πτήσεις προς κούβα

• Thread starter Thread starter tonja
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

tonja

Νέο μέλος (Tourist)
Σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε σύντομα για Κούβα. Ποιά εταιρία είναι η πιο αξιόπιστη γι'αυτό το ταξίδι? Θεωρούσα την Air France πιο αξιόπιστη μέχρι που έγινε το αεροπορικό το περασμένο καλοκάιρι στη πτήση απο Ρίο. Τι λένε για την Iberia? Υπάρχει κάποια άλλη εκτός απο αυτές τις 2? Είναι αλήθεια ότι πάνω απο τον Ατλαντικό λόγω των ρευμάτων αέρα έχει πολλές αναταράξεις? Είναι λίγο ανόητη ερώτηση αλλά μια ανασφάλεια ως επιβάτης την έχω!

Iberia transatlantic ούτε στον εχθρό μου... (ίδια χάλια με την ΑΛΙΧΑΛΙΑ). Air France 100% αν κι εγώ θα πετούσα με την Cubana έστω και χωρίς το IL-62. άλλη καλή επιλογή θα ήταν η Air Carraibes, η Martinair αλλά και η Air Canada ακόμα και η Aeroflot.

Όσο για το θέμα της αξιοπιστίας της AF επειδή είχε ένα ατύχημα, τότε μην ξαναμπείς σε αεροπλάνο καθώς οι περισσότερες εταιρείες είχαν και θα εχουν (δυστυχως) ατυχήματα. Οι δε, αναταράξεις είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό. Πολλοί εδώ μέσα (εμου συμπεριλαμβανομένου) χαιρονται με το κούνημα...

Οι αναταράξεις δεν πρέπει να σε ανησυχούν, γιατί δεν είναι όλες οι πτήσεις πάνω από τον Ατλαντικό ταραχώδεις. Πρόκειται για θέμα τύχης. Χειρότερα είναι να πετάξεις για Μύκονο τον Αύγουστο...

Iberia με τιποτα! Air France χιλιες φορες.

Δε νομίζω ότι με όλες αυτές τις εταιρίες τίθεται θέμα ασφαλείας. Μάλλον θα κοιτούσα περισσότερο το πόσο on-time είναι, τι προσφέρουν (φαγητά κλπ), άνεση, IFE κλπ. Και προφανώς τιμή και ώρες/μέρες που πετάνε εκεί που θες.

Εάν η σύγκριση είναι μεταξύ Iberia και Air France, τότε σαφώς Air France. Η Ευρωπαϊκή αγορά ελέγχεται από αυτές τις εταιρείες, αν και υπάρχει με την ίδια τιμή η Cabana με σύνδεση από Μαδρίτη και Παρίσι Orly (για να έχω και την εμπειρία να ταξιδέψω με IL9 από αυτές τις πόλεις), επίσης η Cabana πετά και στις Ρώμη και Λονδίνο, αν και δεν βρίσκεις εύκολα θέσεις λόγω ζήτησης. Εγώ προσωπικά θα διάλεγα την Cabana γιατί είναι στην ίδια τιμή και διαφορετική εμπειρία. Εάν το κόστος εισιτηρίου δεν με εμπόδιζαν τότε σίγουρα θα διάλεγα την Virgin Atlantic από το Gatwick του Λονδίνου γιατί σαν εξυπηρέτηση αυτή η εταιρεία είναι παρασάγγας ανώτερη από τις άλλες, και θα πετούσα με Β747-400. Τώρα για να φτάσεις στο Gatwick οι επιλογές είναι ....?..> μόνο μία και αυτή η χείριστη.
Όσο για τις αναταράξεις είναι τυχαία περιστατικά, στα 16 υπερατλαντικά μου ταξίδια ποτέ μου δεν μου συνέβη να έχω αυτή την εμπειρία αν και θα το ήθελα πάρα πολύ.

(ειχα αποφασισει να μη ξαναγραψω αλλα ειδα τοσα που δε μπορω να μη γραψω)

Αφηστε παρακαλω τις αηδιες περι ''μη πεταξεις ποτε με....'', ''ουτε στον εχθρο μου...''. Οχι οτι εχω συμφεροντα απο την Iberia, αλλα εχω κανει μαζι τις 12 υπερατλανικα και δε βρηκα κατι που να με δυσαρεστησε...

@Belavia: Ειναι Cubana η εταιρεια και οχι Cabana...

@tonja: Η αγορα ειναι στη διαθεση σου! Μην ακους κακοηθειες και οτιδηποτε... Κατα κυριο λογο δες τιμες και προσφορες. Και οι δυο εταιρεις καλες ειναι και ασφαλεις. Και οσον αφορα τις αναταραξεις, να ξερεις πως στα υπερατλαντικα παντα θα τις πετυχεις! Καλα να περασεις!