Μικρό ατύχημα CY στο LHR

• Thread starter Thread starter thanosp
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

thanosp

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
U.K. / KVA
Ένα Α330 της CY μετα τη προσγείωση και κατα τη διάρκεια της τροχοδρόμησης γλίστρυσε ο μπροστινός τροχός και έφυγε προς το γρασίδι. Ένα μικρό βίντεο .

Πρόκειται για Αirbus A330-200 με νηολόγιο 5BDBS και με το όνομα "Αμμόχωστος". Σύμφωνα με το BBC είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Λόγω της κακοκαιρίας είχε κλείσει για κάποιες 'ωρες το LHR. Το Κυπριακό προσγειώθηκε λίγο πριν κλείσει. Επειδή είμαι κόντα στο Heathrow τωρα φαίνεται να έχει ξαναανοίξει. H British ακύρωσε όλες τις πτήσεις μέχρι τις 17¨00. Που είναι τα ελληνικά κανάλια να φωνάζουν απο τα παράθυρα' "Που είναι το αγγλικό κράτος?" "Να παραιτηθεί ο Gordon Brown!"

Την πάτησα κι εγώ περιμένοντας στο ΑΙΑ με όλες τις πτήσεις ΟΑ να ακυρώνονται. Μου είπαν ειχέ κλείσει η μία πίστα απο emergency αλλά τίποτα παραπάνω, που να'ξερα οτι είναι αδελφή εταιρεία. Αυτό που έκανε εντύπωση (και βγιάστηκαν να μου κάνουν πλάκα οτι και για τον κακό καιρό η ΟΑ φταίει πάλι) είναι οτι ενώ η BAA έδωσε ακυρώσεις για πάρα πολλές πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της παρόλα αυτά η Αιγαίου λέει expected με 9' καθυστέριση μόνο. Coincidence ? Οκ και ΒΑ και EASY ακυρώθηκαν. ΥΓ Κάντε εύρεση για ATH-LHR για 03/02 στο site της ΟΑ one way, μου βγάζει τιμή εισητιρίου 5Ε αλλά δεν κάνει continue λέει your session is timed out.

τωρα θα εχουν κυρωσεις ο κυβερνητης και ο συγκυβερνητης ?

Το αεροπλάνο θα παρέμενε στο Heathrow για να ελεγθεί από τεχνικούς και εξαρτάται από το αν έχει πάθει ζημιά και πόση τι θα γίνει.

Οι πιλότοι γιατί να έχουν κυρώσεις; Το ατύχημα απ' ότι φαίνεται οφείλεται στο ότι είχε πέσει τόσο χιόνι στον τροχόδρομο που δεν φαινόταν ούτε η σήμανση, αλλά ούτε η άκρη του τροχοδρόμου.

OA269, ο λόγος που η Α3 δεν είχε πρόβλημα, είναι γιατί το STN επηρρεάστηκε λιγότερο από τα άλλα αεροδρόμια, μέχρι και τις 2300 το βράδυ, όπου ...επηρρεάστηκαν άπαντες.

Δεν έφταιγαν οι συνθήκες καθ'αυτές (ορατότητα ή άνεμος). Τα LGW-LHR κλείστηκαν για να καθαριστούν οι διάδρομοι. Το LTN δεν έκλεισε για πτήσεις που είχαν προορισμό το LTN. Απλά πήγαν εκεί πολλά diversions και το αεροδρόμιο ... μπούκωσε! Κατά την διάρκεια της νύχτας έγινε χαμός, αλλά τότε δεν υπήρχαν πτήσεις.

Οι ακυρώσεις ΕΖ και Ryan, έγιναν καθολικές για τους γνωστούς low cost λόγους που έχουμε ξανα-αναφέρει.

Πάντως οι Κυπριακές όταν πάνε σε χιονισμένα αεροδρόμια, όλο κάτι τους συμβαίνει. Θυμόσαστε στον Βενζινέλο με τα χιόνια το '02 που κτύπησε το φτερό? Δεν είναι μομφή αυτό απλά την γκαντεμιά τους επισημαίνω :(

Δεν φταινε οι κυπριοι . .
φταινε οι αγγλοι που κατασκευαζουν στενους διαυλους . . . . ! !

Εχετε δει ποτε κυπρεικο σκαφος να περναει απο τον ισθμο ? ?

ουτε που θα δειτε . . :twisted: :twisted:

:twisted:

Όντως κάποια χρονιά με τις μεγάλες χιονοπτώσεις στην Αθήνα (δεν θυμάμαι αν ήταν το 2004 ή το 2006, πάντως 2002 αποκλείεται γιατί δεν είχαμε παραλάβει ακόμα τα Α330), ένα Α330 των Κυπριακών Αερογραμμών χτύπησε με τον κινητήρα σε έναν σωρό από χιόνι στην άκρη του τροχοδρόμου. Δεν θυμάμαι αν ήταν το ίδιο Α330 που εκτροχιάστηκε στο Heathrow ή το άλλο.