Μεγάλο το ενδιαφέρον τις Ιου για αεροπορικές συνδέσεις

lgav1966

First-Class-Member
Εγγραφή
11/08/2004
Μηνύματα
980
Likes
0
Μεγάλο το ενδιαφέρον του δήμου Ιητών για αεροπορικές συνδέσεις
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005"Δεν φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να υπάρχει θετικός απόηχος της δημοσιότητας, που απέκτησε η Ελλάδα λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων", όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιητών, κ. Γεώργιος Πουσσαίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της έκθεσης `Τουριστικό Πανόραμα 2005`.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην τουριστική κίνηση του νησιού, ο κ. Πουσσαίος ανέφερε ότι "στην Ίο το 2004 κατεγράφη μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 20% σε σχέση με το 2003", ενώ επισήμανε ότι "τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το 2005 δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά".

Ο Δήμος Ιητών έχει προχωρήσει σε έργα για τη βελτίωση των γενικών υποδομών του νησιού. Κύριο ζητούμενο για το νησί, πάντως, είναι η δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης / απογείωσης μήκους περίπου 600 μέτρων, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από ξένη ιδιωτική εταιρία για την αεροπορική σύνδεση μικρών νησιών των Κυκλάδων, όπως η Κύθνος, η Ίος κ.λ.π. με μικρά αεροσκάφη.

Η Ίος συγκεντρώνει ως επί το πλείστον νεανικό τουρισμό και αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού θα ενισχύσει και στο μέλλον, στοχεύοντας στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Πουσσαίος, "προωθούνται και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός", ενώ συμπλήρωσε ότι "φέτος η Ίος είναι προορισμός του ιστιοπλοϊκού `Ράλι Αιγαίου`". Τέλος, σημείωσε ότι "η σοβαρή προσπάθεια, που έγινε για προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στο νησί απέτυχε λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων".


source
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=3
 
Top