Καλησπέρα σε όλους/όλες, αρχικά να συστηθώ, είμαι ένας ακόμη όπως πολλοί από εσάς που προσπαθεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να εργαστεί μελλοντικά ως πιλότος. Βρίσκομαι στις ΗΠΑ εδώ και μερικούς μήνες και δουλεύω πάνω στα FAA πτυχία. Το κίνητρο για το οποίο διάλεξα τις ΗΠΑ για την εκπαιδευσή μου ήταν πρωταρχικα οικονομικό καθως εδω η εκπαίδευση είναι απείρως φθηνότερη. Επίσης έλαβα υποψιν το παράπλευρο κέρδος που θα αποκτησω κάνοντας την εκπαίδευση εξολοκληρου στα αγγλικά όπως και η εμπειρία του να πετάς σε πολυσύχναστα αεροδρόμια. Ο λόγος που ανοίγω αυτή τη συζήτηση είναι ουσιαστικά για να ενημερώσω όσους/όσες ενδιαφέρονται να βάλουν ώρες πτήσης ώστε να βελτιώσουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας αργότερα (όπως και τις δικές τους ικανότητες επίσης) πως στις ΗΠΑ, οι τιμές ενοικίασης αεροπλάνων είναι τόσο οικονομικες ώστε αξίζει να έρθει κάποιος από Ευρώπη απλά και μόνο για να βάλει ώρες. Ενδεικτικά σημειώνω πως γνωρίζω πως οι προσφορές εδώ που βρίσκομαι φτάνουν μέχρι και 37 δολάρια την ώρα πτήσης wet (δηλαδή περίπου 30 ευρώ με τα καύσιμα συμπεριλαμβανόμενα). Δεν θα παραθέσω λινκ για να μη κατηγορηθώ για διαφήμιση αν και δε νομίζω πως είναι κατακριτέο να παρουσιάζει κανεις μια εναλλακτική επιλογή τη στιγμή που η πτήση hour building στην Ελλάδα χρεώνεται 140 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Εύχομαι σε όλους/όλες καλές πτήσεις και αν κατι δεν έμεινε ξεκάθαρο στο κείμενό μου, με χαρά θα απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση αν και εφόσον διαθέτω εμπεριστατωμένη απάντηση.