Μηχανικός Ελικοπτέρων (Eλλάδα/Εξωτερικό) Προοπτικές

parisz

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα γνώμες για το επάγγελμα του Μηχανικού Ελικοπτέρων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ποιες οι προοπτικές σε θέμα εργασίας κλπ (εκτός πολεμικής);
Ποιες οι προοπτικές επίσης για εργασία σε ελικόπτερα πχ αστυνομίας;

Ευχαριστώ πολύ.

Θα σου πω εγώ μιας και για ΄κάποιο λόγο (ίσως σαν ελληνες μικρη η κοινωνια κλ δεν απανταει κανεις ) .

Υπαρχουν πολλές εταιρειες με ελικοπτερα στην Ελλαδα. Πρωτος μισθος σαν βοηθος κυμενεται στα 700-800 (καλεσα εταιρειες.) Εκει ειναι ο μισθος ανεξαρτητα εαν η εταιρεια είναι μικρή ή η μεγαλυτερη της χωρας. Με πιστοποιηση( και φυσικα χρονια σητ πλατη του) κλπ αργοτερα φτανεις τα 1600. Στο εξωτερικο πρωτος μισθος χωρις πιστοποιηση μεσος ορος 3-3500 μεικτα. Διαλεγεις και παιρνεις. Εξω βεβαια θα εχεις νοικι και φορολογηση αναλογα τη χωρα οποτε στη τσεπη ενδεχεται να σου μενει κατι κοντα στην Ελλαδα. Αλλα θα εχεις οργανωση αλλης χωρας και φυσικα το βιογραφικο σου θα εχει αλλες εταιρειες σαν ονομα.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ,
Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ .
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΙΔΙΟΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ,ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΑΓΓΛΙΑ-ΑΜΕΡΙΚΗ) ?
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Το μόνο που χρειάζεται να διαβάσετε σχετικά με τις προυποθέσεις για να γίνεις πιστοποιημένος Μηχανικός E/Π είναι το EASA Part 66 B1.3. Υπάρχουν όλα στο ιντερνετ!

Θα πρέπει να σπουδάσει σε κάποιο part 147 πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο (εννοείται στα αγγλικά).
Στην Ελλάδα ειναι αυτά: ΥΠΑ - 147

Πανεπιστημιακός τίτλος δεν υπάρχει σαν Μηχανικός Α/Φ. Μπορεί βέβαια να σπουδάσει Αεροναυπηγός-Μηχανολόγος Μηχανικός που είναι και ο πιο δυνατός τίτλος αν μπορεί και θέλει.

Καλή τύχη στο ψάξιμο και κυρίως στις σπουδές στον νεαρό...οι σπουδές μηχανικού Α/Φ είναι πολύ συγκεκριμένες πια και η αποκατάσταση επίσης αρκετά καλή. Θα συμβούλευα οποιοδήποτε νεαρό θέλει να ακολουθήσει αυτή τη κατεύθυνση να εξασκήσει-αναπτύξει πολύ καλά τα αγγλικά, να διαβάζει και να 'ψάχνεται' στα τεχνικά και στις νέες τεχνολογίες και να είναι προετοιμασμένος για δύσκολα ωράρια (=ξενύχτια)....! :1: