Καλησπέρα, παρακολουθώ το φόρουμ για πάνω από 10 χρόνια και πρόσφατα αποφάσισα να ανοίξω λογαριασμό πρόσφατα.
Εργάζομαι ως πλήρωμα καμπίνας στο εξωτερικό (οπότε δεν ξέρω εσωτερικές διαδικασίες της Α3 αλλά είμαι επιβάτης ανα τακτά διαστήματα)
Από την εμπειρία μου, τα πληρώματα δεν ξέρουμε ποιος έχει πληρώσει τι, παραμόνο αν βλέπουμε bag tags. από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με τον συντονιστή πως σαν πληρώματα βλέπουμε τι χωράει και που, αν χωράει κάτω από το κάθισμα τότε μπαίνει κάτω από το κάθισμα. Σαν επιβάτες πληρώνουμε το τι θα πάρουμε στην καμπίνα και όχι που θα το τοποθετήσουμε στην καμπίνα. Οι δύο διαστάσεις είναι μόνο για το αν φέρεις δύο πράγματα το ένα θα μπεί κάτω από το κάθισμα και το άλλο από πάνω.
Με τον καιρό μαθαίνοντας δρομολόγια, κουλτούρες αλλά και εποχικότητα, κάνουμε adjust το πόσο αυστηροί είμαστε για το που θα τοποθετηθούν οι βαλίτσες από την πρώτη στιγμή του boarding καθώς είναι τρελά πιεστικό να έχει τελειώσει η επιβίβαση, να τρέχεις να βρεις χώρο και με το που αγγίξεις ένα σακίδιο να σηκώνεται ο επιβάτης και να σου μιλάει λες και είσαι σκλάβος του γιατί απλά θες να του πεις να το βάλει κάτω από το κάθισμα, ταυτόχρονα το πιλοτήριο θέλει να κλείσει την πόρτα να πάρει άδεια να φύγει και εσύ να είσαι σαν βρεγμάνο κοτόπουλο να κάνεις tetris.
όταν ταξιδεύω σαν επιβάτης η εταιρεία μου μου παρέχει trolley και προσωπική τσάντα στο εισιτήριο. Τις περισσότερες φορές είμαι με σακίδιο πλάτης που μπαίνει κάτω από το κάθισμα. Δεν πάω και το βάζω στο overhead επειδή δεν έφερα βαλιτσάκι. Περιμένω μέχρι να τελειώσει η επιβίβαση κι έπειτα το βάζω πάνω. Ούτε να ζητάμε από το πλήρωμα να το βάλουμε πάνω και αν χρειαστεί θα το κατεβάσουμε, γιατί μας βλέπουν οι άλλοι επιβάτες και θέλουν όλοι την ίδια χάρη και μετά πάει domino effect.
Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι όποτε κάνω ATH πτήση υπάρχουν πολλοί επιβάτες που έρχονται με την βαλίτσα ταγκαρισμένη με το προσωπικό Star Alliance Gold tag και όταν πάς να τους πεις κάτι για το σακίδιο ξεκινάνε άμεσα προσβολές. (προφανώς δεν αναφέρομαι στον
@jimAEL , απλά είδα που έγραψε για το gold tag στην Α3 που εκεί ίσως χρησιμεύει ναι, αλλά σε άλλες εταιρείες εκτός συμμαχίας αυτό δεν πάει)
Ελπίζω να μην κούρασα με το παραπάνω, απλά ήθελα να περάσω το μήνυμα να κάνουμε λίγο υπομονή γιατί το πλήρωμα δέχεται τρελές πιέσεις ή περιμένουν πολλές βαλίτσες που ίσως να μην έρθουν και ποτέ στην πτήση (συμβαίνει σχεδόν καθημερινά)