OA, ATH-CDG-ATH

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

OveLix

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Elbonia

Προτού ξεκινήσω, σπεύδω να καταγγείλω τους συναδέλφους (και ειδικά τους aakunz και computerise) που δημοσιεύουν ριπόρτ από τα Γκραν Κάνιον, τις Φερόες και τα νησιά του Σολομώντα κι αφήνουν σε εμάς να διηγηθούμε τα ταπεινά Λονδίνα, Παρίσια κλπ. Μια Ζυριχο-Νυρεμβέργη που έχω στο συρτάρι να διηγηθώ δεν τη γράφω εδώ και ένα μήνα, τόσο ψαρωμένος είμαι. Τι να μας πεις και συ ρε φίλε με το Ρουασιά και τα Κλότεν? Εδώ ο άλλος κατέκτησε το Χούβερ Νταμ. Τέσπα, επειδή έχω μια υποχρέωση στο κοινό μου (τον aakunz δλδ) και επειδή έχω συμφωνία με τους admins για υποχρεωτικές εμφανίσεις (όπως οι τραγουδιστές στα μπουζούκια) αλλά πάνω απ’ όλα επειδή ξαναπέταξα την ΟΑ μετά από τοοοοσα χρόνια, αξίζει να δημοσιεύσω το ριπόρτ αυτό. Άντε, ready for pushback….

Leg 1, 30/6/2008
ΟΑ 203, ΑΤΗ-CDG
Αεροσκάφος: Boeing 737-484, SX-BKG Πέλλα.

Αυτό το ριπόρτ είναι ζωντανό. Γράφεται στα 32.000 πόδια πάνω από τη βόρεια Ιταλία, στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας, καμιά ώρα και κάτι πριν την προσγείωση στο CDG.

Πετώ με ΟΑ, μια εταιρία που μπήκε στην προσωπική μου λίστα των banned airlines (εγώ και η ΕΕ έχουμε από μία) εδώ και 11 χρόνια μετά από διάφορες τραγικές εμπειρίες σε διάφορα αεροδρόμια. Από τότε την έχω πληρώσει μόνο μία φορά (επειδή δεν είχα άλλη επιλογή) και την έχω πετάξει μερικές ακόμα (επειδή πλήρωναν άλλοι, όπως και τώρα).

Πηγαίνω στο Παρίσι (για δουλειές), κάθομαι στην 11Α (έξοδος κινδύνου) και πολύ το χαίρομαι. Το seat pitch είναι χαώδες, η διπλανή μου θέση άδεια –όπως και πολλές άλλες στο αεροσκάφος- ακούω μουσική στο ipod και παρακολουθώ με τα κιάλια το διερχόμενο traffic. Πλάκα έχει. 737 El Al είναι αυτό που πετά παράλληλα με εμάς? Πιθανότατα.

Έφτασα στο Ελ. Βεν την αυγή και πάρκαρα στο μακράς τη στιγμή που ο ήλιος ανέτειλλε και ένα Α300 της LH απογειωνόταν από τον 03L.

Πέρασα την πεζογέφυρα στον σταθμό του Προαστιακού (όπου οι πίνακες έδειχναν τις ώρες άφιξης των αεροσκαφών….ακατανόητο…για τις αναχωρήσεις δεν ενδιαφέρεται όποιος φτάνει στο σταθμό;) και έφτασα στο τέρμιναλ όπου η ουρά για ΟΛΕΣ τις πρωινές πτήσεις της ΟΑ (καλά, δεν είναι και πολλές) ήταν μαζεμένη μπροστά σε 4 γκισέ. Αναμονή αρκετή ώρα, check in και έξοδος Β20 για την επιβίβαση.

(στο μεταξύ περνάμε τις Άλπεις και έχει αναταράξεις…πλονκ!! το λαμπάκι. Και όβερκαστ άνωθεν της Ελβετίας/Γαλλίας, για πρώτη φορά στο ταξίδι).

