Miles & Bonus

• Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Καινούργια βαθμίδα έρχεται.

....αλλά και μία νέα βαθμίδα με ειδικά διαμορφωμένα προνόμια για όσα μέλη είναι «μονίμως στον αέρα».....

:1: Η νέα βαθμίδα θα είναι η μόνη με πρόσβαση στο intra-Schengen lounge στην Αθήνα, ώστε να μην χρειασθεί περισσότερος χώρος. Σατανικό !

Άρα μάλλον κάτι πιο πάνω απο Gold ίσως και με κάποια μείωση προνομίων αναλογικά στις υπάρχουσες βαθμίδες.

Το θέμα είναι να προσφέρεις στην αμέσως επόμενη βαθμίδα ακόμη περισσότερα και όχι να ρίξεις όλους τους άλλους. Βέβαια όλα γίνονται αλλά θα ναι κακομοιριά.
Το πιο πιθανό και πιο ενδιαφερον θα είναι βαθμίδα gold για ένα μέλος που θέλεις, δωρεάν θέσεις μιας και ένα gold μέλος έχει απλά έκπτωση στις front (τρομερο) και δωρεάν standard και κάποια άλλα προνόμια όπως έκπτωση σε last minute upgrades και πιο μεγάλο ποσοστό εννοείται των μιλιων που συγκεντρώνει.

Last edited by a moderator:
Ας τους δώσουμε μερικές ιδέες για να προλάβουμε τα χειρότερα... :)
- δωρεάν Gold βαθμίδα για companion
- δωρεάν επιλογή οποιασδήποτε θέσης
- δωρεάν fast track για companion (το έκοψε όλη η Star Alliance τελευταίως)
- περισσότερους από 1 companions
- περισσότερα μίλια στη συλλογή, λιγότερα στην εξαργύρωση
- περισσότερες αποσκευές ή βάρος αποσκευών
- 2+ αντικείμενα στην καμπίνα (Ακόμα και τα Gold μέλη αν αγοράσουν light εισητήριο δικαιούννται μόνο 1 αντικείμενο στην καμπίνα)
- περισσότερα κουπόνια για business class upgrades
- κουπόνια για business class upgrades στα νέα αεροσκάφη που θα έχουν "κανονικές" θέσεις business
- last minute benefits
- περισσότερα προνόμια ίσως συνδυαστικά με την Aegean Bonus Premium Visa

Το ζητούμενο είναι το ξεσκαρτάρισμα γιατί τα gold προνόμια κοστίζουν (lounges, ground handling κλπ) και η κατάκτηση της Χρυσής Βαθμίδας θεωρείται πολύ εύκολη σε σχέση με άλλα προγράμματα. Συν τοις άλλοις, με δεδομένο το μικρο εύρος δικτύου, μεγάλο μερος των Gold κατακτά τη βαθμίδα έχοντας κάνει long haul με άλλα μέλη της Συμμαχίας, δηλαδή non-revenue πτήσεις για την Αιγαίου. Αντί λοιπόν να ανεβάσουν το όριο, εφευρίσκουν νέα βαθμίδα. Μην εκπλαγειτε αν στο μέλλον δείτε τον όρο σύμφωνα με τον οποίο τα status miles να πρέπει να προέρχονται μόνο από πτήσεις με το Aegean Group.

Έχει ήδη γίνει ένα με τους star alliance που δεν πετάνε ποτέ με Aegean.
Αλλά το μέγεθος της αεροπορικής δεν είναι τέτοιο έτσι ώστε να ζητάει τα κέρατά της για να γίνεις gold. Και μόνο από το γεγονός πως ένας gold δεν έχει ποτέ priority boarding στον Βενιζέλο (boarding στο αεροπλάνο..) κατεβάζει αμέσως την ποιότητα τους status.

Επειδή είπες για ground handling.

Επίσης η κακομοιριά με το μικρό Lounge στον Βενιζέλο για τις intra πτήσεις με τους τελευταίους περιορισμούς στα gold μέλη και τις παρεξηγήσεις στον γκισέ και τον διωγμό που πέφτει σύννεφο. Οι priority βαλίτσες που σε πολλές περιπτώσεις βγαίνουν πιο αργά.

Προσωπικά θέλω να παίρνω την βαλίτσα μου "πρώτος" στον Βενιζέλο και όχι σε ένα περιφερειακό τον χειμώνα που έτσι κ αλλιώς οι ρυθμοί είναι πιο αργοί και δεν με νοιάζει αν θα περιμένω. Εκεί είναι η μαγκιά αν μπορείς να το καταφέρεις αυτό για να μπορείς να το αποκαλείς priority.

Θέλω να πω πως όλα αυτά πρέπει να φτιάξουν για να δικαιολογείται η αύξηση των μιλίων για την κατάκτηση και διατήρηση.

