Πέδιο προσγειωσης Άργους

• Thread starter Thread starter Panagiotis V. Demis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Panagiotis V. Demis

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
VIR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGRX
Το θέμα αυτό το άνοιξα για να σχολιάσουμε την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει το πεδίο προσγείωσης Άργους στην περιοχή Αεροδρόμιο Άργους.

Αυτές είναι οι ποίο πρόσφατες αεροφωτογραφίες που μπόρεσα να εξασφαλίσω από τα μέσα που διαθέτω και παρουσιάζουν ένα ίχνος ζωής στο πεδίο αυτό.
https://www.airliners.gr/community/download/file.php?mode=view&id=213
Η φωτογραφία είναι ψιλοκομμένη,ολόκληρη παρατίθεται στα συνημμένα
https://www.airliners.gr/community/download/file.php?mode=view&id=215

Ε καλά από τότε δεν έχουν γίνει και πολλά...Ένα αεροσκάφος αθηναϊκής αερολέσχης συγκρούστηκε με σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν μέσα στο πεδίο προσγειώσεως :wall: ,η τοπική αυτοδιοίκηση :thx: στραβομουτσούνιασε γιατί αυτό το ατυχές περιστατικό τους χάλασε την χοροεσπερίδα που που διοργάνωναν στο πεδίο αυτό την ημέρα εκείνη :with: ... και από τότε ούτε και θέλουν να ξέρουν ότι υπάρχει το πεδίο προσγείωσης :twisted: και αυτή τι στιγμή φυτρώνουν ακάθεκτα τροπικά χορτάρια.

Αυτούς τους προβληματισμούς τους εκφράζω μην έχοντας εις γνώση μου την επιχειρησιακή κατάσταση που δίνει η ΥΠΑ:puke:
για το συγκεκριμένο "σταθμό",δηλαδή εάν εξακολουθεί να είναι εγκεκριμένο, ή έχει εκδοθεί κάποιο NOTAM ή άλλη απόφαση η οποία το καθιστά ανενεργό. Όμως ως Αργίτης είμαι λίγο εύθικτος με τον τόπο μου και όπος και να το κάνουμε(όλοι λίγο πολύ το έχουμε) θέλω το καλύτερο για αυτό.

Όπως και κάθε μέρος έχει τη δικιά του ιστορία έτσι και αυτό το "Αεροδρόμιο", όπως το αποκαλούμε στα μέρει μου, έχει τη δικιά του,αλλά δε θα αναφερθώ σε αυτή.Όποιος δε βαριέται ας αποφανθεί εδώ:argolikivivliothiki.gr.Εγώ θέλω να αναφερθώ στο παρών.

https://www.airliners.gr/community/download/file.php?mode=view&id=216
Αυτή είναι η εικόνα σήμερα...Η φωτογραφία ομολογώ πως δεν είναι δικιά μου,αλλά την βρήκα όλος τυχαίως στο Internet.Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αληθινή.Από καθαρή περιέργεια επισκεύτικα το μέρος την προηγούμενη Κυριακή και όπως καταλαβαίνεται έφριξα.θεωρούσα το πεδίο ενεργό όπως και οι περισσότεροι Αργίτες , ενώ θυμάμαι και νεώτερος καθώς επισκεπτόμασταν τις κατά τόπους ταβέρνες αεροσκάφη και αερομοντελιστές, ναι και από αυτούς έχουμε να κάνουν ελιγμούς στην περιοχή. Το μέρος που θεωρητικά βρισκόταν ο διάδρομος αυτή τι στιγμή έχει παραδοθεί στη φύση.Χόρτα μισού μέτρου έχουν κατακτήσει το μέρος, σπασμένα διάσπαρτα αντικείμενα σε όλο το μήκος, έτοιμα να διεκδικήσουν ένα κομμάτι από τα λάστιχα και τη προπέλα ενός αεροσκάφους,στέλνοντας τον στο τέλος του διαδρόμου(εκεί βρίσκεται το νεκροταφείο της περιοχής :hello?: ).Τα πλαγιότερα μέρη πάλη του διαδρόμου καλά κρατούν.Λίγο σκαμμένα είναι από τις ροδιές των αγροτικών και γενικά των αυτοκινήτων που κόβουν δρόμο για να πάνε στο νεκροταφείο του οικισμού,και ο αγρότης με το τρακτέρ για να μπεί στο χωράφι του με το τρακτέρ.Θα ήθελα να ξανά επαναλάβω ότι δεν γνωρίζω την επιχειρησιακή κατάσταση του πεδίου προσγείωσης, αλλά μέχρι το τεύχος 29 του RBF σελ.110 είναι στη λίστα των πεδίων προσγειωσεως.