Η προγραμματισμένη ώρα πτήσης ήταν 07:40 και από τις 07:15 ήδη οι ανυπόμονοι επιβάτες είχαν παραταχθεί εν σειρά εμπρός από την έξοδο. Ποτέ μου δεν το κατάλαβα αυτό. Αφού έχεις προκαθορισμένη θέση ρε μάστορα, τι βιάζεσαι; Να προλάβεις πρώτος τις εκπτώσεις;

Έχει τύχει να φοβάστε κάτι και αυτό το κάτι να συμβαίνει; Τη στιγμή που συμβαίνει και δεν μπορείτε να το πιστέψετε, έχετε προσέξει ότι όλα συμβαίνουν αργά και βασανιστικά, σαν replay φάσης που έχει φάει γκολ η ομάδα σου; Έτσι ακριβώς έγινε όταν η κοπέλα πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να λέει “Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αναφέρουν καθυστέρηση στην πτήση 203 για Παρίσι…”. Η κάμερά μου είχε ζουμάρει στα χείλη της που ανοιγόκλειναν αργά και περίμενα την ετυμηγορία σαν κατηγορούμενος σε δίκη για εσχάτη προδοσία. “… αλλά είναι ελάχιστη, η επιβίβαση θα αρχίσει σε 5 με 10 λεπτά”. Αθώος! Αθώος!

Πουλμανάκι (στη δεύτερη δόση, σχεδόν τελευταίος) και επιβίβαση στο 734. Taxi και χάζι από τα παράθυρα τα 777 της Thai και της Singapore, το κλασικό 767 της ΒΑ (κι άλλο ένα ΒΑ 767 στο satellite, ξέρει κανείς γιατί?), το 332 της Air Transat (σταθερή αξία εδώ και χρόνια) και ένα Α300 της Air China (ή μήπως 767? Αλέξηηηη!!)

Απογείωση από τον 03R, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, αριστερά για Αθήνα, Κόρινθο, Ρίο κλπ στην κλασική διαδρομή από την ιταλική ακτογραμμή προς Φλωρεντία, Γενεύη, Ντιζόν και Παρίσι.

Τώρα που γράφω, κοιτάζω τη λαβή της πόρτας κινδύνου και σκέφτομαι ένα άρθρο που διάβασα προχθές. Έλεγε ότι, σύμφωνα με απαντήσεις επιβατών σε έρευνα αλλά και στοιχεία από πραγματικές περιπτώσεις εγκατάλειψης, ο επιβάτης που ταξιδεύει μόνος ή με συναδέλφους είναι ο πιο γρήγορος και ψύχραιμος στην εγκατάλειψη. Αυτό σήμερα με κάνει τον ιδανικό υποψήφιο για τις εξόδους κινδύνου. Ξέρω και πώς ανοίγουν (κι ας μην μου έκανε μπρίφινγκ κανείς. Έπρεπε, ε?)

Στο μεταξύ τα σύννεφα διαλύθηκαν και ξεκίνησε η κάθοδος. Όπου να ΄ναι θα περάσει η προϊσταμένη να μου πει να μαζέψω το λάπτοπ. (η συνέχεια επί του εδάφους).

Προσγειωθήκαμε στον 27R και μετά από σύντομο taxi “δέσαμε” σε ένα από επτά νησιά του Terminal 1. Αυτό το στρογγυλό και τσιμεντένιο άβολο κατασκεύασμα που δεν μου αρέσει ούτε από μέσα ούτε από έξω. Το μόνο καλό που έχει είναι ότι είναι φυτεμένο ανάμεσα στα taxiways και βλέπεις τα heavies να περνούν στα 50 μέτρα ενώ περιμένεις το ταξί σου. Κάτι είναι και αυτό…

Βέβαια, το Terminal 1 αρέσει σε πολλούς. Κυρίως σε σπηλαιολάγνους, λάτρεις του σκασμένου μπετόν-αρμέ (ντε λ’ αιρ) και οπαδούς του Λεοπόλδου φον Μαζόχ. Αλλά δεν θα το κάνουμε θέμα τώρα.
gallery/image_page.php?album_id=116&image_id=14908

Αναμονή κανά τέταρτο για τις βαλίτσες και έξοδος στο καταθλιπτικό σκεπαστό κομμάτι των αφίξεων. Ταξί, βουτιά στο τούνελ κάτω από το διάδρομο και δρόμο για την πόλη.

