Πιστοποιητικο ΙΑΤΑ

• Thread starter Thread starter tolkki
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

tolkki

Νέο μέλος (Tourist)
Website
timemachineman.blogspot.com
Καλησπερα παιδες και καλως σας βρηκα :D

Θα μπω στο ζουμι με την μια.
Μια φιλη ανοιγει τουριστικο γραφειο και θελει να το αναλαβω σαν υπευθυνος.
Η σχολη που εχω τελειωσει δεν εχε καμια σχεση με τα τουριστικα αλλα εχω εργασιακη εμπειρια πολλων ετων πανω στο συγκεκριμενο χωρο.
Μου ζητησε λοιπον να παρω το συγκεκριμενο πιστοποιητικο για να μπορω να κραταω το τουριστικο της γραφειο σαν υπευθυνος.
Που πρεπει να απευθυνθω,τι πρεπει να διαβασω,ποσο θα μου κοστισει και ποιος ο λογος του ΙΑΤΑ?

Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων :)

Λοιπόν έχουμε και λέμε

το ΙΑΤΑ ...για να πάρεις το πτυχίο foundation level 1 πρέπει να απευθυνθεις σε κάποια σχολή για να κάνεις μαθήματα .

αλλοι το κάνουν δυο χρόνια ..άλλοι 6 μήνες ( όπως εγώ ) . Κατα τη γνώμη μου 6 μήνες με εντατικά μαθήματα είναι καλα .
και όταν λέμε εντατικά μη νομίζεισ ότι θα ψωφήσεις στο μάθημα . Νορμάλ πράγματα.

Στην ουσια το θέλει μάλλον για να μπορεί και το γαφείο να είνα ΙΑΤΑ για να βγάζει εισητηρια εξωτερικού , γιατι αν δεν είναι μπορεί μονο εσωτερικού να βγάζει . Οπότε το ονομα σου θα χρησιμοποιηθεί στην ιατα να ξέρεις . Γιατι εσυ θα έχεις το πτυχιο . Με λιγα λογια ....προσεχε .

σχολές μπορείς να βρείς απο την ιστοσελίδα της εταιρειας . Αν μένεις Θεσσαλονικη εχω να σου προτείνω κάτι , αν μένεις αθήνα , δεν εχω ιδέα .
για περισσότερεσ πληροφορίες στείλε π.μ .

το στανταρ κοστος είναι η εγγραφη στην ιατα
παιρνεις βιβλια , διαφορες παπαριτσες και το προσωπικο σου PIN.
οι τιμές 8α τις δεις στο http://WWW.IATA.ORG
πανω κατω να υπολογιζεις 500 ευρω .

μετα έχεις και τη σχολή με τα μαθήματα ....εκεί δε μπορώ να σε πω . θα πρέπει να ρωτήσεις τη σχολή .

Αν μιλάμε για το fundation diploma, εμένα η όλη ιστορία μου κόστισε το 2004, περί τα €1200 κι έκανα εκπαίδευση σε πιστοποιημένο κέντρο στην Αθήνα από πρώην υπαλλήλους αεροπορικών εταιρειών. Όντως, στέλνουν ένα πακέτο με αρκετά βιβλία θεωρίας , εκπαιδευτικές ταρίφες και ένα βιβλίο IATA ticketing το οποίο είναι ο εφιάλτης του εξεταζομένου. Επίσης δίνουν κι ένα CD με προσομοιωτές συστημάτων κρατήσεων, από το οποίο μαθαίνεις μόνος τις εντολές και εξετάζεσαι σε 30 ερωτήσεις multiple choice. Αυτό ήταν και το ευκολότερο για μένα.

Πρόσφατα, έμαθα ότι η IATA δεν το έχει πλέον προαπαιτούμενο για τη λειτουργία γραφείου. Παλαιότερα, όταν υπήρχαν χάρτινα εισιτήρια, ζητούσαν επίσης συναγερμό, ρολά ασφαλείας και χρηματοκιβώτιο συγκεκριμένων προδιαγραφών. Αυτό που τώρα χρειάζεται για να πάρεις άδεια για location από την IATA, είναι ένα σεβαστό ποσό ως εγγυητική επιστολή από την τράπεζά σου, ίσο με πωλήσεις 50 ημερών και φυσικά, την άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ, ο οποίος έχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία (έλεγχος χώρου, εγγυητικές επιστολές από την τράπεζα κλπ. κλπ.), πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου GDS κλπ. Οι πωλήσεις εισιτηρίων ελέγχονται και ενδεχομένως η ΙΑΤΑ να σου ανεβάσει το ύψος της απαιτούμενης εγγύησης από την τράπεζά σου. Επίσης υπάρχουν και κάποια εφ'απαξ τέλη και συνδρομές που πρέπει να πληρωθούν

Απαντήσεις θα βρεις:
http://www.iata.org/ps/certification/ac ... cation.htm

Νομίζω όμως ότι πρώτα πρέπει να ξεκινήσετε με αδειοδότηση από τον ΕΟΤ. Χωρίς άδεια δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

Παιδια να ρωτησω κατι??? Ωραια το fountation μπορει να σε βοηθησει σε αυτο ακριβως που θελει ο φιλος μας, υπαρχει ομως καποιο αλλο απο τα πολλα που προσφερει η ΙΑΤΑ και θα ηταν χρησιμο σε καποιον??? Και αν οχι στην Ελλαδα στο εξωτερικο ποση αξια εχουν??? Ξερει κανεις? Ευχαριστω!

Υπάρχει σε εκκρεμότητα η εφαρμογή στη χώρα μας, ενός νόμου της ΕΕ, ο οποίος θέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός ταξιδιωτικού γραφείου και την επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων σε αυτό. Το Foundation ή κάτι ισότιμο, ενδεχομένως να αποτελεί προαπαιτούμενο για την αδειοδότηση στο μέλλον, δεδομένου ότι καλύπτει πάρα πολλές πτυχές πέρα από το ticketing. To θέμα είναι ότι τα βιβλία είναι γραμμένα με ένα ιδιαίτερο στυλ, όπως συνηθίζεται να γράφουν στα αμερικανικά κολλέγια προκειμένου να διευκολύνεται η αφομοίωση των πληροφοριών: βελάκια-κουτάκια-σχηματάκια, τετραγωνάκια, λογοπαίγνια, χωρίς να αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω προβληματισμό. Έλα όμως που δεν μπορείς να σχηματοποιείς έτσι απλοϊκά, την πολυπλοκότητα ορισμένων θεμάτων...

Σημαντικότερο για εμένα είναι το θέμα του ticketing, διότι καταλαβαίνεις περισσότερο τις τεχνικές λεπτομέρειες της δουλειάς, αν θες να ασχοληθείς με το αεροπορικό εισιτήριο και τις κρατήσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, περισσότερη σημασία έχει η εμπειρία στο αντικείμενο. Όταν πήρα το Foundation, είχα ήδη 8 χρόνια στο αντικείμενο, ωστόσο το ticketing παρέμενε κάτι το δύσκολο, διότι δεν είχες να κάνεις με Η/Υ και απλά δρομολόγια, αλλά με πολύπλοκα δρομολόγια, συνδυασμούς ναύλων, class differentials, προσαυξήσεις, add-ons, TPM vs MPM, HIP's που έπρεπε να βγούν "με το χέρι". Δύσκολο, αλλά χρήσιμο...

:D hi|παιδια
για να ανοιξει καποιος τουριστικο γραφειο πρεπει να εχει το πιστοποιητικο ιατα ;

Όχι, δε χρειάζεται το δίπλωμα της ΙΑΤΑ. Λεφτά χρειάζονται για δέσμευση στην τράπεζα και κυρίως ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ...

ευχαριστω :) το διπλωμα της ιατα foundation για ποιο λογο ειναι;οτι μπορεις να βγαζεις κ εισητηρια εξωτερικου τελικα; :?