Ωτίτιδα και αεροπορικό ταξίδι

  • Thread starter Luz
  • Ημερομηνία δημιουργίας

Luz

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
02/12/2007
Μηνύματα
1.188
Likes
69
Περιοχή
Περιστέρι
Website
www.luz.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
TWITTER
elspoterdeavion
Πρόκειται να ταξιδέψω την Παρασκευή από την Αθήνα για τη Βουδαπέστη με την Α3,αλλά εδώ και 2 εβδομάδες με ταλαιπωρεί μια μέση ωτίτιδα,χωρίς πόνο αλλά με λίγο μειωμένη ακουστική οξύτητα.Οι απόψεις των γιατρών διίστανται,ένας μου είπε δε θα έχω πρόβλημα,ο άλλος μου είπε να μην κάνω το ταξίδι αλλά αν το κάνω να κάνω 2 ψεκασμούς στη μύτη ακριβώς πριν την τροχοδρόμηση με otrivin.Δεν είμαι διατεθειμένος να χάσω το ταξίδι αυτό,αλλά είμαι και προβληματισμένος παράλληλα.Έχει κάποιος ταξιδέψει υπό τέτοιες συνθήκες;Απ'ότι είδα στη σελίδα του αεροδρομίου στο χώρο των αφορολογήτων έχει και φαρμακείο,θέλω να το πάρω από εκεί το σπρέι για να μην έχω πρόβλημα στον έλεγχο,ισχύει ότι έχει φαρμακείο;
 
Εγώ δε θα ακύρωνα ταξίδι για μια (ψιλο)ωτίτιδα αλλά εσύ να ακούσεις το γιατρό σου.

Σχετικά με το otrivin και τον έλεγχο, δε μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα εννοείς ότι μπορεί να έχεις.
Η συσκευασία είναι κάτω των 100ml, άρα περνάει από τον έλεγχο χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πληροφοριακά, το φαρμακείο βρίσκεται στο επίπεδο των αφίξεων (δίπλα από τις αφίξεις Σένγκεν). Δε θυμάμαι να έχω δει κάποιο άλλο.
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να το ακυρώσω.Απλώς ρωτάω αν απαγορεύονται όλα τα υγρά ανεξαρτήτως ποσότητας ή υπάρχει εξαίρεση.Απ'ότι κατάλαβα κάτω από 100ml δεν υπάρχει πρόβλημα,άρα θα το αγοράσω από το φαρμακείο να έχω και την απόδειξη και νομίζω ότι δε θα αντιμετωπίσω πρόβλημα.
 
Εγώ θα σου συνέστηνα να πάρεις και καμιά ασπιρίνη πριν να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο για να αποτρέψει οποιοδήποτε πόνο μπορεί να προκληθεί λόγω της πίεσης. Βέβαια τώρα εξαρτάται και από την πτήση που θα κάνεις. Αν είναι μια σύντομη και δε θα χρειαστεί το αεροσκάφος να αναίβει σε υψόμετρο 20000+ πόδια ίσως και να μη χρειάζεται η ασπιρίνη. Εκτώς αυτών θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις επίσης μερικές σταγόνες για τα αυτία έτσι ώστε να ανοίξει η σάλπιγγα του αυτιού και να μην σου προκαλέσει περισσότερους πόνους, στα ιγμόρεια για παράδειγμα.
 
Στη Βουδαπέστη θα πάω.Καλά παυσίπονο θα πάρω το έχω στο σχέδιο.Αλλά πιστεύω ότι δε θα έχω πρόβλημα καθότι δεν ένιωσα πόνο ακόμα και όταν ήταν στην οξεία φάση της.Και εδω και 8 ημέρες παίρνω αντιβίωση.
 