Συνοψίζοντας:
Άνεση: 7/10, το τραπεζάκι έγερνε μονίμως προς τα μένα. Έπρεπε να δείτε τον τρόμο στο πρόσωπό μου καθώς το κυπελλάκι με τον καφέ γλιστρούσε προς τα..εχμμ…αχαμνά μου. Τό ‘σωσα. Το seat pitch έσωσε την κατάσταση μαζί με την άδεια διπλανή μου θέση. Διαφορετικά το 5 δύσκολα θα το έπιανε η εμπειρία.

Ακρίβεια: 8/10, 20 λεπτά καθυστέρηση στην ΟΑ ισοδυναμεί με το “στην ώρα μας”.

Σέρβις: 5/10. Η ομελέτα-κρέπα ήταν φριχτή, ο καφές μέτριος (δεν αναφέρομαι στη ζάχαρη) και το νερό ζεστό, το ίδιο και ο χυμός. Το πλήρωμα ωστόσο ήταν ευγενικό και γρήγορο. Δεν έχω παράπονο.

Αεροσκάφος: Just OK. Μετά από 15 χρόνια στην υπηρεσία της ΟΑ, μάλλον καλοδιατηρημένο το βρήκα.

Θα ξαναπετάξεις με ΟΑ; Ναι, στην επιστροφή.

(Μείνετε συντονισμένοι)
και μερικές φωτό από το αερογκάρ αν (ή κάπως έτσι)
http://www.flickr.com/search/?s=int&w=6 ... ort&m=text

Μ’ αρέσει το Παρίσι. Μου αρέσει που στους δρόμους του βλέπεις νεαρές κυρίες με total Chanel λουκ πάνω σε ποδήλατα. Γουστάρω, BTW, που δεκάδες χιλιάδες ποδήλατα κυκλοφορούν στην πόλη (δείτε το λήμμα velib στη wikipedia), που όλο και κάτι πολιτιστικά ενδιαφέρον συμβαίνει στην πόλη και που πάντα έχεις κοντά σου ένα πάρκο να ηρεμήσεις από το θόρυβο της πόλης.

Μου αρέσει η συμφιλίωση του παλιού με το νέο (Κέντρο Πομπιντού στην Πλας Βοζ, πυραμίδα στο Λούβρο, Ντεφάνς στο τέλος του κεντρικού άξονα των μνημείων κλπ) και έμεινα να αναρωτιέμαι τι διάολο πάει στραβά σε αυτή τη χώρα στην άλλη άκρη της Ευρώπης που έχει κάτι μόνο μάρμαρα από παλιά και απολύτως τίποτα νέο εδώ και 150 χρόνια.

Γκρινιάζω πάλι, ε?

Μετά από ένα ζωηρό τριήμερο (σχεδόν χωρίς ύπνο, δεν φταίω εγώ που έχουν ωραία πάρτυ εκεί) στην πόλη του φωτός, των αστέγων, του έρωτα και των σκυλόσκατων στα πεζοδρόμια, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ήταν το απόλυτο deja vu. Πάλι με ταξί, πάλι προς το Τέρμιναλ 1, πάλι με κίνηση, πάλι με ΟΑ και πάλι με το SX-BKG.

Leg 2, 2/7/2008
OA 208, CDG-ATH
Αεροσκάφος: Boeing 737-484, SX-BKG Πέλλα

Το Τέρμιναλ 1 είναι σαν ένα τεράστιο γιο-γιο πεσμένο στο πλάι. Δεν έχω ιδέα τι σκεφτόταν ο αρχιτέκτονας Πολ Αντρέ όταν το σχεδίαζε πριν από 35 χρόνια αλλά έχω μια πολύ καλή εικόνα του τι σκέφτονται οι επιβάτες που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους σε αυτό: κατάρες.

Το να κινηθείς σε αυτόν τον κυκλικό λαβύρινθο ισοδυναμεί με το να είσαι επαρχιώτης και να προσπαθείς να βγεις στη σωστή κυλιόμενη στην πλατεία Ομονοίας. Μπακάκο θες, Εθνική βγαίνεις. Έβερεστ ψάχνεις, Νέον βρίσκεις. Έτσι και εδώ. Τσεκ ιν ψάχνεις, τα ταξί βρίσκεις. Θύρες ψάχνεις, φαστ φουντ βρίσκεις. Οι πινακίδες κάνουν ότι μπορούν κι αυτές αλλά τι να το κάνεις που είναι ορατές μόνο όταν τις πλησιάσεις;

Τα παράθυρα είναι παντελώς ανύπαρκτα στο κεντρικό κτίριο και ενώ έχει ένα ενδιαφέρον να ξέρεις ότι το τούνελ με τον κυλιόμενο διάδρομο σε τσουλάει κάτω από το tarmac, δεν έχει απολύτως κανένα άλλο. Προσωπικά, ένιωθα σαν ποντίκι σε πείραμα.

Συνεπώς, υπάρχει λόγος που δεν σχεδιάστηκε ποτέ ξανά τέρμιναλ σαν αυτό.
(για το Τέρμιναλ 2, του Αντρέ επίσης, και τη ηλίθια διάταξη των Α, B, C και D θα μιλήσουμε άλλη φορά)

Ο αρχιτέκτονας είναι υπεύθυνος για μια σειρά από εντυπωσιακές κατασκευές που θυμίζουν πότε αυγό και πότε λουκουμά και διάσημος σχεδιαστής κτιρίων που πέφτουν. Παράδειγμα, το 2Ε στο Ντε Γκολ και το Τέρμιναλ 3 στο Ντουμπάι. Το ένα κατέρρευσε τον Μάιο του 2004 σκοτώνοντας 4 άτυχους ταξιδιώτες και το άλλο έπαθε το ίδιο τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου σκοτώντας πέντε εργάτες. Ο Πολ Αντρέ πρέπει να είναι ο πιο γκαντέμης αρχιτέκτονας μετά τον Νουμερομπίς, τον κοντούλη Αιγύπτιο στο «Αστερίξ και Κλεοπάτρα».

Με τα πολλά βρέθηκε το check in της ΟΑ όπου, χωρίς ουρά και χωρίς καθυστέρηση, ένας ευγενέστατος υπάλληλος (ευγενέστατος επειδή δεν ήταν ούτε Γάλλος ούτε Έλληνας) έπραξε τα δέοντα με τις βαλίτσες και τα pass. Ωραία....και τώρα;

Το τέρμιναλ-γιογιό δεν έχει και πολλά πράγματα να κάνεις. Ελάχιστα μαγαζιά, μηδαμινές ευκαιρίες για σπότινγκ, το μόνο που σου μένει είναι να βρεις καμιά ωραία παρουσία να ξεκουράσεις τα μάτια σου αλλά και αυτές είναι σαν να παρατηρείς αγριόχηνες στον Αλιάκμονα. Είναι λίγες και πάντα περαστικές.

Τα τσιμεντένια γεφυροτούνελ φέρνουν τους επιβάτες-τυφλοπόντικες σε ένα από τα επτά «νησιά» όπου βρίσκονται οι φυσούνες. Εκεί, βρίσκεις δύο με τρία σημεία security check, ένα κατάστημα με αρώματα και γλυκά και χιλιάδες φρικαρισμένους ταξιδιώτες τον έναν πάνω στον άλλον (μάλλον επειδή ξεκίνησε η εποχή των διακοπών για τους Γάλλους). Ακολουθείς τα ουρλιαχτά, τα παιδικά κλάματα και τις φωνές και βρίσκεις τη θύρα για Αθήνα. Σιγουρεύσαι ότι ήρθες σωστά όταν βλέπεις χιλιάδες σακούλες από τα ντιούτι φρι (που δεν είναι πια ούτε ντιούτι ούτε φρι) και Λουί τσάντες στα καθίσματα. Πατρίδα. Τουλάχιστον εδώ μπορείς να δεις έξω.

Το αεροσκάφος έκανε τη μεγαλοπρεπή εμφάνισή του 21 λεπτά πριν την προβλεπόμενη ώρα αναχώρησης (οποία έκπληξις!) και ενώ ήδη κάποιοι επιβάτες-γίδια, που δεν έκαναν τον κόπο να κοιτάξουν από το παράθυρο, είχαν ήδη φτιάξει ουρά. Ήταν ξανά το SX-BKG και έδεσε στην ίδια airbridge που είχε δέσει προχθές.

Επιβιβαστήκαμε σχετικά γρήγορα με τον έλεγχο διαβατηρίων να γίνεται στη μέση της φυσούνας (άλλο ένα ακατανόητο του ταξιδιού) και κάθισα στην 23Α. Σχεδόν γεμάτη η πτήση.

Τότε συνάντησα την πιο ευγενική, πιο χαμογελαστή και πιο εξυπηρετική αεροσυνοδό που έχω δει ποτέ. Αντιμετώπισε ένα περιστατικό βλαχο-ελληναριάς (μια κυρία που προσποιούνταν ότι καθόταν αλλού από εκεί που έλεγε η κάρτα της, και δεν την έδειχνε) αποτελεσματικά και διακριτικά ενώ διαχειρίστηκε άψογα τα τρία 12χρονα πίσω μας κανοντάς τα να φέρονται σαν μεγάλοι.

Μια άλλη αεροσυνοδός μας καλοσώρισε εκ μέρους του κυβερνήτη κου Κωνσταντέλλου (ο γνωστός της ΕΧΠΑ; Πιθανότατα) ο οποίος δεν μας μίλησε σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Ίσως επειδή μιλάει πια μόνο στα παράθυρα.

Ξεκινήσαμε με 40 λεπτά καθυστέρηση και, μάλλον επειδή ο Πύργος αποφάσισε ότι δεν είχαμε δει αρκετά πράγματα απο το Ντε Γκολ, ξεκινήσαμε την περιοδεία σε όλο το αεροδρόμιο. Ουσιαστικά, από την πάνω αριστερή γωνία έπρεπε να πάμε στην κάτω δεξιά, στον 08L. Tarmac tour. Είδαμε γέφυρες, ΙΧ αυτοκίνητα, ένα Concorde, και το S3. Μόνο λαγούς δεν είδαμε (διάσημο το CDG για τους λαγούς του). Φωτογράφισα, αλλά η ομίχλη δεν μου επέτρεψε κάτι καλό.

Μετά από σχεδόν 15λεπτο taxi απογειωθήκαμε, περάσαμε σχεδόν πάνω από το Bourget και μετά μεγαααααλη δεξιά στροφή μέχρι να πάρουμε νότια πορεία.

Το φαγητό ήταν λαζάνια με κοκκινιστό χοιρινό, λαχανοσαλάτα με σως χίλια νησιά και καταϊφάκι-μπακλαβαδάκι για γλυκό. Δεν άφησα ψίχουλο.

Για μια ακόμα φορά το πλήρωμα ήταν όπως έπρεπε. Ευγενικό, γρήγορο, περνούσε συνεχώς, «τσάι παρακαλώ», «καφέ παρακαλώ» μάζεψαν δίσκους όταν έπρεπε, μια χαρά. Από την άλλη, ο καφές ήταν αραιός και το ψωμάκι μπαγιάτικο.

Οι αναταράξεις μάς επισκέφθηκαν στην ώρα τους και κούνησαν αρκετά. Τόσο όσο να ανάψουν τα σχετικά λαμπάκια και να παραπατούν οι κυρίες που πηγαινοέρχονταν στην τουαλέτα.

Ήσυχη πτήση κατά τα άλλα, προσέγγιση από Ελευσίνα, Σαλαμίνα, Αίγινα και ελαφρώς αριστερή στροφή για τον 03L και, στη συνέχεια, βόρεια γέφυρα και στάθμευση μπροστά στον αεροσταθμό όπου μας περίμεναν πουλμανάκια. Κάτι πρεζόνια της νικοτίνης άναψαν τσιγάρο στην πίστα, ακριβώς πίσω από τον κινητήρα, αλλά τους την έπεσε ένας τεράστιος πίστα-μαν (από αυτούς που έχουν για το πούσμπακ άμα χαλάσει το tug) και χώθηκαν στο λεωφορείο χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Απολογισμός:

Άνεση: 8/10. Δεν έχω παράπονο. Παράθυρο είχα, από την πίσω πόρτα βγήκα ταχέως, όλα ΟΚ.

Ακρίβεια: Είπαμε, 40 min στην αναχώρηση κάμποσα στην άφιξη. ΟΑ είναι αυτή…

Σέρβις: 9/10 άνετα. Μόνο και μόνο για την ευγένεια όλων και την παρουσία της εκπληκτικής αεροσυνοδού που δεν ρώτησα το όνομά της αλλά φρόντισα να την ευχαριστήσω προσωπικά στην αποβίβαση και να της πω πόσο καλή είναι.

Αεροσκάφος: Ισχύει ότι και στο leg 1.