Attachments

• aerodr1.jpg
    aerodr1.jpg
    75,8 KB · Προβολές: 3.065
  • aerodr3.jpg
    aerodr3.jpg
    121,2 KB · Προβολές: 2.947
  • 31529279a.jpg
    31529279a.jpg
    236,5 KB · Προβολές: 2.860
Πολύ λυπηρό θέαμα. :(

Δεν υπάρχει τοπική Αερολέσχη να αναλάβει δράση ?

Οι αερομοντελιστές (αν υπάρχουν ) πού πετάνε ? Και γενικά όσοι ασχολούνται με τον αεραθλητισμό πού βολεύονται?

Μετά σου λέει να πάει μπροστά η γενική αεροπορία στην Ελλάδα. Ότι διάδρομος ή χώρος προσγείωσης έμεινε είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει ενα χωραφάκι και αργότερα μερικές βιλίτσες.

Μπά μόνο στο όνομα υπάρχει...Τίποτα παραπάνω. Οι αερομοντελιστές κάνουν τι δουλεία στους στη ζούλα...Όπως μπορεί ο καθένας βολεύεται.Αλήθεια θυμάται κανείς ποίος έχασε το σκέλος στο Cessna με το περιστατικό του αυτοκινήτου???

Panagiotis V. Demis":212m184q said:
.... ένα κομμάτι από τα λάστιχα και τη προπέλα ενός αεροσκάφους....

Υπαρχει αεροσκαφος παρατημενο εκει? Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποιο ειναι? (Νηολογιο please!)

Όταν κατέβηκα δεν υπήρχε όχι αεροπλάνο,αλλά ούτε μπουλόνι... :(

Ευχαριστω. Απλα ετσι οπως το εγραψες στην αρχη,φανηκε σαν να υπαρχει εγκατελειμμενο αεροσκαφος εκει.

Ρε παναγιωτη, διαβαζω το αρθρο που εδωσες για την ιστορια του αεροδρομιου του αργους, και πραγματικα μενω εκπληκτος!!!
Ομολογω δεν γνωριζα την ιστορια του αερδρομιου αυτου και τον ρολο τον οποιο επαιξε!!!
Και πραγματικα σοκαρομαι που εχει καταντησει ενα παλιοχωραφο!!!!!
Πραγματικα ειναι εξοργιστικο!!!!!
Απο τα παιδικα μας χρονια μας πιπιλιζουν τα αυτια για την ενδοξη ελληνικη ιστορια και τα κατωρθωματα των ελληνων, και ετσι αποδυκνυουν τον δικο τους θαυμασμο?
Το αεροδρομιο στις σεδες παει για ξυλωμα, το αργος εχει γινει χωραφι...
Αυτο δεν ειναι σεβασμος προς την ιστορια μας!!!
Ειναι στησιμο στον τοιχο ολων αυτων των ηρωϊκων αεροπορων και φτυσιμο τους στα μουτρα!!!!
Το αεροδρομιο του αργους θα γινει βιλιτσες, το αεροδρομιο της τριοδου θα γινει αυτοκινητοδρομιο, το αεροδρομιο στις σεδες μαλλων κανενα εμπορικο....
Τελικα για πια αεροπορικη παιδεια μιλαμε στην ελλαδα?

Όπα....φαουλ....Το αεροδρόμιο του Τριόδου ναι μεν είναι αυτή τι στιγμή αυτοκινητοδρόμιο αλλά σίγουρα δε θα μείνει έτσι :evil: . Αυτό που μπορώ να σου πω 8) είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα (εάν όχι μέσα στο 2010) η νέα διοίκηση της αερολέσχης Καλαμάτας θα διεκδικήσει το αεροδρόμιο αυτό και να το θέσει σε λειτουργία. Βέβαια ως αντιμέτωπο έχει τον δήμαρχο της Καλαμάτας :rant: , ο οποίος, όπως ο ίδιος έχω παρατηρήσει από πρώτο χέρι, κάνει το αδύνατο δυνατό για να παρακωλύσει την υγιή ανάπτυξη της.Βέβαια δεν το αδικώ, καλά ήταν τότε τα φραγκάκια από τους dragsterades,(γιατί το αυτοκινητοδρόμιο μόνο dragster μπορεί να φιλοξενήσει), αλλά και αυτά πέρυσι περιορίστηκαν σημαντικά.Να σημειωθεί ότι το LGKL δεν είναι και ότι καλλίτερο για γενική αεροπορία και υπερελαφρά.Μόλις 4 θέσεις :wall: στο άπρον της ΥΠΑ και αυτά έχουν να εξυπηρετήσουν την Hero Aviation(σχολή χειριστών) τις Κριτικές αερογραμμές, μετά το Πάσχα την Ολυμπιακή, το δρομολόγιο που πιθανότατα θα βάλει η Aegean για να ικανοποιήσει τον Καλαματιανό επιχειρηματία μέτοχο της, τα Charter που σίγουρα θα έχει το καλοκαίρι και κανα-δυο learjetakia.Φυσικά δε χρειάζεται να αναφέρω την σχολή Ικάρων η οποία εδρεύει εκεί...(όχι ότι έχω κάτι με τα παιδιά...τέρμα κάτω Ελλάδα έχουν πάει για να μην ενοχλούν αλλά...)Άρα το αεροδρόμιο της τριόδου είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική αεροπορία στη Καλαμάτα,αφού Δευτέρα-Πέμπτη δε μπορείς να επιχειρήσεις άνετα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας λόγο του φόρτου της Πολεμικής και μετά από τη πολεμική το αεροδρόμιο κλείνει και όλοι πάνε σπιτάκι τους ακόμα και εάν είναι μεσημέρι.

