Πνιγμός μεταναστών στη Σάμο!!

• Thread starter Thread starter tasos-SMI
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

tasos-SMI

Business-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Για πολλοστή φορά έχουμε πνηγμό μεταναστών στη χώρα μας....Αυτή τη φορά στη Σάμο,μία απ΄τις μεγάλες πύλες εισόδου (αν όχι τη μεγαλύτερη)...Έχοντας γίνει δύο φορές αυτόπτης μάρτυρας "απόβασης" εξαθλιωμένων ανθρώπων στο νησί,κάθε φορά που ακούω κάτι τέτοιο σοκάρομαι...Θυμάμαι όταν είδα με τα μάτια μου,μικρά παιδάκια που κλαίνε-μανάδες που δεν ξέρουν τί να κάνουν,τους άντρες να προσπαθούν να βρούν βοήθεια και όλα αυτά ενώ όλοι τους είναι ΜΟΥΣΚΕΜΑ απ΄τη θάλασσα,μέσα στο καταχείμωνο...Σκέφτομαι οτι αυτοί οι άνθρωποι κολυμπάνε με κύματα,που κανένας μας δε θα βούταγε ούτε για πλάκα...Ρε παιδιά,ΕΛΕΟΣ πια....Υπάρχουν άνθρωποι που πνήγονται και κανένας δεν ασχολείται...Όλοι σφυρίζουμε αδιάφορα και το μόνο που κάνουμε είναι να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω απ΄το χαλάκι-αφορίζοντας αυτούς τους ανθρώπους! Γιατί;; Γιατί "καταστρέφουν" την klein mein χώρα που ζούμε...Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι πολιτικές απόψεις του καθενός....Κάποιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ,θα βρεθεί να κάνει κάτι;;; Eίμαστε όλοι μας συνένοχοι.......

Υ.Γ.1 Γνωρίζω οτι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα,δεν ζώ στο εξωτερικό!
Υ.Γ.2 Θα παρακαλούσα πάρα πολύ να μην δωθεί πολιτική έκταση στο θέμα...Το thread έχει ανοίξει για όσους εξακολουθούν να είναι άνθρωποι....

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=104191&cid=4

Re: Πνηγμός μεταναστών στη Σάμο!!

Όταν λες "κανείς δεν ασχολείται", τί εννοείς; Τί μπορούμε να κάνουμε ως άνθρωποι, ως οργανισμοί, ως κράτος; 'Εχω δει προσωπικά την εξαθλίωση που λες, αλλά τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε; Πετάγαμε σε σκατόκαιρο με 50 μίλια άνεμο, να κάνουμε τί; Να βρούμε ποιούς; Να σου υπενθυμίσω ή αν δεν το ξέρεις, να σε πληροφορήσω, πως σχεδόν λάθε μέρα, μας τηλεφωνούν διάφοροι, οι οποίοι ισχυρίζονται την ύπαρξη λαθρομεταναστών στην θάλασσα σε ένα μέρος. Απογειωνόμαστε εμείς, πλέουν εκεί τα σκάφη του ΛΣ, και τελικά οι έμποροι μπάζουν κόσμο απ' αλλού. Αν έχεις κάποια πρόταση, πες την. Αλλιώς δεν ωφελεί να παραπονιέσαι για την αδιαφορία κ τον ωχαδερφισμό σε αυτό το θέμα....Δεν θέλω να θίξω εσένα ή κάποιον συγκεκριμένα, αλλά το θέμα με τους μετανάστες είναι πολύ μεγαλύτερο από μια ψιλικουβεντούλα ενός φόρουμ, ενός μπλογκ, ή μιας ιστοσελίδας. Είναι θέμα διεθνές, παγκόσμιο. Ούτε καν σαν κράτος δεν μπορούμε να το λύσουμε.... Εκτός, αν φερθούμε όπως οι πολιτισμένοι γείτονές μας οι Ιταλοί, που βυθίζουν τις βάρκες από μακριά. Με τον κόσμο μέσα....

Θα συμφωνήσω με τον Βασίλη... Πολύ λυπήρο έως τραγικό το θέμα αλλά μας ξεπερνά και ως χώρα...

Ίσως το άνοιγμα του FRONTEX στον Πειραιά περιορίσει λίγο τους "γείτονες" αλλά όταν αλλού υπάρχει πείνα, εξαθλίωση και διωγμοί κάθε είδους (χρώμα δέρματος, θρησκευτικές πεποιθήσεις, πολιτικά πιστεύω κ.α. πολλά) τότε πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πληρώνουν για ένα καλύτερο αύριο... Το ίδιο θα κάναμε κι εμείς αν τραβούσαμε τα ίδια...

Αρχικά,γνωρίζω πως δυστυχώς το θέμα,μας ξεπερνάει κατα πολύ ως χώρα και οτι αυτό που είναι εφικτό είναι απλά ο περιορισμός του...Όταν είπα "κανείς δεν ασχολείται",αναφερόμουν σε όσους κατέχουν σοβαρές θέσεις και δεν έχουν τα κότσια να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να περιοσιστεί,όσο είναι δυνατόν,το φαινόμενο...Εδώ φταίμε και 'μεις!! Φίλε Βασίλη,κατανοώ πλήρως τα όσα λες...Με όσα έχεις δει,λες και λίγα!! Προσωπικά εσύ και όσοι εργάζεστε στο ΛΣ και στα ελικόπτερα,δεν μπορείτε να κάνετε κάτι περισσότερο...Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που δε σας παρομοιάζει με τον τύπο που φορούσε τη μπλέ στολή (με το S στο στήθος) και την κόκκινη μπέρτα...Δεν θίγομαι καθόλου,γιατί σωστά λες οτι ορισμένοι χωρίς να έχουν κάτι να προτίνουν,παραπονιούνται για τον ωχαδερφισμό...Ακριβώς λύσεις δεν μπορώ να προτίνω,γιατί δεν ξέρω αν αυτά που σκέφτομαι θα έπιαναν τόπο...

Νομίζω όμως οτι όλοι ξέρουμε ποιοι δημιούργησαν αυτή την κατάσταση (σα να έχει πάρει το αυτί μου οτι τους λένε και υπερδύναμη)...Θα με ικανοποιούσε πολύ,σαν άνθρωπο,να έβλεπα οτι σα χώρα δε συμμετέχουμε σε τέτοιες καταστάσεις...Αντ'αυτού όλο και κάποια "βοήθεια" στέλνουμε... :rant:
Επίσης κάποια οικονομική βοήθεια θα έδινε μία ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους...Αν δίναμε όλοι έστω από 3€,στο Ιράκ για παράδειγμα,θα ήταν μάννα εξ ουρανού...Υποδομές-παιδεία-υγεία κτλ κτλ θα εκτινασσόταν...Γενικότερα,σε υλικά αγαθά θα μπορούσαμε να δώσουμε πολλά...τόσα πράγματα πετάμε,εκεί θα ήταν πολύ χρήσιμα(από ρούχα μέχρι έπιπλα!)...

Υ.Γ.1 Είπα δύο πολύ μικρά πράγματακια που θα μπορούσαν να γίνουν αύριο κιόλας αν αποφασίζαμε να κάνουμε κάτι
Υ.Γ.2 Ίσως σε κάποιους φανούν κουλά όλα αυτά που γράφω-όταν όμως μία κατάσταση τη ζείς συνεχώς,φτάνεις στο αμήν και θες κάτι να κάνεις μπας και την περιορίσεις...
Υ.Γ.3 Ευχαριστώ για τη διόρθωση στον τίτλο...Άκου ο πνιγμός με "η"!!! :wall:
Υ.Γ.4 vassdel έχεις πμ

μπορει να ειναι διεθνες το προβλημα της μεταναστευσης

αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση φταιει η γειτονος χωρα

αν και τους γινοντε συνεχεια συστασεις εκεινοι συνεχιζουν να τους προωθουν στα νερα του αιγαιου

και επειδη και το λιμενικο και το πολεμικο και τωρα και η φροντεξ εχουν εντατικες περιπολιες,περιμενουν ..και μολις σηκωσει κυμα-που δεν μπορουν να βγουν για περιπολια οι δικοι μας-τους αμολανε και οτι γινει

το μονο θετικο με την εισοδο της φροντεξ ειναι οτι κανουν εντατικους ελεγχους στους λαθρομετανατστες και αν διαπιστωθει οτι ψευδοντε οσον αφορα την χωρα προελευσης τους, απελαυνοντε..

Δε νομίζω ότι τα προβλήματα λύνονται με 3euro. Ούτε καν με 300. Και δε νομίζω ότι έχει να κάνει με υπερδυνάμεις. Η εκάστοτε υπερδύναμη μπορεί να δημιουργεί χίλια δυο προβλήματα, αλλά το πρόβλημα εδώ είναι άλλο. Κάποιες χώρες ειναι φτωχότερες από άλλες (όχι μόνο λόγω εκμετάλλευσής τους από αυτές) και οι άνθρωποι που ζουν εκεί αποφασίζουν να φύγουν για να βρουν κάτι καλύτερο. Τόσο απλά. Αυτό δε θα σταματήσει ποτέ να συμβαίνει. Γιατί δε θέλουμε στο κάτω κάτω όλοι τα ίδια. Μπορεί κάποιος να λατρεύει τη χώρα που ζει, και κάποιος άλλος να αισθάνεται (και να είναι) κυνηγημένος από την ίδια χώρα. Μπορεί σε μια πλούσια χώρα να υπάρχει τεράστιο ποσοστό πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας. Για παράδειγμα, δεν ειναι οι ίδιοι λόγοι που σπρώχνουν τους ανθρώπους να φύγουν από την Αϊτή (πριν το σεισμό, εννοώντας απλώς ότι ήταν μια απίστευτα φτωχή χώρα), από την Κούβα, από την Αμερική, από την Τουρκία, από την Αλβανία, από την Κίνα κλπ. Και από τη στιγμή που διαμαρτυρόμαστε (ορθώς) όταν η Αμερική μπαίνει να λύσει τα εσωτερικά του (κάθε) Ιράκ, οφείλουμε να έχουμε υπ'όψιν ότι τα εσωτερικά του (κάθε) Ιράκ μπορεί να δημιουργούν στους ανθρώπους εκεί προβλήματα που δε φανταζόμαστε.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν μέρη που φταίει ένα εμπάργκο ή εκμετάλλευση για το πρόβλημα. Υπάρχουν χώρες που φταίει η εσωτερική κατάσταση (εμφύλλιοι, "φορεμένες" κυβερνήσεις, δικτατορία κλπ). Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι που συμβάλλουν στο πρόβλημα της μετανάστευσης.

Μενέλαε,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου....Απλά βλέποντας να γίνονται όλα αυτά,προσπαθώ να σκεφτώ κάτι,μήπως και ελαττωθεί λίγο αυτή η κατάσταση...Τουλάχιστον ας φερόμαστε με ανθρωπιά σε όσους κατορθώνουν και φτάνουν στην Ελλάδα...Αυτό μόνο...
Για να κλείσω θέλω να μοιραστώ με σας μία προσωπική εμπειρία...Απλά για να καταλάβεται έναν απ'τους λόγους που εξοργίζομαι...
Πέρσυ,κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα γυρνόντας σπίτι κατά της 3.30' τη νύχτα,με τον ξάδερφο μου,είδαμε ένα φως να πλησιάζει στην παραλία...Μετά από 5 λεπτά είχαν βγεί γύρω στα 15 άτομα...Πήγαμε να δούμε μήπως χρειάζονται βοήθεια οι άνθρωποι...Την κατάσταση που είδαμε την ανέφερα στο προηγούμενο post μου...Ήταν απ'το Ιράκ...Ένας που ψιλο-ήξερε αγγλικά μας ζήτησε αν μπορούμε να τους δείξουμε πού είναι η αστυνομία...Πηγαίνοντας προς την αστυνομία που δεν είναι πάνω από 500 μέτρα απ'το σπίτι μου,τον ρώτησα μία μεγάλη απορία που είχα...Πόσα τους πέρνουν οι αλήτες που τους μεταφέρουν....Μου είπε 4000$ το άτομο...Και στην ερώτηση πού τα βρίσκουν τόσα λεφτά μου είπε...Bank... -What bank????? και η απάντηση που με τρέλανε... -American Bank .... Αυτά από μένα.... :rant: