Ραδιοβοηθήματα

  • Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Μόνο -62αρια έχει η εταιρεία ούτως ή άλλως. Το ίδιο ακριβώς αεροσκάφος ήταν και πριν κάνα μήνα στην Ελλάδα για callibration και από αέρος έλεγχο και σε άλλα ραδιοβοηθηματα της χώρας
 
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στην Ελλάδα το Piaggio P-180 I-AVBN της ENAV (Ιταλική ΥΠΑ) και κάνει ελέγχους ραδιοβοηθημάτων σε διάφορα αεροδρόμια, δεδομένου ότι το Cessna Citation της ΥΠΑ παραμένει εκτός λειτουργίας.
 
  • Like
Reactions: GEM
Και θα συνεχίσει να πετά τις επόμενες ημέρες ανα την επικράτεια...
 
Επιστρέφει στο Ciampino για ΠΣΚ και το ίδιο ή ένα άλλο P-180 θα είναι από Δευτέρα πάλι κοντά μας.
 
Σε κάνει να αναρωτιέσαι πάντως, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην διακρίβωση ραδιοβοηθημάτων χρησιμοποιούν μικρά αεροπλάνα (Diamond DA-62, P-180, King Air κλπ) ενώ η ΥΠΑ μας αγόρασε το ταχύτερο (εκείνη την εποχή) επιχειρηματικό τζετ, για το οποίο μάλιστα πλήρωσε (πληρώσαμε...) και τα έξοδα σχεδίασης της τροποποίησης (STC), αφού δεν υπήρχε πουθενά αλλού Citation X τροποποιημένο για αυτή τη δουλειά.
 
Όλα είναι.... Μίζα, η ταινία όμως έχει τίτλο, Όλα είναι δρόμος!
 
Όπως προβλεπόταν το I-AVBN επέστρεψε σήμερα από το Ciampino/LIRA και προσγειώθηκε στην Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι θα τσεκάρει τα VOR/DME της περιοχής.
 
Top