Νηολογιο ελληνικων UL

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

makedonas

Concorde-Class-Member
Website
avianewsgr.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Εχω ριξει μια ματια, αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο. Τι νηολογιο εχουνε τα ελληνικα UL? SX-Uxxx η HE-Uxxx? Και γιατι δεν αναγραφεται επανω? Εχω ξεκινησει εδω και μερικα χρονια να φτιαχνω μια picture database σχετικα με ελληνικα αεροσκαφη (κανονικα και hybrid). Στην αρχικη λιστα που εχω το νηολογιο ειναι της μορφης SX-Uxxx. Αλλα εχω βρει φωτο με νηολογιο HE-Uxxx και ελληνικη σημαια επανω και καπου τα εχω χασει.. Οποιος εχει καποιες πληροφοριες ας μου δωσει καποια απαντηση, ειτε μεσω του a.gr εδω ειτε μεσω ΜSN. Εχει καποιος να μου δωσει ενα αξιοπιστο database το οποιο θα μπορουσα να το προσαρμωσω στο δικο μου? Θα σας ημουνα ευγνωμων για την οποια βοηθεια! :)

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Φιλικα Στεφος

Γειά σου Στέφο !

Έχοντας διαβάσει παλιότερα κάποια λίγα πράγματα πάνω στο θέμα, τα ελληνικά ultralights έχουν πλέον νηολόγια HE-Uxx.

Νομίζω, αν και δεν είμαι σίγουρος, ότι το prefix αυτό το πήρανε μετά την δημοσιοποίηση της ΥΠΑ των κανόνων της για ultralight. Το τελευταίο δεν έχω κάποια πηγή να το υποστηρίξω, αλλά δεδομένου των κανόνων που τίθενται, φαίνεται χρήσιμος ο διαχωρισμός μεταξύ κανονικών/ελαφρών και υπερελαφρών αεροσκαφών.

Για database, όπως και γιατί δεν αναγράφεται επάνω στο σκάφος το νηολόγιο (αν και ότι έχω πετύχει ULs με νηολόγιο στην πίσω άτρακτο, WW-1 στύλ)....I'm sorry :oops: Θα σε απογοητεύσω.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο ! :D Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου :great:

Κάπου έχω ζαλιστεί. Εδώ έχω τον κανονισμό σε .pdf αρχείο. Στη σελίδα 3, στο σημείο 11 λέει: "Το νηολόγιο αποτελείται από τα γράμματα SX και τρία γράμματα, δηλαδή έχει μορφή π.χ. SX − ZZZ." Τελικά τι παίζεται.. Ελληνικό δαιμόνιο.. Ενώ ο κανονισμός είναι ο νέος (Αρ. Φύλλου 1068, 4 Αυγούστου 2006), δεν ισχύει δηλαδή αυτό που λέει εκεί μέσα?

:wall:

Πάντως ευχαριστώ pingu που πήρες το χρόνο για να μου απαντήσεις! :) Προς τους υπολοιπους: Είμαι ακόμα εκεί που ήμουνα!!!.. Στο μηδέν..

Βασικά με την ΥΠΑ προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη, οπότε :roll:

Σε λίστες του ICAO περί νηολογίων που έχω δει πάντως βλέπω ότι το HE είναι καταχωρημένο στην Ελλάδα για ultralights. Δηλαδή άλλα ισχύουν στον ICAO και άλλα στην ΥΠΑ; :lol: :lol: :stupid: Πως τα καταφέρνουμε έτσι σε αυτή τη γωνίτσα του κόσμου....

Δώσε μου μια-δυο μέρες να ξαναβρώ αυτήν την λίστα και να τη σκανάρω να σου τη στείλω please. Χαρά μου να προσπαθήσω έστω να βοηθήσω anyways 8)

makedonas":1iuyv6xj said:
Τι νηολογιο εχουνε τα ελληνικα UL? SX-Uxxx η HE-Uxxx? Και γιατι δεν αναγραφεται επανω?

Τα ελληνικά UL δεν αναγράφουν νηολόγια πάνω τους, γιατί δεν έχουν! Σύμφωνα με τον παλαιότερο κανονισμό του 1997 - ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά ποτέ - θα έπαιρναν νηολόγιο SX-UXXX όπου ΧΧΧ τριψήφιος άυξων αριθμός.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό του 2006 θα παίρνουν πλέον νηολόγιο SX-ABC όπου ABC 3 γράμματα. Ο νέος κανονισμός πρέπει να εφαρμοστεί σε διάστημα ενός έτους.

Pingu αυτά που αναφέρεις τα είδες στο επίσημο site του ICAO ή σε λίστες του στυλ... αυτής? Δεν είναι απαραίτητο πως όλα αυτά τα site είναι ενημερωμένα και πολλές φορές έχουν κωδικούς του παρελθόντος. Η θέσπιση κανονισμού/νόμου σχετικά με τα νηολόγια είναι θέμα του ελληνικού κράτους και όχι του ICAO.

Υποτίθεται ότι παίρνουν SX- και 3 γράμματα. Έχουμε είδη καταθέσει αίτηση για Ελληνικό νηολόγιο και περιμένουμε να δούμε την εφαρμογή του κανονισμού.
Οι περισσότεροι πάντως χρησιμοποιούν OK- ή Ι-
Έχουμε καταγράψει πάνω από 130 3-axis αεροσκάφη στην Ελλάδα (όλα φωτογραφημένα) και θα είναι όλα μέσα στο SX- ALL που κοντεύει να βγάλει κόκαλα.

Την περασμένη Κυριακή ήμουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Κομοτηνής, όπου έγινε επίδειξη υπερελαφρών. Είδα νηολόγια HE-UXXX, OK-ABCXX (και μία τσέχικη σημαία στην ουρά, το OK- από Τσεχία δεν είναι? χρησιμοποιείται και εδώ?), GR-UXXX ( :?: :?: ), D-ABCD (γερμανικό προφανώς, σωστά?), CH-XXXAB (αυτό? ελβετικό μήπως? HB- δεν έχουν εκεί?) και μερικά χωρίς νηολόγιο. Έχω και photos αλλά πρέπει να δω τι θα κάνω με τον κόσμο που φαίνεται μέσα σε αυτές πριν κάνω upload.

Όπου Χ= τυχαίος αριθμός και ABCD= τυχαία γράμματα

Re: SX-UAA

makedonas":oqvyb7w2 said:
Τι νηολογιο εχουνε τα ελληνικα UL?
Όμοιο με τα κανονικά αεροσκάφη, με τρίτο γράμμα το "U", δηλαδή SX-U##. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί τα SX-UAA, SX-UAL, SX-UAR. Τα δυο τελευταία είναι και στις σελίδες νηολογίου του airliners.gr

GEM":oqvyb7w2 said:
Νέα προσθήκη, εθεάθη την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Τατόι.
Το έλαβα και στο Mode-S με ICAO24 "46D421", ώρα 13:40-13:44 τοπική.

Από την αριστερή πλευρά έχει αυτοκόλλητο του RBF. Καμιά πληροφορία από εκεί;
Το αναφέρει λακωνικότατα στη στήλη SX-updates, σελ. 28.

Κύριοι καλησπέρα,
Το SX-UAA είναι το πρώτο υπερελαφρό αεροσκάφος (registration) για την Ελλάδα σύμφωνα με τον νέο κανονισμό και το τρίτο κατά σειρά airworthiness certificate μετά τα SX-UAR & SX-UAL και αυτό διότι άν και είχε παραγγελθεί την άνοιξη του 2007 η παραλαβή του και η νηολόγησή του έγιναν τέλη του Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη 2007. Το αεροσκάφος ήλθε από το εργοστάσιο στην Τσεχία πετώντας σε δύο ημέρες. Ανήκει στην εταιρεία AGRIVAL ΕΠΕ η οποία είναι και η επίσημη αντιπρόσωπος των αεροσκαφών και UL αεροσκαφών της EVEKTOR AEROTECHNIK a.s. για την Ελλάδα και Κύπρο.
Το αεροσκάφος σταθμεύει στην πίστα του αεροδρομίου της Πάχης-Μεγάρων (LGMG) έως ότου ολοκληρωθει το υπόστεγο της εταιρείας εκεί.
Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με κινητήρα ROTAX 912ULS και τρίφυλλη προπέλλα EFFIC KLASSIC 170/3 της Woodcomp, έχει glass cockpit (EFIS & EMS) της Dynon, φέρει αυτόματο πιλότο 2 αξόνων kai GPSS της TruTrack, Transponder Mode S της Filser, comm radio 8.33 KHz spacing dual mode και ενσωματωμένο intercom της Filser, ELT 406 MHz της ARTEX και βαλλιστικό αλεξίπτωτο.
Η μέγιστη ταχύτητα ταξιδίου σε level flight είναι 116 Kts το VNe είναι 147 Kts, το endurance είναι 8,5 ώρες και το range με full καύσιμα 1300 Km.
Σύντομα η εταιρεία AGRIVAL ΕΠΕ θα λειτουργήσει και την πρώτη σχολή υπερελαφρων στην Αθήνα.
Ελπίζω να σας έδωσα όλες τις πληροφορίες που ζητήσατε.
Ευχαριστώ.
Παναγιώτης Αγριτέλης