Scanner sto aeroplano??

• Thread starter Thread starter Alex-LGSA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
MerNion":29si77gb said:
Αλλά πιστεύω οτι αλλιώς είναι να ακούσει μια γιαγιούλα οτι τρέχει το κάθε τι και αλλιώς κάποιος που ξέρει λίγα παραπάνω..

Γιαγιούλα με scanner στο αεροπλάνο(?????????) :shock: Δε μπορώ ούτε να φανταστώ τους τίτλους στα παράθυρα :-D

Πάντως το θέμα με το scanner δε νομίζω οτι είναι καθαρά τεχνικό. Απο τεχνικής άποψης είναι τελείως ακίνδυνο, αλλά δε νομίζω να περάσει απαρατήρητο απο τον έλεγχο αποσκευών. Κι άντε μετά να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας :-?

thanOS":irhlt9jf said:
MerNion":irhlt9jf said:
Αλλά πιστεύω οτι αλλιώς είναι να ακούσει μια γιαγιούλα οτι τρέχει το κάθε τι και αλλιώς κάποιος που ξέρει λίγα παραπάνω..

Γιαγιούλα με scanner στο αεροπλάνο(?????????) :shock: Δε μπορώ ούτε να φανταστώ τους τίτλους στα παράθυρα :-D

Πάντως το θέμα με το scanner δε νομίζω οτι είναι καθαρά τεχνικό. Απο τεχνικής άποψης είναι τελείως ακίνδυνο, αλλά δε νομίζω να περάσει απαρατήρητο απο τον έλεγχο αποσκευών. Κι άντε μετά να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας :-?

Hahahah.. Παρα ήταν τραβηγμένο αυτό με την γιαγιούλα αλλά για να καταλάβετε πως το εννοω το είπα :P

Οσο για τον έλεγχο, αν σου πουν τι είναι αυτο έχω πολλές πιθανές απαντήσεις..
Α) Αν φαίνεται άσχετος αυτός που θα ρωτήσει... Του λες ψηφιακό ραδιοφωνάκι για να ακούω την Εκκλησία της Ελλάδος εκεί που πάω :P
B) Αν είναι πιο ψαγμένος και ξέρει, τότε του λες οτι όντως είναι scanner αλλά του δείχνεις και την ταυτότητα της Αερολέσχης που έχεις μαζί και του λες οτι είναι απαραίτητο για τους πιλότους και ψαρώνει..
Γ) Αν δεν ψαρώσει με όλα αυτά, του λες οτι δεν λέει πουθενά οτι απαγορεύεται (σιγά μην ξέρει τον νόμο απ' έξω) και αν πιστεύει οτι απαγορεύεται να σου δείξει που το λέει και επειδή τραβάει ώρα η ιστορία και θα χάσεις το αεροπλάνο, παρακαλάς και λίγο και περνάς :P

Γειά και χαρά και πάλι

MerNion":2hc2cx3k said:
Οσο για τον έλεγχο, αν σου πουν τι είναι αυτο έχω πολλές πιθανές απαντήσεις..
Α) Αν φαίνεται άσχετος αυτός που θα ρωτήσει... Του λες ψηφιακό ραδιοφωνάκι για να ακούω την Εκκλησία της Ελλάδος εκεί που πάω :P
B) Αν είναι πιο ψαγμένος και ξέρει, τότε του λες οτι όντως είναι scanner αλλά του δείχνεις και την ταυτότητα της Αερολέσχης που έχεις μαζί και του λες οτι είναι απαραίτητο για τους πιλότους και ψαρώνει..
Γ) Αν δεν ψαρώσει με όλα αυτά, του λες οτι δεν λέει πουθενά οτι απαγορεύεται (σιγά μην ξέρει τον νόμο απ' έξω) και αν πιστεύει οτι απαγορεύεται να σου δείξει που το λέει και επειδή τραβάει ώρα η ιστορία και θα χάσεις το αεροπλάνο, παρακαλάς και λίγο και περνάς :P

Πιθανότατα να τα καταφέρεις στον Ελληνικό χώρο. Αυτό δε το λέω υποτιμιτικά, αλλά πιθανότατα να έχεις περισσότερα προβλήματα σε κάποιο αεροδρόμιο όπως το Heathrow για ευνόητους λόγους.

Εκεί να είσαι σίγουρος οτι ο securitas δεν ενδιαφέρεται για το αν θα χάσεις τη πτήση (ή το αντικείμενο στη χειρότερη περίπτωση). Το καλό είναι παρ' όλα αυτά οτι σου δίνεται η επιλογή να σου το στείλουν στο σπίτι σου με το ταχυδρομίο.). Επίσης σίγουρα μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα scanner και ένα ραδιόφωνο (με δυνατότητα λήψης της Εκκλησίας της Ελλάδος :-) ) και πιθανότατα να χειροτερέψεις τα πράγματα αμα προσπαθήσεις να τον παραπλανήσεις.

Έχω την εντύπωση οτι η κατοχή και χρήση του scanner ρυθμίζεται απο σχετική νομοθεσία η οποία είναι διαφορετική σε κάθε χώρα.

Για την Αγγλία ισχύουν τα κάτωθι:
http://www.ofcom.org.uk/static/archive/ ... /ra169.htm
(Αν το διαβάσει κανείς προσεκτικά θα διαπιστώσει οτι επιτρέπεται η κατοχή και χρήση για την ακρόαση συγκεκριμένων υπηρεσιών. Για άλλες υπηρεσίες (όπως οι επικοινωνίες της αστυνομίας για παράδειγμα) θα πρέπει να υπάρχει σχετική επίσημη άδεια.
Με λίγα λόγια αν σε "πιάσουν" με scanner που η περιοχή του σου επιτρέπει να λαμβάνεις και άλλου είδους εκπομπές εκτός απο τις επιτρεπόμενες, θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας)

Για την Ελλάδα δε ξέρω τίποτα παραπάνω εκτός απο το οτι είναι παράνομη και η κατοχή και η χρήση.....βέβαια αυτό μπορεί να ισχύει με κάποια παρα πολύ παλιά νομοθεσία που κανένας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να αναναιώσει.

Οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται τώρα στον "ευαίσθητο" χώρο του αεροδρομίου.

Ελπίζω κάποιος άλλος φίλος εδώ να ξέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα (έχω ξαναρωτήσει σε αυτό το thread για λεπτομέρειες ρε παιδιά :-) )

Για την Ελλάδα μιλάω πάντα.. Δεν το διανοούμε καν να το πάρω μαζί μου σε πτήσεις εκτός Ελλάδας...

Οσο για τον νόμο που ισχύει στην Ελλάδα είναι ο παρακάτω και είναι φρέσκο πράγμα (3431/3-2-2006 «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών»):
19. Απαγορεύεται η χωρίς άδεια διάθεση, κατοχή και
χρήση εξοπλισμού με δυνατότητα:
α) αποκρυπτογράφησης απορρήτων ή κρυπτογραφη−
μένων μηνυμάτων ή
β) λήψης εκπομπών, που γίνονται από εξοπλισμούς
κρατικών υπηρεσιών για την εφαρμογή των κανόνων
οδικής κυκλοφορίας ή
γ) σάρωσης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και
συγχρόνως παρακολούθησης και αποκωδικοποίησης
εκπομπών που δεν προορίζονται για λήψη από το ευρύ
κοινό.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και
Επικοινωνιών, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθο−
ρίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης
της άδειας.

Σχετικό thread εδώ:
https://www.airliners.gr/community/viewt ... highlight=

MerNion ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη προς το σχετικό thread.

