια παρά να δώσω παραπάνω και να μαζέψω μίλια τα οποία ούτε καν θα μπορέσω να εξαργυρώσω αν δεν κάνω κι άλλα ταξίδια με την συγκεκριμένη εταιρία ή συμμαχία (μιας και δεν έχω μίλια σε κάποια εταιρία). Οπότε επιλέγω χωρίς να δίνω βάρος σε αυτό το κριτήριο, το οποίο σε άλλους είναι το βασικό στοιχείο της αναζήτησης. ;)

Μεγάλη αλήθεια αυτή με τα μίλια. Πρόσφατα έκανα ολόκληρο θέμα με ταξίδι της Varig σε προσφορά που τελικά δεν καταχωρεί μίλια στο Miles and More. Ε ρε, και τί δεν άκουσαν... :evil: :twisted:
Άντε ρε ΄Ακη, δεν λες στον dtrach να σου κλείσει τίποτα τώρα που είναι και ζεστός :idea: :D ;)