Πιλότοι της Northwest χάνουν τον προορισμό.

• Thread starter Thread starter mimithem
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Βλακείες!! K εγώ όταν πετάω στο FS έχω το netbook διπλα k μιλάω/βλέπω ταινίες/δουλεύω αλλα ΠΟΤΕ δεν "έχασα την αίσθηση του χρόνου"!!! (και δεν έχω k ATPL και το FS είναι παιχνίδι και δε κουβαλάω 150 ανθρώπινες ζωές!). Και άντε ας τους κάνουμε την χάρη να τους πιστέψουμε ότι ξέχασαν να αρχίσουν το descent... ΠΩΣ γίνετε να το κατάλαβαν 150 NM μετά την μινεσότα???Δεν κοίταξαν ούτε μια στιγμή το EFIS panel? Κάτι άλλο παίζει που πιστεύω ποτε δεν πρόκειται να το μάθουμε...

Από μιά φευγαλέα ματιά που έριξα στο αρχειάκι που κατέβασα μέ τό transcript,βγάζω τό συμπέρασμα οτι τό ATC τούς καλούσε επί αρκετή ώρα καί μάλιστα ζήτησε και από άλλα αεροπλάνα νά κάνουν relay τά μηνύματά τους.Πώς γίνεται να μήν άκουσαν τά "παιδιά" ούτε αυτές τίς κλήσεις;Οσο απορροφημένος και άν είσαι σέ κάτι,άν ακούσης μιά φωνή στά μεγάφωνα (γιατί δέν νομίζω να φόραγαν και τά ακουστικά τους) θά σού τραβήξη την προσοχή.

Όλοι ξέρουν τι έγινε αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν.

Οι άνθρωποι μετράγανε προβατάκια αλλά χαζοί είναι να το παραδεχτούν?

Σε επιδείξη "συναδελφικής" αλληλεγγύης τείνει να εξελιχθεί το συμβάν...

Οι 2 πιλότοι ακολουθούν ξεχωριστές νομικές οδούς για να πάρουν πίσω τα "διπλώματά" τους, με τον Κ2 να ρίχνει το φταίξιμο στον Κ1, υποστηρίζοντας
...reasonably relied on the performance" of the captain, who was actually flying the plane, "in meeting his required duties and responsibilities.

Ο Κ1 μέχρις στιγμής δεν ανεφέρει τίποτα για τον Κ2...

Πάντως, οι ερευνητές της υπόθεσης αναφέρουν και τον δυνατό tailwind που βοήθησε στην γρηγορότερη άφιξη του αεροσκάφους στον προορισμό του καθώς και το ότι εκείνη την ώρα γινόταν και αλλαγή βάρδιας στο Denver control με αποτέλεσμα να χαθούν 20 λεπτά...

:arrow: http://online.wsj.com/article/SB126015544395079535.html

Τα θυμαστε τα παλικαρια? Δεν προκειται να μαλωσουν αλλο πια, μιας και τους εγινε ανακληση των αδειων! Ολο το αρθρο εδω (αγγλικα)

:banana:

χμμμ...
αν κρινω παντως απο το ποσα topic υπαρχουν στο airliners.net σχετικα με το τι κανουν οι πιλοτοι στις μεγαλης διαρκειας πτησεις και την βαρεμαρα τους, πρεπει να ειναι σημαντικο θεμα....
Ή τουλαχιστον μεγαλη απορια ολων εμας που ειμαστε το βλεπουμε το θεμα απεξω....

Μιλούσα χτες με Κ2 της Ολυμπιακής σε δρομολόγια εσωτερικού και αυτό το πρόβλημα είναι ορατό ακόμα και σε μικρές πτήσεις. Εδώ βαριούνται και δεν ξέρουν τί να κάνουν άνθρωποι που πετάνε VFR και έχουν και έστω και λίγα πράγματα να δουν, φαντάσου τί τραβάνε άνθρωποι που για 6-8-10 ώρες βλέπουν μόνο ήλιο πάνω και μόνο σύννεφα κάτω...... :wall: