Πτώση Cougar της Eurocopter

• Thread starter Thread starter flesland
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

flesland

Concorde-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDK
6 άνθρωποι, όλοι εργαζόμενοι της Eurocopter, δυστυχώς χαθήκαν σε χτεσινή πτώση Cougar που ήταν στην τελική πτήση πριν την παράδοση στον Αλβανικό στρατό
:cry:

Εν αναμονή των αιτίων.

http://www.reuters.com/article/2012/07/ ... NU20120725

Η αναφορά του άρθρου στο "cable hit", έχει κάποια βάση (όσον αφορά στα σχόλια που ακούγονται εκεί στην εταιρία), ή είναι ράδιο αρβύλα;

vassdel έχω αλλάξει εταιρεία και δεν έχω παραπάνω πληροφορίες να μοιραστώ, γενικά μίλησα με πρώην συναδέλφους και υπάρχει μια βουβαμάρα, καθώς η εταιρεία αύριο κλείνει για τις καλοκαιρινές διακοπές. Υπήρχαν μάρτυρες ότι βρήκε καλώδιο (το φαράγκι του Βερντόν είναι πολύ τουριστικό και το δυστύχημα έγινε το μεσημέρι) αλλά ποιός ξέρει αν αυτό ήταν και η αιτία ή υπήρξε κάτι άλλο προηγουμένως; Το σίγουρο είναι, και το ξέρεις καλύτερα, ότι αυτές οι πτήσεις δεν πάνε με την νόρμα και πολλοί αναρωτιούνται αν έγινε κάτι ''εκτός βιβλίου''.

Εννοείς ότι υπήρξαν άτομα που είδαν το ε/π να προσκρούη σε καλώδιο;

Εγώ από όσα κατάλαβα από το άρθρο, η Αστυνομία διέρευσε πως το Ε/Π βρήκε σε καλώδιο. Αυτό θα ήταν λογικό αν κοντά στο συμβάν βρέθηκε κομμένο καλώδιο, αλλά δεν είναι 100% σίγουρο πως αυτή ήταν η αιτία του δυστυχήματος (μπορεί το καλώδιο να κόπηκε κατά την πτώση ή εξαιτίας αυτής).

Επειδή έχω πετάξει 3 εξόδους στη Μασσαλία με Ε/Π υπό δοκιμή, θυμάμαι πως επικοινωνούσαμε με την εταιρία κατά την πτήση για διάφορα θέματα (όσο ήμασταν κοντά στο Marignane βέβαια) και ρώτησα μήπως κ μέσα από μια τέτοια πιθανή συνομιλία η εταιρία υποπτεύεται τίποτα.

Επίσης, αν η χαράδρα είναι δημοφιλής προορισμός και για τα Ε/Π της εταιρίας, τα καλώδια θα έπρεπε να είναι γνωστά - ακόμη και τα τηλεφωνικά. Πέρασα ένα μεγάλο διάστημα τον Ιούλιο πετώντας σε 3 συγκεκριμένες χαράδρες καθημερινά και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μάθω όλα τα καλώδια απ' έξω κι ανακατωτά. Χωρίς να υπονοώ ο,τιδήποτε για το συγκεκριμένο ή άλλο πλήρωμα.

Οι φήμες που ακούω είναι ότι πράγματι το Ε/Π βρήκε με τον ουραίο έλικα σε καλώδιο, αλλά σε κάποιο μικρό και όχι από αυτά που είναι σε μεγάλους πυλώνες. Πετούσαν στην άκρη του φαραγγιού ως είθισται για να αποφύγουν τα ρεύματα του κέντρου. Αυτά είναι όμως φήμες και τίποτα παραπάνω οπότε ας δούμε τι θα δείξουν και τα μαύρα κουτιά. Ο πιλότος ήταν εμπειρότατος στην περιοχή.

Το ελικόπτερο κανονικά σήμερα θα πετούσε για Αλβανία για την παράδοση ενώ στις 12 τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλες τις εγκαταστάσεις της ΕΑDS.

Hastaroth":14fsuukx said:
Εννοείς ότι υπήρξαν άτομα που είδαν το ε/π να προσκρούη σε καλώδιο;
Αυτό το διάβασα σε κάποιο site, ότι δηλαδή υπάρχουν αυτόπτες, αλλά σίγουρα είναι ένα μέρος γεμάτο με τουρίστες, ειδικά αυτή την εποχή.

----edit----
φωτογραφία από τον τόπο της σύγκρουσης εδώ
http://provence-alpes.france3.fr/info/6 ... 94559.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ds-newsxml