Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

Γειά σας απο μένα ..!!
Από μίκρη μ' άρεσαν τα αεροπλάνα και μεγαλώνοντας απλά νιώθω πως το να γίνω ιπτάμενη θα είναι σαν ένα όνειρο να βγαίνει αληθινό καθώς δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ασκεί κάποιο άλλο επαγγέλμα ...!! Ορίστε λοιπόν η ερώτηση μου ... μπορεί μια γυναίκα να γίνει πιλότος στην σχολή πολεμικής αεροπορίας Ικάρων;; Αν ναι ποιά είναι τα πιθανά εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσει μιάς και το φύλο μου δεν διαπρέπει συχνά σε τέτοιου είδους επαγγέλματα και επειδή γενικά υπάρχει μια προκατάληψη απέναντι στις γυναίκες..;;;
 
Σχολή Ικάρων

Γεια σας. Φέτος δίνω πανελλήνιες και έχω κάνει τις ιατρικές εξετάσεις (μάτια,ακτινογραφία κ.τ.λ.), και τα χαρτιά για πρώτη επιλογή την Σχολή Ικάρων. Όμως τις προάλλες ένας φίλος μου, μου είπε ότι άκουσε πως δεν δέχονται στην σχολή αυτή άτομα με σφραγίσματα στα δόντια. Ισχύει κάτι τέτοιο;
 
Re: Σχολή Ικάρων

Ένας φίλος μου είπε ότι άκουσε..........
Αν έχεις κάνει τα χαρτιά σου όπως λες, σημαίνει ότι έχεις διαβάσει την προκήρυξη. Δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο.
Με την ευκαιρία, αν κατάλαβα καλά για πρώτη φορά φέτος επιτρέπουν στου Ιπτάμενους και "χειρουργημένους" για μυωπία με Laser; Βάζουν ως αίτιο αποκλεισμού μόνο την ακτινωτή κερατοτομή κι όχι κάθε διορθωτική επέμβαση όπως έγραφαν μέχρι πέρσι (σελίδα 30 της προκήρυξης του 2013). Όπως γράφει εδώ στην προκήρυξη φέτος 2014 για τα νοσήματα που προκαλούν αποκλεισμό και την απαραίτητα οπτική οξύτητα.

Συμπληρώνω στο παραπάνω ότι με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ λέει ότι για τις υγειονομικές εξετάσεις των υποψηφίων του 2014 θα ισχύσει το ΠΔ 133/2002 κι όχι το ΠΔ 11/2014. Και στο ΠΔ 133/2002 αναφέρεται ότι οι ιπτάμενοι πρέπει να έχουν 20/20 χωρίς διόρθωση (εννοεί γυαλιά ή φακούς) χωρίς όμως να αναφέρεται σε διορθωτικές επεμβάσεις όπως αναφέρει σαφώς το ΠΔ 11/2014. Νομίζω ότι φέτος υπάρχει θέμα. Όσοι είχαν την κατάλληλη πληροφόρηση ότι θα επιτρέψουν τα laser θα είχαν κάνει έγκαιρα τις επεμβάσεις. Οι υπόλοιποι έμειναν στην απέξω!
 
Επιτέλους τα βρήκαν μεταξύ τους οι τρεις ομάδες γονέων-αξιωματικών του ΓΕΑ για τους γόνους τους.
1η ομάς: Οι έχοντες τέκνα "δυσλεκτικά". Αέρα-πατέρα τα 20άρια στις προφορικές ενώπιον επιτροπών...
2α ομάς: Οι έχοντες τέκνα "εργαζόμενους"-μαθητές εσπερινών λυκείων (βλ Γλυφάδα, Ερυθραία κλπ)...
3η ομάς: Οι έχοντες τέκνα με προβλήματα οράσεως. Τουλάχιστον θα ωφεληθούν τα παιδιά του κοσμάκη...

(Προσωπικά, βγάζω το καπέλο στον 18άρη που στραβώνεται στο διάβασμα και μπαίνει με το σπαθί του στην Ικάρων παρά σ ένα λαμόγιο που το παίζει δυσλεκτικός ή εργαζόμενος μαθητής και μπαίνει απ το παράθυρο).
 
C421":29qpi7pq said:
1η ομάς: Οι έχοντες τέκνα "δυσλεκτικά". Αέρα-πατέρα τα 20άρια στις προφορικές ενώπιον επιτροπών...
Αυτή η καραμέλα με τη δυσλεξία πρέπει κάποτε να σταματήσει.
Αυτά με τα 20άρια είναι παραμύθια.
Οι προφορικώς εξεταζόμενοι σπανίως παίρνουν πάνω από 12.
Άσε που μετά να περάσουν σε καμιά καλή σχολή π.χ. ιατρική, πολυτεχνείο, ακόμα και Ικάρων θα έχουν μεγάλο πρόβλημα...
 
Ο C421 αναφέρθηκε σε "δυσλεκτικούς" κι όχι σε δυσλεκτικούς!
 
Αυτό το κατάλαβα...
Ακόμα και έτσι να το δούμε πρέπει να πάρει κάποιος πιστοποιητικό δυσλεξίας πράγμα που απαιτεί διαδικασίες, εξετάσεις, εκθέσεις καθηγητών κλπ. Και πάλι δεν νομίζω μαθητής του 15 με μαϊμού πιστοποιητικό να πάρει αβέρτα 20 στις επιτροπές.
 
Για να πάρει κάποιος χαρτί για "δυσλεκτικός" κρατάω επιφύλαξη για τη δυσκολία να το αποκτήσει. Ιδιαίτερα αν αυτός που το ζητάει είναι "σημαίνων" πρόσωπο (και δη στρατιωτικός) που μπορεί να ανταποδώσει την "εξυπηρέτηση" στο μέλλον.
Δεν αναφέρομαι σε μαθητή του 15 σαφώς αλλά σε μαθητή του 17-18 που θα προσπαθήσει μέσω της λαμογιάς (των γονιών του ουσιαστικά) να περάσει ευκολότερα παρακάμπτοντας τους κινδύνους των γραπτών εξετάσεων. Όπως και να το κάνουμε η προφορική εξέταση μπορεί να αποδειχτεί ευκολότερη (μια λέξη που θα πει ο καθηγητής, μια μικρή βοήθεια, ένα νεύμα, μια δεύτερη ευκαιρία κλπ)
 
Adamas":2xeaveos said:
Όπως και να το κάνουμε η προφορική εξέταση μπορεί να αποδειχτεί ευκολότερη (μια λέξη που θα πει ο καθηγητής, μια μικρή βοήθεια, ένα νεύμα, μια δεύτερη ευκαιρία κλπ)
Μικρή βοήθεια για όλους ή μόνο για "σημαίνοντες";
Και πως προεξοφλείς ότι η προφορική εξέταση είναι ευκολότερη;
Άλλο το γραπτό που μπορείς να τα γράψεις και να τα σβήσεις 1000 φορές και άλλο ένα λάθος που θα πείς το οποίο μπορεί να προδιαθέσει αρνητικά τον εξεταστή.

Για να μιλάμε και σωστά, αυτοί που κινούν τα νήματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι καθηγητές-φροντιστές οι οποίοι αρκετές φορές φοβούνται τα προφορικά, άσε που και για τα παιδιά είναι πολλές φορές ψυχοφθόρο.
Και αν όμως, όπως υποννοείς είναι πολλοί "στο κόλπο" είναι πιο εύκολο να γίνει κάτι στη βαθμολόγηση του γραπτού, γιατί όπως είναι ευρέως γνωστό τα ιδιωτικά σχολεία (άσχετά αν έχουν παιδιά αξιωματικών της ΠΑ, υπουργών ,βουλευτών , μπακάληδων) ξέρουν που πάνε τα γραπτά και ορισμένες φορές ακούγονται και διάφορα για "συστημένα" γραπτά από σχολεία σε βαθμολογικά κέντρα, ανεξάρτητα ξαναλέω από σχολές, πτεράρχους, ναυάρχους πιλότους και βενζινάδες.
 
Αφού δεν συμφωνούμε, ας συμφωνήσουμε ότι ο νομοθέτης τις περισσότερες φορές έχει αγαθές προθέσεις (π.χ. να βοηθήσει τους δυσλεκτικούς που έχουν σαφές πρόβλημα με τις γραπτές εξετάσεις ή παιδιά με σοβαρές ασθένειες που δεν τους επιτρέπουν να αφοσιωθούν πλήρως στο διάβασμα) αλλά αρκετές φορές γίνονται πεδίο εκμετάλλευσης ή/και εξαπάτησης από επιτήδειους.
Άλλες φορές ο νομοθέτης δεν έχει αγαθές προθέσεις και "φωτογραφίζει" κάποιους οπότε τα πράγματα είναι ευκολότερα για όσους είναι στο κόλπο.
 
Top