ορια ηλικιας

• Thread starter Thread starter mikethegreek
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

mikethegreek

Νέο μέλος (Tourist)
Γεια σας φιλοι μου.μπορει να μου πει καποιος αν οι αεροποικες εταιριες θετουν ορια ηλικας οσον αναφορα τους πιλοτους για την προσληψη τους στην εταιρια? δηλαδη ειναι αργα να ξεκινησει καποιος καριερα πιλοτου π.χ στα 26 του? Σας ευχαριστο πολυ!

μια χαρα νεοτατος εισαι, απο θεμα ηλικιας δεν εχεις κανενα προβλημα,αν εχεις τα οικονομικα τολμησε το.Οσων αφορα στις εταιρειες κατα μεσο ορο προτιμουν πιλοτους κατω των 50.

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα τη γνώμη και τη γνώση σας σχετικά με το εάν αν υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση σε άτομο που τελειώνει Τ.Ε.Ε. με ειδικότητα μηχανοσυνθέτη αεροσκαφών στην ηλικία των 30 ετών? Παίζει ρόλο η ηλικία και το φύλο στις προσλήψεις?

Σας ευχαριστώ πολύ... :7:

Θα ήταν πολύ καλύτερα να αφήσεις το ΤΕΕ και να πας στο τει μηχανικών αεροσκαφών.Θα έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες εύρεσης εργασίας και σε πολύ καλύτερες θέσεις.Ένα παιδί μού είχε πει ότι γνωστός του από ΤΕΕ πήγε ΕΑΒ και είναι στην κατεργασία αλουμινίου (βαράει το αλουμίνιο με το σφυρί να ισιώσει). :bash:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ήθελα όμως να με βοηθήσετε σχετικά με το κατα πόσο η ηλικία και το φύλο παίζουν ρόλο στην επαγγελματική αποκατάσταση πρακτικά.
Σας ευχαριστώ και πάλι. :7:

Για το θέμα της ηλικίας, από εμπειρία έχω να σου πω ότι παίζει κάποιο ρόλο αλλά όχι και τεράστιο. Πιο πολύ μετράει η προϋπηρεσία. Κάποιοι εργοδότες προτιμούν τους νέους σε ηλικία ( όπως λένε "για να προσαρμοστούν καλύτερα στον τρόπο εργασίας"). Το θέμα είναι αν ένας 30άρης σαν αυτόν που περιγράφεις είναι διατεθειμένος να δουλεύει για τον ελάχιστο μισθό (αφού δεν θα έχει ούτε πτυχία ούτε προϋπηρεσία) σε μια ηλικία όπου έχει μεγαλύτερες ανάγκες από ότι ένας 20άρης. Δεν θα είναι σαν να ξεκινά από την αρχή, ιδίως αν κάνει ένα άλλο επάγγελμα στο οποίο έχει και εμπερία;

Για το θέμα των ΤΕΕ και ΤΕΙ μηχανοσυνθετών που ανέφερε ο z_pilot, σε ότι έχει να κάνει με τις εταιρείες και την επαγγελματική αποκατάσταση (το αν θα βρεις εύκολα δουλειά δηλαδή), τους είναι περίπου το ίδιο, είτε έχεις τελειώσει το ένα είτε το άλλο. Βασικά πράγματα μαθαίνεις στο ΤΕΕ, άσχετα στο ΤΕΙ. Οπως και να έχει την δουλειά την μαθαίνεις στην... δουλειά (και μιλάω εκ πείρας :wink: ).

Καλησπέρα σας
Είμαι 30 χρονών και σκέφτομαι να ξεκινήσω τώρα εκπαίδευση για PPL εως fATPL.Θα ήθελα να ρωτήσω τι προοπτικές υπάρχουν για κάποιον που αποκτάει τώρα το fATPL για εργασία στην ελλάδα καθ'οσον οι 50000ευρώ περίπου που χρειάζονται για να το αποκτήση κάποιος δέν είναι και λίγα για μια τέτοια 'επένδυση'.