Το είχα παρακολουθήσει παλιότερα όταν η συζήτηση περιστρεφόταν μόνο γύρω απο τις τιμές και τις δυνατότητες των scanner αλλά τώρα βλέπω οτι έχει φτάσει τις 4 σελίδες :-)

Εγω παντως ειχα παρει το scannerακι μου σε πτηση Μελβουρνη-Αθηνα..Kυριως για το αεροδρομιο, οσο περιμενα Σιγκαπουρη και μετα την προσγειωση στο Βενιζελο.
Anyway, δεν μου ειπε κανεις τιποτα για το receiver μου καθως περνουσα απο τους ελεγχους των χειραποσκευων. Εκτος αυτου και που το ανοιξα εν πτηση (γιατι οπως ειπαμε, επιτρεπεται οπως ακριβως και ολα τα ειδη ηλεκτρονικων συσκευων μετα την απογειωση...) δεν ακουσα κανεναν να παραπονιεται.
Μια συμβουλη ομως..παρε ακουστικα μαζι σου, να μην ακουει κανεις αλλος αυτα που ακους κι εσυ για τους λογους που αναφερθηκε παραπανω..
Επισης ακους τους πιλοτους μονο, κατι το οποιο για μενα εχει να κανει αυστηρα και μονο με την εμβελεια του receiver σου. Οπως δεν πιανει τα αεροπλανα που πετανε στα 35.000 ποδια, αλλα ακους τον πυργο να δινει οδηγειες οταν εισαι στο αεροδρομιο, ετσι ακριβως και οταν εισαι πανω εκει, δουλευει αντιστροφα. Δεν προκειται να ακους τους ελεγκτες απο κατω σου...Τουλαχιστον ετσι λειτουργει το δικο μου απ'οσο ξερω που ειναι σχετικα φτηνο!

Ελπιζω να σε διαφωτισα ως προς το θεμα μας!

SARIDAKIS VASILIS":ae3bhbv2 said:
.Επίσης δεν δουλεύει και το GPS μέσα στο αεροπλάνο(αυτό το άνοιξα με άδεια από το πλήρωμα)
¨οταν το δοκίμασεσ ήσουν κοντά σε παράθυρο ή στο κέντρο τησ καμπίνας;

Ναι πάντα παράθυρο κάθομαι. Το είχα κολλημένο στο παράθυρο αλλά δεν έπιασε κανένα δορυφόρο!Έχω ένα Garmin δεν θυμάμαι μοντέλο

Re:

Σορυ για το "ξεθαμμα" αλλα μολις ειδα κατι που δεν ισχυει, για να αποφυγουμε μελλοντικη παραπληροφορηση.

Apgrau777":2qwpew2s said:
Επισης ακους τους πιλοτους μονο, κατι το οποιο για μενα εχει να κανει αυστηρα και μονο με την εμβελεια του receiver σου. Οπως δεν πιανει τα αεροπλανα που πετανε στα 35.000 ποδια, αλλα ακους τον πυργο να δινει οδηγειες οταν εισαι στο αεροδρομιο, ετσι ακριβως και οταν εισαι πανω εκει, δουλευει αντιστροφα. Δεν προκειται να ακους τους ελεγκτες απο κατω σου...Τουλαχιστον ετσι λειτουργει το δικο μου απ'οσο ξερω που ειναι σχετικα φτηνο!!

Φιλε apgrau777 δεν ξερω ποιο scanner εχεις, αλλα ολα τα μοντελα που εχω δοκιμασει (και ειναι αρκετα, πιστεψε με) πιανουν αεροπλανο σε οποιοδηποτε υψος, αρκει να μην υπαρχουν φυσικα εμποδια (εχω ακουσει (απο Αθηνα) U-2 της USAF πανω απο τη Ροδο ΚΑΜΠΑΝΑ, να αναφερει οτι ανεβαινει απο το 610 στο 660 :shock: ).

Το οτι δεν πιανεις εδαφος απο το αεροπλανο, οφειλεται στο φαινομενο "κλωβος του Faraday" (ψαξ΄το, δεν θυμαμαι λεπτομερειες).

Αυτα.