Ν.Αφρική - Johannesburg/Cape Town

• Thread starter Thread starter flesland
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

flesland

Concorde-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDK
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία από ταξίδι στην Ν.Αφρική: η προσφορά της LH είναι άκρως δελεαστική αλλά έχω πολλούς ενδοιασμούς για την ασφάλεια στην πόλη. Ότι γνωρίζει κανείς για το Johannesburg ή Cape Town καλοδεχούμενο!

Πήγα πέρσι στο Cape town για διακοπές πρωτοχρονιάς (εκεί καλοκαίρι).

Ήταν ένα οργανωμένο ταξίδι με την Emirates μέσω Dubai. Μείναμε στο Cape Town για 7 ημέρες.

Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα ασφαλείας. Το Cape Town είναι μία τουριστική πόλη που εμάς μας φάνηκε όσο ασφαλής είναι και η Αθήνα. Κυκλοφορούσαμε τόσο με το group όσο και μόνοι μας ακόμα και βραδινές ώρες (γιορτές βέβαια)

Το Waterfront ήταν τόσο γεμάτο από τουρίστες, παιδία και βολταδόρους που νιώθαμε χαζοί την πρώτη ημέρα που είχαμε αφήσει την καλή φωτογραφική μηχανή στο ξενοδοχείο. Από την επόμενη κυκλοφορούσαμε με το τερατάκι περασμένο στο λαιμό μας.

Μπορούσες, βέβαια, να δεις ότι υπήρχε κάποιο υποβόσκον πρόβλημα:

• Στο ξενοδοχείο βραδινές ώρες η πόρτα ήταν κλειδωμένη και έδειχνες το κλειδί σου στην "ντουλάπα" για να μπεις
    Η πόλη γύρω - γύρω ήταν περικυκλωμένη από παραγκουπόλεις
    Καλά σπίτια (μονοκατοικίες) είχαν φράκτες και ηλεκτρικά καλώδια (χαμηλής τάσης) προστασίας
    Όταν ένας μεθυσμένος (;) πλησίασε ένα άτομο από το group την ώρα που έμπαινε στο πούλμαν πετάχτηκαν 3 "ντουλάπες" για προστασία.

Το διασκεδάσαμε ιδιαίτερα και είδαμε:

1. Το Roben Island με τη φυλακή του (Μαντέλα)
2. Το Table Mountain και το τελεφερικ του
3. Το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας
4. Αμπελώνες και οινοποιία
5. Βόλτα στον Ατλαντικό για ένα μικρό νησάκι με φώκιες
6. Ημερήσιο ταξίδι σε πάρκο με ελεύθερα ζώα (ελέφαντες, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις κλπ)
7. Μπάνιο, βόλτα, ψώνια
8. ΦΑΓΗΤΟ (Ειδικά τα θαλασσινά σε μηδενικές τιμές)
9. 777 της Emirates
10. Stop over για 24 ώρες στο Dubai.

Ελπίζω να βοήθησα.

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι στο Johannesburg δεν είναι τόσο «απλά» τα πράγματα…
Υ.Γ.2 Το κλίμα στο Cape Town είναι «Μεσογειακό» απλά σε ανάποδους μήνες. Δηλαδή έχει κλασικές 4 εποχές (τώρα όμως είναι φθινόπωρο). Το κλίμα στο Johannesburg είναι τροπικό. Δηλαδή περίοδοι βροχών, υγρασίας, ζέστης, ξηρασίας κλπ (όχι εποχές!)

Η προσφορα της LH ειναι με επιστροφη;

Η προσφορά της LH είναι με επιστροφή και όλοι οι φόροι μόνον €400 !.!... και για μας είναι πολύ δελεαστική προσφορά και το σκεπτόμαστε για 6-12 Ιουνίου. Είχε και η Qatar παρόμοια προσφορά με €436 αλλά δεν συγκρίνεται να πετάξεις με Α380.!.!.. Από μόνο του είναι ένας πειρασμός….
Εμείς σχεδιάζουμε να πάμε και καταρράκτες Βικτωρίας. Με την Comair μπορείς με €393 να πας JNB-CPT-VFA-JNB.
Άμα κάποιος ξέρει πληροφορίες και για τους καταρράκτες, πολύ θα τον παρακαλούσα να μας τις πει. Ξέρω ότι το ελικόπτερο 20 λεπτά βόλτα κοστίζει $124. Τα ξενοδοχεία είναι ακριβούτσικα περίπου $175-200 την διανυκτέρευση, και χρειάζεσαι 2 νύχτες το λιγότερο. :thx:

Οπα γιατι το θεμα ειναι σοβαρο 400 ευρω μονο με 380; Και για 3 μερες στη μυκονο θες τα ιδια...

Από γνωστούς μου που έχουν πάει δεν έχω ακούσει να αντιμετώπισε κανείς πρόβλημα.

(περίεργο που δεν το έκαναν 380€ με το 380 :D)

Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Σκέπτομαι για αρπαχτή 5 ημερών αρχές Ιούνιου και εγώ. Menelaos από Γαλλία η τιμή είναι 388Ε :wink: 4 πτήσεις, οι 2 με Α380 προκαλούν το κοινό αίσθημα...

Αν δεν το'χεις ξανακάνει μη χάσεις την εμπειρία. :)

Έχει κάποιο μέλος να προτείνει κάποιο ξενοδοχείο για το Cape Τown :?: :?:

Η τουριστική περιοχή της πόλης είναι το Water front. Εκει υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία αλλά οι τιμές τους είναι λίγο τσιμπιμένες.

Μέσα στην πόλη υπάρχουν business ξενοδοχεία, όχι τουριστικά. Πολλά από αυτά έχουν ένα shuttle bus για τους πελάτες από και προς το Water front.

Εμείς μείναμε στην πόλη στο Cape Sun της αλυσίδας Southern Sun (έχει και στο Waterfront)