Όσο για το Άργος, ναι έχει μεγάλη ιστορία, πόσο μάλλον ως σπάργανα της σχολής Ικάρων ,αλλά το πρόβλημα δεν έγκειται στην οικοπεδοποίηση του,αλλά στη μειωμένη κυκλοφορία του...Εάν δεν υπάρχει πουλί στη φωλιά,η φωλιά δε φαίνεται.Εαν δεν υπάρχει αεροπλάνο έστω και να κάθεται, γρήγορα το αεροδρόμιο λησμονείται.Λέσχη δεν υπάρχει, είναι οριακά μέσα στην TMA της Αθήνας κλπ κλπ κλπ.Το πεδίο προσγείωσης όπως το έκοψα(δεν είμαι πολιτικός μηχανικός) το μόνο που χρειάζεται είναι ένα Γκρέιτερ να περάσει δύο βόλτες πάνω κάτω και καθαρίσει το μέρος,ένα ποιηματάκι με τον οδοστρωτήρα για να κάτσει καλά το χώμα και ένα κολοφράκτι στης δύο πλευρές του(δηλαδή 100 μέτρα κατάλληλο συρματόπλεγμα Χ 2 για τις ακάλυπτες πλευρές.Δεν είμαι υπέρ της πίσσας η του τσιμέντου εδώ γιατί το μόνο που θα κάνει είναι να αποθαρρύνει το όλο project λόγο του κόστους.

Το θέμα είναι να γλυκαθεί η τοπική αυτοδιοίκηση από το traffic, και να δουν μελλοντικές προοπτικές.Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι μια μεγάλη τραγωδία να χαθεί ένα ακόμα πεδίο προσγείωσης, πόσο μάλλον τώρα που έχει αρχίσει η επανάσταση με τα ultralight-VLA που κάνουν το αεροσκάφος τόσο προσιτό όσο ποτέ.Για αυτό και αποφάσισα να κάνω αυτό το ποστάρισμα, μπας και βρω κάποια ανταπόκριση,πείρα,ενδιαφέρων για αυτό το θέμα ή τουλάχιστον ένα καλό λόγο για τον οποίο το θα πρέπει να χαθεί στης κίτρινες σελίδες της ιστορίας.

Συγνώμη για το μακροσκελές του πράγματος, αλλά αισθανόμουν πως αυτά τα απολύτως απαραίτητα έπρεπε να τα εκφράσω για να δω "εάν ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζω" :? .

Το σπίτι μου βρίσκετε στο 1χλμ από τον εν λόγω αερδόδιάδρομο, μετά από τόση ένδοξη ιστορία πλέον παραμένει ένας έρημος τόπος για κοινωνικές εκδηλώσεις (γίνονται φανταστικά κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα) την ημέρα εκείνη πετάνε χαρταετοί και αερομοντέλα.
Όλα ξεκίνησαν για το οριστικό κλείσιμο του διαδρόμου με το επιπόλαιο ατύχημα ένος γνωστού τοπικού πιλότου (από όσο γνωρίζω και εξεταστεί της Πολιτικης Άεροπορίας, πιθανόν και μέλος της σελίδας μας) μια Καθαρά Δευτέρα όταν κατα την απογειωσή (ή κατα την προσγειώσή) του αεροσκάφους η μία του ρόδο βρήκε στην οροφή ένός αγροτικού αυτοκινήτου.
Και φυσικά μετά από αυτο αντί να απαγορευτουν οι εκδηλώσεις στο χώρο αυτό απαγορευτικαν οι πτήσεις.
Τα συμπεράσματα δικά σας.