Συντήρηση αεροσκαφών Aegean

• Thread starter Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

jerry

Concorde-Class-Member
Website
www.air-born.gr
Μια απορία που μου γεννήθηκε... Έψαξα όλα τα topic αλλά δεν είχαμε αναφέρει κάτι συγκεκριμένο.

Για c-check αν έχω καταλάβει καλά τα 737 τα στέλνουν στην Αγγλία.
a-check, b-check :?:

Για τα avrakia που είναι και ιδιόκτητα τι ισχύει :?:

jerry":2kaiwm5t said:
Μια απορία που μου γεννήθηκε... Έψαξα όλα τα topic αλλά δεν είχαμε αναφέρει κάτι συγκεκριμένο.

Για c-check αν έχω καταλάβει καλά τα 737 τα στέλνουν στην Αγγλία.
a-check, b-check :?:

Για τα avrakia που είναι και ιδιόκτητα τι ισχύει :?:

Δε μου απάντησες όμως για τα a-check, b-check :roll: :?:

ΠΑΙΔΙΑ...την aegeaσατε την συντήρηση... :roll: γκαγκα γκα γκα

Εκείνη η συμφωνία με την ΕΑΒ τί γίνεται? Ή το λύσαμε αυτό.. :?:

jerry":1bx46szj said:
Δε μου απάντησες όμως για τα a-check, b-check :roll: :?:

Jerry, προφανώς αυτά τα check γίνονται στην Ελλάδα... μιας και το "A" check γίνεται 1 φορά την εβδομάδα, και το "Β" check 1 φορά το μήνα. :wink:

"PS" Daily Checks
Every aircraft is checked every day in its "PS" (Periodic Service) check. The aircraft is visually inspected and its maintenance log book is checked for entries and maintenance needs. The "PS" check can be performed overnight or during downtime during the flight day. It averages approximately two man-hours.

"A" Checks
The "A" check is more detailed than the "PS" check. "A" checks are performed roughly once a week (approximately 60 flight hours). It averages 10 - 20 man-hours.

"B" Checks
The "B" check is an even more thorough maintenance check. The "B" check is done approximately once a month (roughly 300 - 500 flight hours). Besides specific service performed on the aircraft, a detailed series of systems and operational checks are performed. A "B" check requires approximately 100 man-hours on narrowbody aircraft (those with only one aisle) and approximately 200 - 300 man-hours on widebody aircraft (those with two aisles).

Προφανώς γίνονται στη χώρα μας μιας και δε θα ήτο δυνατό-οικονομικό-συμφέρον κ.τ.λ. να φεύγουν.

Ωραία. Επόμενη ερώτηση. Χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να γίνουν ή μπορούν να γίνουν «χύμα» στην πίστα :?: :?: :?: :roll:

Τουλάχιστον από αυτά που αναφέρει η American στο site της (απ' όπου και οι παραπάνω πληροφορίες), δεν γίνεται λόγως για hangar για το "A" check, ενώ για το "B" check λέει ότι αυτοί τουλάχιστον, το εκτελούν πάντα μέσα σε hangar (αφήνοντας υπονοούμενο ότι μπορεί να γίνει κι αλλιώς)

Ας μας διαφωτήσει κάποιος τι γίνεται περί της Aegean. :wink: Πάντως έχει αναφερθεί στο forum, ότι αεροσκάφη της Aegean επισκέπτονται καμιά φορά την τεχνική βάση των ΟΑ... :roll: