Ρε παιδια, οκ, ισως λογω του οτι ημουνα με την ολη φαση εκνευρισμενος, ισως διατυπωσα κατι ετσι οπως δεν θα επρεπε, η ισως ετσι ωστε να παρεξηγηθηκα. Σιγουρα ο καθεις μας εχει αποψη και σιγουρα ειναι καλο να την εκφερει και σιγουρα δεν ειναι δυνατον ολοι οι αλλοι να συμφωνουνε μαζι του. Σε οτι αφορα την υποθεση, ηθελα να πω οτι τις αιτιες λογω των οποιων φτασαμε εδω, δεν θα ητανε σωστο να τις ψαξουμε στον τελευταιο χρονο, αλλα πιο παλια. Το προβλημα της ΟΑ υφισταται απο τα μεσα της δεκαετειας του 80, το ιδιο και για τα αεροδρομια. Το κρατος και η εκαστοτε κυβερνηση κοιταξανε μονο πως θα φανε απο την ΟΑ και πως θα βαλουνε τα ξαδερφια τους στα γραφεια! (οχι παντα, αλλα σε παρα πολλες περιπτωσεις, και μπορω να μιλησω απο ιδια πειρα) Δεν ενδιαφερθηκε κανενας για το τι μελλει γενεσθαι με τον αερομεταφορεα και την υποδομη της χωρας. Και ναι μεν η κυβερνησεις αδιαφορησαν , αλλα αναρωτιεμαι γιατι οι πολιτες, οι οποιοι εχουνε και αυτοι ενα ενδιαφερον, δεν κανανε τιποτα για να αλλαξει η κατασταση... Το αεροδρομιο της Punta Cana ειναι 100% ιδιωτικο! Οποτε λογικο ειναι να σπαζομαι οταν βλεπω κατι τετοιο και να αναρωτιεμαι εαν ειμαστε ανικανοι ως εθνος, ως πολιτες, να καταφερουμε κατι τετοιο! Και ακομα πιο πολυ μου την δινει οταν καποιοι (οκ ισως πιο πριν να ητανε λιγο σκληρος ο χαρακτηρισμος) λενε, λενε και χτυπιουνται, αλλα κανεις εν τελει δεν ενδιαφερεται να κανει κατι! Το οτι στην Ελλαδα λειπουνε βασικες υποδομες, θα επρεπε να δωσει την αφορμη στους ιδιωτες να κανουνε αυτοι την πρωτη κινηση, με εταιρειες, προσφορες στο κρατος κλπ. Οπως ειπα και πριν, ειναι ευκολο να ειμαστε απεξω και να λεμε οτι λεμε. Που ειναι η ιδιωτικη πρωτοβουλια? Με βαση το πνευμα της ελεθερης αγορας, στον τοπο μας υπαρχουνε πολλες πηγες εισοδηματος. Και φυσικα αμα το παρουνε στο εξωτερικο εταιρειες πρεφα θα ερθουνε στην Ελλαδα και θα τα φανε ουτοι! Οποτε και παλι οι ιδιοι θα χτυπιουνται γιατι το κρατος "αδιαφορησε". Δλδ ολοι (αυτοι που χτυπιουνται) περιμενουνε μηπως σαν τα μικρα παιδακια να ερθειτο κρατος, να τα παρει απο το χερι και να τους δειξει πως λειτουργει η οικονομια?
Η κριτικη που ειχα ασκησει στο προηγουμενο ποστ ειχε εποικοδομητικο σκοπο. Το οτι ισως την διατυπωσα λαθος ειναι δικο μου παραμελημα και ζητω συγγνωμη.
Σε οτι αφορα την Alitalia, δεν ηθελα να προσβαλω κανενα (ο Τασος ειπε οτι προσεβληθην - σορι αλλα δεν ειχα σκοπο να σε προσβαλω) , αλλωστε την ενεφερα σαν γεγονος οτι ειχε προβληματα, ασχετο με το ποιος εχει δακτυλακι μεσα. Και για την Volare δεν εχω να πω τιποτα.. Εαν ειχε και αυτη τα μεσα που εχει η Alitalia (για να αναφερθω σε αυτα που ειπε ο Τασος) τοτε δεν θα ειχε κλεισει. Και κατα την αποψη μου, την κατασταση στα αεροπορικα δρωμενα μιας χωρας μπορει να την εκτιμησει κανεις οχι απο τις εταιρειες με κρατικη επιδοτηση, αλλα στον ιδιωτικο τομεα.
Παντως (για να κλεισω πριν γινω πιο κουραστικος) δεν ηθελα να προσβαλω κανενα μελος. Εν τελει εξεφρασα μονο την αποψη μου, την οποια δεν μπορω να εχω την αξιωση να απαιτησω να την ασπαστουνε ολοι. Και ουτε οι υπολοιποι μπορουνε εχουνε την αξιωση να μην εκφερω την αποψη μου, επειδη δεν ταιριαζει στους ιδιους (μιλαω παντα για οσους ΔΕΝ ασπαζονται τις οποιες αποψεις και δεν το γενικευω!)
Καλη σας μερα κυριοι!