SKG 13.05.2013 RYANAIR ερχομενη από BARCELONA

• Thread starter Thread starter SX-5287
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

SX-5287

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
PAA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Γνωρίζει κάποιος αν υπήρξε κανένα θέμα σήμερα στην πτήση από Barcelona για Θεσσαλονίκη;
Προσγειώθηκε το πρωί περίπου μεταξύ 11 και 12 και αναφέρθηκε από γνωστό μου που ήταν επιβαίνων ότι είδαν καπνούς να βγαίνουν από το φτερό (???) :?: :?: :?: και όταν προσγειώθηκαν τους περίμενε πυροσβεστική δίπλα στο αεροπλάνο. Επίσης μία αεροσυνοδός έκλαιγε και ο πιλότος τους μίλησε απότομα και φοβισμένα του στυλ μην κουνηθεί κανείς ούτε για τουαλέτα.
Κάποιος που ξέρει περισσότερα μήπως μπορεί να μας διαφωτίσει παρακαλώ;
Ευχαριστώ :)

Γρηγόρη εξήγηση: κάποιο βλημα είδε ίχνη συμπυκνωσης απο τα ακροπτερυγια, και στη θέση στάθμευσης τους περιμενε η ΠΥ σαν μετρo ασφαλείας για ανεφοδιασμό με επιβάτες on board λογω γρηγορου turnaround.
Λέω εγω τωρα. :-)

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Ειμαι καινουργια στο forum σας και στην αρχη ομολογω πως δεν καταλαβα πληρως ολα οσα μου εγραψες αλλα με λιγη αναζητηση των οσων μου ειπες στο google εφτασα στο 70% της κατανοησης. :-)

Ευχαρίστως να σας εξηγήσω και το εναπομειναν 30%

Ωραία, αλλά οι ερωτήσεις μου μπορεί να ακουστούν λίγο χαζές - απλοικές σε εσάς που γνωρίζετε από αεροπλάνα. Εγώ έχω ελάχιστη ιδέα, μέχρι πριν 2 χρόνια όχι απλά φοβόμουν να μπω, έτρεμα, έμπαινα βέβαια ταξίδευα αλλά ήταν οι χειρότερες ώρες της ζωής μου. Μετά μίλησα με κάποιον γνώστη του θέματος (πιλότο), μου εξήγησε κάποια βασικά πραγματάκια και από τότε όχι απλά δεν τα φοβάμαι αλλά τα λατρεύω!
Λοιπόν, τα ίχνη συμπύκνωσης είναι δυνατόν να μοιάζουν με καπνούς που βγαίνουν από το φτερό; Ναι ΟΚ υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορεί να μοιάζουν αλλά φαντάζομαι θα έπρεπε να έχουν χρώμα λευκό και όχι μαύρο σαν από κάπνο.
Επίσης τα ίχνη συμπύκνωσης απαιτούν κάποιο υψόμετρο. Αυτοί λέει έβλεπαν τον διάδρομο προσγείωσης και έβλεπαν και τους καπνούς.
Η δική μου απλοική ερώτηση ήταν "και καλά αν άρχισαν να φαίνονται 1 λεπτό πριν την προσγείωση οι καπνοί πότε πρόλαβε και ήρθε η πυροσβεστική;" Αλλά φαντάζομαι πως υπήρξε ράδιο αρβύλα. Του τύπου ένας είπε "φωτιά στα φτερά" οπότε ακολούθησε πανδαιμόνιο.
:D

Αν ψάξεις πολλές πολλές φωτογραφίες ειδικά με βροχερό καιρό, ναι φαίνονται πριν την προσγείωση! Μάλιστα φωτογραφικά είναι υπέροχο θέμα!

Δεν υπαρχει χαζη ερωτηση.

Αυτα που θελουν μεγαλο υψος για να εμφανιστουν ειναι τα ιχνη συμπυκνωσης απο τους κινητηρες. Εγω εννοουσα οτι καποιος ειδε ιχνη συμπυκνωσης απο τα ακροπτερυγια (και απο αλλα μερη του φτερου, ενιοτε) τα οποια, εαν υπαρχει αρκετη υγρασια στην ατμοσφαιρα, μπορουν να εμφανιστουν σε χαμηλο υψος. Δειτε τι εννοω:
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 640&nseq=3
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 79&nseq=42

Αναλογα με τον φωτισμο, και το φοντο, θα μπορουσαν να φανουν σε καποιον πολυ πιο σκουρα απο οτι πραγματικα ειναι. Μπορουν-απο καποιον ανιδεο- να περαστουν για καπνος, καυσιμα που διαρρεουν κ.ο.κ.

Θα συμφωνησω με τον nikosoik οτι ειναι πανεμορφο θεαμα για εμας τους αρρωστους με τη φωτογραφια 8)

Εγώ έχω μια φωτογραφία από το εσωτερικό ενός 737 που φαίνεται καθαρά η συμπύκνωση αυτή στην άκρη των Flaps...δεν θυμάμαι αν η προσέγγιση ήταν στη Στουττγάρδη ή στην Θεσσαλονίκη, νομίζω SKG !

http://www.707.gr