Θα ξαναπετάξεις με την ΟΑ? Φυσικά, την ΟΑ θα την ξαναδώ. Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι πριν λίγες μέρες την επέλεξα και την πλήρωσα με τη θέλησή μου για το επόμενο ταξίδι. Ο Κάπτεν Τζάμπο είπε «δεν θα το μετανιώσεις». Ναι. Famous last words.

(Μερικές ακόμα φωτό)
http://www.flickr.com/search/?s=int&w=6 ... cdg&m=text

Τι συγκίνηση θεέ μου! Επιτέλους -μετά από τόσο καιρό- γράφω απάντηση σε μία αξιοπρεπή ανάρτηση. Να θυμηθώ να σε προσκαλέσω στην επόμενη ταξιδιωτική υπερπαραγωγή μου "ΚατμαΝΤΟΥ από παντού 2009" ή το άλλο "Θρεμμένοι κwλοι Vs Μογγόλοι", Να σου αποκαλύψω, εντελώς εμπιστευτικά (να μείνει μεταξύ μας) πως ακόμα το δουλεύω πάνω στα highlights του κάθε ταξιδιού (επίσκεψη με φοντανάκια στην Κουμάρι και συμμετοχή σε αποτέφρωση στο Κατμαντού VS κατανάλωση μαρμότας a la mongolaise και διανυκτέρευση σε γκερ που θερμαίνεται από σόμπα που καίει κοπρια) Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να διαλέξω, είναι και τα δύο τόσο ελκυστικά...

Συνέχισε τα "ταπεινά" ταξίδια σου (πήγες Τίρανα ή ακόμα;) και γράφε μας μεγαλειώδη τριπ ρηπόρτς :thx:

Τώρα που το σκέφτομαι, μια που η "αυτή-που-αντιγράφει-το-μπλογκ-μου" με πρόλαβε και πήγε Νεπάλ, Μογγολία θα πάω...

και εδώ κάπου πρέπει να παραδεχτείς πως ήσουν προκατειλημένος απέναντι στον εθνικό αερομεταφορέα... Όλα πήγαν κατ ευχήν. Το ότι έφυγες σχετικά νορμάλ και στην αναχώρηση και (ιδίως) στην επιστροφή ήταν απλά για να πειστείς πως οι ΟΑ είναι ακόμα η εταιρεία σου. Το δε πλήρωμα ήταν εκεί για να σου θυμίσει τις μαγικές στιγμές που μόνο με ΟΑ μπορείς να περάσεις στον αέρα...

Μα πως τα λέω έτσι; Στο περίφημο Τ1 δουλεύουν ακόμα κάτι έργα που κάνουν; κατά τα άλλα θα συμφωνήσω ότι είναι ψιλο-απαράδεκτο. Χωρίς μαγαζιά, χωρίς το ένα, χωρίς το άλλο, και απλά πηγαίνεις γύρω γύρω ψάχνοντας το τσεκίν σου. Μοναδική μαγική στιγμή, όταν μπαίνεις στους "σωλήνες ανόδου" προς το satellite σου. Για την εποχή του πρέπει να ήταν πρωτοποριακό.

Κρίμα που δεν πέτυχες 340 πάντως. Από πληρότητες πως πήγαμε;

Θα ξαναπετάξεις με την ΟΑ? Φυσικά, την ΟΑ θα την ξαναδώ. Πρέπει να σας αποκαλύψω ότι πριν λίγες μέρες την επέλεξα και την πλήρωσα με τη θέλησή μου για το επόμενο ταξίδι. Ο Κάπτεν Τζάμπο είπε «δεν θα το μετανιώσεις». Ναι. Famous last words.

Χα. Να ξέρεις πως το παιχνίδι τώρα αρχίζει :D

Διαβαζοντας τριπ ριπορτς, συνηθιζω να αναβω ενα τσιγαρακι. Λοιπον, αυτο το τσιγαρο το ευχαριστηθηκα! Γραψε και τιποτε αλλο ωρε! Μην τα κρατας για σενα!

ΥΓ
OveLix":ykynpz28 said:
και ένα Α300 της Air China (ή μήπως 767? Αλέξηηηη!!)
767 :wink:

Οβελίκιε έχεις μια σπάνια ικανότητα να γράφεις τριπ ριπόρτ απολαυστικό ακόμα κι αν το ταξίδι είναι η διαδρομή 222 από Πανεπιστημιούπολη στην Ακαδημίας. Σε συνέχεια της έκκλησης του Αλέξη, σε παρακαλώ να μοιραστείς μαζί μας και άλλα τριπ ριπόρτ. Τώρα που το σκέφτομαι και αεροπλανο να μην έχει δε πειράζει. Καλοκαίρι είναι, θα πας και σε κανα νησάκι, δώσε μας στη χειρότερη και τριπ ριπόρτ για Πειραιά-Αμοργό, Λαύριο-Τζιά, ένα Παλούκια-Πέραμα ρε αδερφέ. Και πες μας για τα αεροπλάνα που πετάξανε πάνω από το κεφάλι σου μεσοπέλαγα. :thx:

Σας ευχαριστώ όλους για τα θετικά σχόλια, το χειροκρότημα είναι η τροφή του καλλιτέχνη (ο Παβαρότι και ο Ντέμης Ρούσσος χειροκροτούνταν πολύ).

aakunz
Να σε δω σε γιούρτα να τρως μαρμότα και τι στον κόσμο. Το επόμενο βήμα θα είναι στη Ναμίμπια να τρέφεσαι με αίμα βούβαλου τρυπημένου στο λαιμό.

Jerry
Πράγματι, ήταν ευχάριστη έκπληξη αλλά ο εθνικός μας αερομεταφορέας είναι σαν το καζίνο. Ρίχνεις τη ζαριά σου όταν αγοράζεις το εισιτήριο και ποντάρεις στη ρουλέτα τη μέρα της πτήσης σου. Αν είσαι τυχερός και κερδίσεις έχει καλώς. Αλλιώς, κερδίζει το καζίνο. Αν και η ΟΑ πρέπει να είναι το μόνο καζίνο στον κόσμο που δεν κερδίζει. Θέλει προσπάθεια...
Πέτυχα ενα 340 ΤΗΥ στην άφιξη. Οι πληρότητες της ΟΑ ήταν περίπου 60% στο πρώτο σκέλος και σχεδόν 100% στο δεύτερο.
Έργα στο Τ1 δεν είδα.

sever4seven
Αν με κάθε ριπόρτ ανάβεις και τσιγάρο τότε να γράφω λιγότερο. Αν ήμασταν Αμερικάνοι θα μου έκανες και μήνυση για σωματικές βλάβες από τον καπνό. Αλλά αφού το ευχαριστήθηκες, όλα καλα. Θενκς.

Hunting
Τώρα που το είπες, τις προάλλες είχα πάει Τζια με το πλοίο. Υπάρχει shipliners.gr να γράψουμε τίποτα?

P.S.
Με συγκινήσατε τόσο που θα συντάξω πάραυτα το ATH-ZHR-NUE και πίσω. Αλλά μετά τη Φόρμουλα.

πολύ ωραίο ταξίδι και φυσικά πολύ ωραίο trip report. Και το 734 μια χαρά ήταν. :D

Στο χορό των σκανδάλων που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα , αυτό της αμαρτωλής σύμβασης εργασίας του Ovelix με το forum... Έχετε ή δεν έχετε κύριε Ovelix υπογράψει συνεργασία με το forum, που σας υποχρεώνει να γράφετε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα τα report σας? Γιατί καταπατάτε αυτήν σας την υποχρέωση?
Ο λαός με κομμένη την ανάσα κρέμεται από το πληκτρολόγιο σας... Μην τον προδώσετε, γράψτε, γράψτε έστω και μυθοπλασίες... Μην αφήσετε τον μοχθηρό aakunz να σας κλέψει την δόξα... γράψτε κάτι για το Ταλλίν γιατί εκεί μυρίζομαι θα είναι η επόμενη εξόρμησή του...

Αγαπητέ Ovelix, η γραφίδα των δακτύλων σου δείχνει προς τον σωστό δρόμο. Είθε κάθε ντροπαλό σου check in με τις ΟΑ να σου χαρίζει χαρά μεγαλύτερη από το να ομολογείς ευθαρσώς την αλήθεια στα άξια πληρώματα. Ίσως τότε να αποκτήσεις την μεγίστη τιμή του να ρίξεις την πρώτη βαριοπούλα στην καταστροφή του Τ1 τους.

δικός σου