Το otrivin περνάει τον έλεγχο χωρίς κανένα πρόβλημα. Η γυναίκα μου το έχει μαζι της σε όλα τα ταξίδια μας. Όσον αφορά στην ωτίτιδα είναι καλό να κάνεις συνεχή εξισορρόπηση της πίεσης του αέρα έξω από το αυτί και εσωτερικά στον φάρυγγα. Υπάρχει ένας λεπτός σωλήνας που κάνει αυτή τη δουλειά (ευσταχιανή σάλπιγγα). Αυτός ο σωλήνας λειτουργεί καλύτερα όταν καταπίνουμε. Άρα αν μασάς μια τσίχλα ή έχεις μια καραμέλα, ειδικά όταν το αεροπλάνο ανεβαίνει μετά την απογείωση και κατεβαίνει πριν την προσγείωση, το αυτί σου θα έχει ισορροπημένη πίεση στις δύο πλευρές του τυμπάνου και θα νιώθεις καλύτερα.
 
andreas-cyprus":qpa0a39p said:
Εγώ θα σου συνέστηνα να πάρεις και καμιά ασπιρίνη...
...Εκτώς αυτών θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις επίσης μερικές σταγόνες για τα αυτία έτσι ώστε να ανοίξει η σάλπιγγα του αυτιού και να μην σου προκαλέσει περισσότερους πόνους, στα ιγμόρεια για παράδειγμα.
Μήπως να ρωτήσει τον γιατρό του για όλα αυτά;
 
Λοιπόν, επειδή έχω χρόνια ωτίτιδα λόγω συνεχών πτήσεων, είναι ακριβώς όπως τα είπε ο DrAvalanche. Το θέμα είναι να έχεις τη μύτη ανοιχτή. Στο α/φος, το πλήρωμα μπορεί να σου δώσει σταγόνες για τη μύτη μιας χρήσεως, αλλά και στη χειρότερη περίπτωση έχουν κάτι ραβδάκια (με ευκάλυπτο νομίζω) που τα σπας και τα μυρίζεις και βοηθάνε. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, ειδικά να πας ταξίδι αναψυχής. Το ψυχολογικό μετράει...
 
Ευχαριστούμε, Δρ Μάρη και λοιπή ιατρική ομάδα, για τις πολύτιμες συμβουλές! Όμως άλλο εγώ, άλλο εσύ, άλλο χρόνια ωτίτιδα, άλλο μέση ωτίτιδα, κοκ. Αν οι συνεχείς πτήσεις προκαλούσαν χρόνια ωτίτιδα, τότε όλοι οι ιπτάμενοι θα υπέφεραν από αυτήν. Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική. Προφανώς οι σταγόνες, τα παυσίπονα και τα ραβδάκια δεν είναι θαυματουργά και κάνοντας του κεφαλιού σου κατέληξες να πάσχεις από ένα χρόνιο νόσημα.

Η σωστή οδός είναι μια ακόμα επίσκεψη στον ΩΡΛ για εκτίμηση της κατάστασης. Αν ο γιατρός πει, imaginas, ότι είσαι καλύτερα και δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε μπορείς να πετάξεις. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι η Βουδαπέστη είναι σημαντικότερη από την υγεία σου, οπότε θα αγναντεύεις το Δούναβη με ρήξη τυμπάνου και το «ραβδάκι» στο χέρι...
 
Το ταξίδι θα το κάνω.Θα πάρω otrivin και είμαι σίγουρος ότι δε θα έχω πρόβλημα.Άλλωστε έχει περάσει η οξεία φάση της ωτίτιδας,έχει υποχωρήσει η φλεγμονή όπως μου είπε εχθές ο ΩΡΛ απλώς το αίσθημα του βουλωμένου αυτιού μπορεί να το έχω και για 2 μήνες.Ο ίδιος μου είπε ότι αφού δεν μπορώ να αναβάλλω το ταξίδι 2 εισπνοές otrivin ακριβώς πριν την τροχοδρόμηση θα βοηθήσουν.Θα δούμε αύριο.Αν ήταν η πρώτη εβδομάδα με ωτίτιδα δε θα πήγαινα,αλλά έχουν περάσει 10 ημέρες περίπου από την έναρξη της αντιβίωσης.Αύριο είναι η τελευταία μέρα που θα πάρω Augmentin.
 
Top