Ο τρόπος συλλογής μιλίων θεωρώ είναι λίγο άδικος.
Ένας που πετάει ATH LHR, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να πληρώνει περισσότερα χρήματα από κάποιον που πετάει RHO ATH LHR αλλά ο δεύτερος επειδή κάνει δύο σκέλη παίρνει περισσότερα μίλια.
Στο LCA ATH θα δεις πάρα πολλούς Gold επειδή απλά αναγκάζονται να πετάνε Ευρώπη μέσω ATH.
Εκεί που έχουν πάει οι τιμές, ίσως πρέπει να μπει και το κόστος του εισιτηρίου στην εξίσωση

Προσωπικά, χρησιμοποιώ την κάρτα της Α3 σχεδόν μόνο για πτήσεις Α3 (μαζεύω κυρίως στο Miles&More), και έχω ήδη ανανεώσει την κάρτα μου μέχρι τέλος Μαίου 2026. Δηλ. αν πετάς πολύ, είναι εύκολο και με πτήσεις Α3/ΟΑ, αφού μάλιστα η Α3 δίνει σχετικά πολλά μίλια για τις δικές τις πτήσεις.

Και δεν το έβρισκα κακό για τυχόν υψηλότερη βαθμίδα να ζητήσει συγκεκριμένο αριθμό μιλίων από πτήσεις Α3/ΟΑ ή να λάβει υπόψη μόνο τις δικές της πτήσεις. Για να επιβραβεύσει τους δικούς της καλούς πελάτες. Παρόμοια το έχουν και άλλα προγράμματα, που εκτός από την (Star Alliance) Gold έχουν ακόμα μια υψηλότερη βαθμίδα.

Και όσον αφορά τα προνόμια: καλύτερη διαθεσιμότητα awards στις δικές της πτήσεις για τα δικά της μέλη, ιδιαίτερα για τα χρυσά μέλη η τυχόν υψηλότερης βαθμίδας.

Σχετικά με τη συζήτηση να υπενθυμίσω / ανακεφαλαιώσω κάποια πράγματα:
- για αναβάθμιση δεν απαιτούνται μόνο μίλια αλλά υπάρχει και ελάχιστον αριθμός πτήσεων με Aegean. Άρα δεν μπορεί κάποιος να ανεβεί βαθμίδα χωρίς πτήσεις Aegean.
- η τιμή του εισητηρίου επηρεάζει έμμεσα την συγκέντρωση μιλίων
- επιπλέον, ειδικά σε πτήσεις με άλλες εταιρίες η κλάση του εισιτηρίου επηρεάζει πάρα πολύ την συγκέντρωση μιλίων. Μου έχει τύχει σε ΦΘΗΝΟ εισιτήριο business με LH μεγάλης απόστασης να μην μου δώσει ΚΑΘΟΛΟΥ μίλια στην κάρτα Aegean Miles & Bonus. Σχετικές πληροφορίες συγκέντρωσης μιλίων ανά κλάση εισητηρίου και εταιρία μπορεί κανείς να βρει στο website της Aegean.
- τα κατώτατα όρια συλλογής μιλίων για αναβάθμιση έχουν ανεβεί τα τελευταία έτη. Ειδικά για συλλογή μιλίων από άλλες εταιρίες της star alliance έχουν ανεβεί πάρα πολύ και ταυτόχρονα έχει γίνει πιο δύσκολη η συγκέντρωση τους.
- η κατάσταση με το intra Schengen Aegean Lounge είναι όντως δύσκολη. Είναι πολύ μικρό για τις τρέχουσες ανάγκες. Σε ώρες αιχμής δεν βρίσκεις να καθήσεις. Επίσης, έχω πετύχει παρεξηγήσεις με πρώην κατόχους κουπονιών silver ή κατόχους Gold με συνοδό.
- Θυμίζω ότι οι Gold με συνοδό παίρνουν pass για το Goldair lounge δίπλα.
- Θεωρώ ότι μεγάλο μέρος της επιβάρυνσης του Lounge είναι οι business επιβάτες. Σε δρομολόγια εσωτερικού είναι πολύ φθηνό να αναβαθμιστείς σε business. Έχω ακούσει παρέα 4 στο lounge να λένε ότι σε πτήση εσωτερικού έδωσαν λίγα χρήματα παραπάνω να αναβαθμιστούν σε business οι 2 τους ώστε να μπουν lounge. Πάρα πολλοί επιβάτες του lounge φαίνεται να είναι πρώτη τους φορά στο lounge, άρα δεν μιλάμε για κατόχους Gold (μάλλον).
- Και επειδή το άκουσα πρόσφατα που το ρώτησε κάποιος στο Lounge το μεταφέρω (αν και ίσως ήταν γνωστό): δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς πρόσβασης στο Aegean intra Schengen Lounge toy ΑΤΗ.
- Και από προσωπική εμπειρία και σε περιφερειακά αεροδρόμια οι βαλίτσες Star alliance priority (Gold, business etc) συχνά αργούν...και μου έκανε εντύπωση σε πρόσφατο ταξίδι ότι ήταν πάρα πολλές αυτές με ετικέτα priority!

Last edited: