Πώληση κειμηλίων της ΟΑ από την Εθνική Τράπεζα

rotomano

Economy-Class-Member
Εγγραφή
27/07/2009
Μηνύματα
100
Likes
32
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGSO
Η Εθνική Τράπεζα ως εκκαθαριστής της παλαιάς κρατικής ΟΑ πωλεί και τα εξής κειμήλια:

"1) Συλλεκτική MERCEDES AUTOMATIC–250/8 μοντέλο 1972, που χρησιμοποιούσε ο Αλ. Ωνάσης.
2) Έπιπλα γραφείου που χρησιμοποιούσε οΑλ. Ωνάσης(ένα τραπέζι ξύλινο, τέσσερις καρέκλες ξύλινες, ένα γραφείο ξύλινο, δύο μπουφέ ξύλινα, μία ξύλινη πολυθρόνα Δ/ντού, δύο ξύλινες πολυθρόνες επισκεπτών και ένας καναπές ξύλινος όλα με σκάλισμα)
3) Αερόστατο κατασκευαστή SKYBALLOONS LTD Τύπου SKY120-24,που συνοδεύεται από τρέιλερ, καλάθι, διπλό καυστήρα fan ψυχρού αέρα, σχοινιά , πόλους τεφλόν και τέσσερα καλύμματα."


Κρίμα.
Διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα και αντί να μπουν σε κάποιο μουσείο εκποιούνται σαν παλιοσίδερα για πενταροδεκάρες καθόσον δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή πώλησης ...

Η σχετική αγγελία πώλησης εδώ

Επίσης πωλούνται και τα κτίρια μηχανογράφησης, εξομοιωτών κλπ της ΟΑ στο Ελληνικό, αλλά τουλάχιστον αυτά δεν έχουν κάποια ιστορική αξία [σχετική αγγελία εδώ.
 
Re: ΠΩΛΗΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΑ από την Εθνική Τράπεζα

Δυστυχώς,αγαπητέ εδώ χάθηκαν τόσα αεροπλάνα για πενταροδεκάρες....και σε λίγο καιρό όπως φαίνεται θα χαθούν άλλα δύο στα Σπάτα.Και το πιό περίεργο είναι ότι κάποιοι νοιώθουν και ικανοποιημένοι, όπως διαβάζω!
Είμαι περίεργος να δώ τι θα τα κάνουν αν δεν καταφέρουν να τα πουλήσουν.Ποιός θα αγοράσει ένα αυτοκίνητο τού 1972, σαράντα χρόνια σε αχρηστία, ή ένα σαλόνι πού δεν είναι μοντέρνο; φυσικά κανένας. Θα τα κάνουν...scrap? μάλλον όχι. Άρα....
 
Re: ΠΩΛΗΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΑ από την Εθνική Τράπεζα

Σ έναν τόπο και σε μια τέτοια εποχή που είναι πάμφθηνη η βαζελίνη, δεν κατανοώ την πώληση τέτοιων αντικειμένων 7 χρόνια μετά το κλείσιμο της ΟΑ. Πωλούνται τα κτίρια των simulators, αλλά δεν μας λέει η Εθνική Κεφαλαίου σε τί κατάσταση είναι, γιατί είναι και πού θα καταλήξουν τα 5 simulators της ΟΑ. Οι παροικούντες την αερο-Ιερουσαλήμ ξέρουμε πού και πώς καταλήγει κάθε εκποιούμενο περιουσιακό στοιχείο της ΟΑ και της ΠΑ. Η εν λόγω δημοπρασία είναι Copy paste της εκποίησης των 15 κανιβαλισμένων και παρατημένων στο έλεος του καιρού Τ-37 στην Καλαμάτα τα οποία το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας απεπειράθη να εκποιήσει προς 1.000.000 ευρώ το ένα το 2007* (όταν ένα πλώιμο Τ-37 στο Τέξας επωλείτο μόλις 200.000 ευρώ). Εννοείται οτι δεν επωλήθη (και δεν πρόκειται να πουληθεί) κανένα σε κανέναν μέχρι να πουληθούν όλα μαζί εκεί που πρέπει, όταν πρέπει και για όσα ευρώ πρέπει. Αλλωστε λεφτά υπάρχουν για τις συντάξεις των αξιωματικών, δεν έχει ανάγκη το Μετοχικό... Οπως βρέθηκαν τα λεφτά από τον κατάλληλο άνθρωπο, που αγόρασε στην κατάλληλη στιγμή και αντί του καταλλήλου τιμήματος, τα καταλλήλως προστατευμένα και εις αρίστην κατάστασιν πωληθέντα ελικόπτερα Βell 47 της MAΕΔΥ.

* Στα γόνατα πέσαμε στα γραφεία του Μετοχικού: "Ρε παιδιά πουλήστε μας ένα Τ-37 και δύο κινητήρες, να το δώσουμε στην ΕΑΒ να το κάνει πλώιμο, τόσα λεφτά θα πάρετε κι εσείς κι η ΕΑΒ. Είναι δυνατόν να τα πουλάτε 1.000.000 το ένα?..". Σκασίλα τους! Και το θράσος τους έφτασε να μας στείλουν επιστολή και να μας ζητούν εξηγήσεις γιατί δεν παρουσιαστήκαμε στη δημοπρασία.
 
Re: ΠΩΛΗΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΑ από την Εθνική Τράπεζα

C421":sz3ginc9 said:
Σ έναν τόπο και σε μια τέτοια εποχή που είναι πάμφθηνη η βαζελίνη, δεν κατανοώ την πώληση τέτοιων αντικειμένων 7 χρόνια μετά το κλείσιμο της ΟΑ. Πωλούνται τα κτίρια των simulators, αλλά δεν μας λέει η Εθνική Κεφαλαίου σε τί κατάσταση είναι, γιατί είναι και πού θα καταλήξουν τα 5 simulators της ΟΑ. Οι παροικούντες την αερο-Ιερουσαλήμ ξέρουμε πού και πώς καταλήγει κάθε εκποιούμενο περιουσιακό στοιχείο της ΟΑ και της ΠΑ..


Πραγματικά και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πουλιούνται τα κτίρια των εξομοιωτών αλλά ΔΕΝ πωλούνται οι ίδιοι οι εξομοιωτές, που παραμένουν εκτός διαδικασίας !!!
[Με την επιφύλαξη να έχουν βέβαια ήδη πωληθεί κα να μην το έχουμε πάρει είδηση]
 
Re: ΠΩΛΗΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΑ από την Εθνική Τράπεζα

Εάν δεις τα sim θα καταλάβεις γιατί δεν έχουν πουληθεί ως sim αλλά θα πουληθούν οσονούπω για παλιοσίδερα... Τα πάντα μεθοδευμένα. Το ελικόπτερο S300 με 3 ώρες πτήσεως στα βιβλία του, αξίας 200.000 ευρώ το 2009 που έκλεισε η ΟΑ, πουλήθηκε το 2014, 30.000. Το Seminole αξίας 180.000 πουλήθηκε 42.000. Και έπεται συνέχεια...
 
Re: ΠΩΛΗΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΑ από την Εθνική Τράπεζα

Κατ' αρχήν, να προτείνω μια μικρή αλλαγή στον τίτλο, και συγκεκριμένα την προσθήκη της λέξης 'ιερών' μεταξύ των λέξεων 'Πώληση' και 'Κειμηλίων'.

Δεύτερον, αυτό είναι ίσως το πιο ευχάριστο πράγμα που έχω ακούσει από τότε που είδα την ταινία 'Νοτιάς'. Την ταινία (την οποία την είδα στην πρεμιέρα γιατί εμφανίζεται η κόρη μου στο έργο - τη είδα ως περήφανος μπαμπάς, δηλαδή), θα πρέπει να τη δούμε όλοι διότι, μεταξύ άλλων, δείχνει το πώς αισθανόμαστε ως λαός για τον Αριστοτέλη Ωνάση. Το έργο υπονοεί ότι ως Ελληνάρες θέλουμε να λέμε ότι είμασταν κολλητοί - αν όχι αδελφικοί φίλοι του Ωνάση, ωστόσο στην πραγματικότητα όλα αυτά ανήκουν στον χώρο της φαντασίας μας, και χρησιμοποιούμε το όνομα και τη φήμη του Ωνάση προς ίδιον όφελος. Ύβρις, αγαπητοί μου, ύβρις.

Γι' αυτόν τον λόγο, αυτή η δημοπρασία είναι 'ευλογία'. Γιατί θα αποδειχθεί πόσο, μα πόσο, πράγματι, όλοι οι φίλοι μας οι 'Ολυμπιακάριοι' αγαπούν αυτό που λένε ότι λατρεύουν. Θα πάνε όλοι τους στη δημοπρασία, και τα bids θα πέφτουν σαν τις σφαίρες στην ταινία 'Saving Private Ryan'. Οι τιμές, δε των αντικειμένων θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη. Και έτσι θα πάψει, πλέον, η κακοήθης και παντελώς ψευδή φήμη ότι είμαστε 'για την πάρτη' μας, αλλά έχουμε όλοι Ολυμπιακά Ιδανικά. Πρώτη-πρώτη, δε, η ΠΟΛΚΕΟΑ, η οποία θα κάνει έρανο προς συγκέντρωση του αντιτίμου, με το οποίο θα γίνει ο αποδέκτης των 'κειμηλίων'- Ιερών, να προσθέσουμε- στα οποία θα είναι και ο τελικός νικητής.

Με τις ευχές μου, λοιπόν.
 
Ενδιαφέρουσα ταινία Γιώργο μου,και η κόρη σου καλή, πάντα μού άρεσε η Ζωζώ. Όσο γι αυτό πού έγραψες για τούς Ολυμπικάριους σε πληροφορώ ότι "αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, έρχεται το βουνό στον Μωάμεθ." Και γιατί πρέπει να μαζέψει ο σύλλογος λεφτά για κάτι πού είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παραχωρηθεί στο Μουσείο; Δεν είναι και λίγο ντροπή; Αλλιώς δηλαδή τι θα τα κάνουν; Θα φτιάξουν δελτίο καταστροφής;
 
Απο το ντροπή τους που ξεπουλάνε τα "ασημικά" για ένα κομμάτι ψωμί φτάσαμε στο μα γιατί δεν τα δίνουν σε εμάς τσάμπα?
Εεεεελλαδάρα, οοοοομάδαρα!
 
Ο σύλλογος έκανε το καθήκον του αρχές τού 2003 και μάζεψε πάρα πολλά λεφτά για τη διάσωση τών Μπόινγκ στο LGAT αλλιώς δεν θα μιλούσαμε τώρα. Έχει και εθελοντή ο οποίος ασχολείται με αυτά. Όμως δεν είναι εύκολο να διοργανώνονται τέτοιοι έρανοι και να πείθονται οι άνθρωποι. Η Εθνική Τράπεζα ("η μεγάλη μας φίλη") θα ζητήσει κανένα απίθανο ποσό. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος προσπαθεί να διασώσει ένα ορόσημο τής Ολυμπιακής για το οποίο θα απαιτηθούν ούτε λίγο ούτε πολύ επτά χιλιάδες ευρώ, πράγμα πού με βρίσκει εντελώς αντίθετο, διότι με τα χρήματα αυτά,αν συγκεντρωθούν, εγώ θα τελείωνα τα αεροπλάνα πού είναι αυτό πού θέλουν όλοι οι επισκέπτες....(εννοώ κυρίως την αμοιβή τών γερανών,εγώ είμαι εθελοντής).
 
Air Greece":3dn696qo said:
Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος προσπαθεί να διασώσει ένα ορόσημο τής Ολυμπιακής για το οποίο θα απαιτηθούν ούτε λίγο ούτε πολύ επτά χιλιάδες ευρώ, .

Τί ακριβώς θέλετε να σώσετε για 7.000€ ;
 
Top