SKG-ATH-IOA ME A3!!!!!!!

• Thread starter Thread starter steve_kavala
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Cross":36t6kahd said:
Αυτό λέγεται "service" κι όχι "πρόβλημα". Είναι λογικό να προσφέρουν πχ. μπισκότο ως συνοδευτικό για το τσάι και ξηρούς καρπούς για το αναψυκτικό.

Είναι πρόβλημα, αγαπητέ μου, διότι αυτός που παίρνει καφέ ή τσάι δεν έχει πληρώσει κάτι παραπάνω από μένα και δεν καταλαβαίνω γιατί, αν ισχύει αυτό που λες, σε άλλες πτήσεις δίνουν σε όλους μπισκότα ή κρουασάν. Το ίδιο πράγμα πληρώνουμε (με το εισιτήριό μας), απλά αυτό που παίρνω εγώ δεν είναι ζεστό.

oaicarus":6mtu49tf said:
Cross":6mtu49tf said:
Αυτό λέγεται "service" κι όχι "πρόβλημα". Είναι λογικό να προσφέρουν πχ. μπισκότο ως συνοδευτικό για το τσάι και ξηρούς καρπούς για το αναψυκτικό.

Είναι πρόβλημα, αγαπητέ μου, διότι αυτός που παίρνει καφέ ή τσάι δεν έχει πληρώσει κάτι παραπάνω από μένα και δεν καταλαβαίνω γιατί, αν ισχύει αυτό που λες, σε άλλες πτήσεις δίνουν σε όλους μπισκότα ή κρουασάν. Το ίδιο πράγμα πληρώνουμε (με το εισιτήριό μας), απλά αυτό που παίρνω εγώ δεν είναι ζεστό.

Αγαπητέ "oicarus", θα έρθω να συμφωνήσω με τον "Cross" ότι αυτό λέγεται σωστό service και όχι πρόβλημα. Είναι λογικότατο όταν παίρνεις καφέ, να σου δίνουν κρουασάν ή μπισκότο, γιατί αυτό πάει καλύτερα με το καφέ. Δεν γίνεται να πίνεις καφέ και να τρως αλμυρά φυστίκια. Όταν θα πάρεις κάποιο αναψυκτικό ή νερό, θα πάρεις τα φυστίκια. Αν δεν τα θες, μπορείς να ζητήσεις κάτι άλλο, όπως έχω κάνει εγώ κάποια φορά και η αεροσυνοδός μου το άλλαξε προθυμότατα χωρίς να χρειαστεί ειδικό σχόλιο. Ωστόσο, όλο αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται διάκριση στο πρόσωπο σου από τους υπόλοιπους επιβάτες, ούτε ότι αυτοί τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης λόγω του κρουασάν. Εγώ το βρίσκω λογικότατο και πολύ σωστό από την πλευρά της εταιρείας να ξεχωρίζει τα συνοδευτικά σε 2 είδη και να τα προσφέρει ανάλογα με το ποτό. Άλλωστε, και αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε σένα, δεν νομίζω κανείς να περίμενε σε πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες δεν ξεπερνούν τη μια ώρα, να σερβιρόταν κάτι περισσότερο από αυτά. Σκεφτείτε μόνο ότι στις ΟΑ δίνουν μια ξερή πορτοκαλάδα ή έναν καφέ χωρίς τίποτα συνοδευτικό και το εισιτήριο είναι και κατά 30EUR, ίσως και περισσότερο, ακριβότερο από την Α3. Και μιλάω για την πλειοψηφία των περιπτώσεων και κυρίως όταν κλείνει κάποιος το εισιτήριο του στοιχειωδώς νωρίς. Δεν είδα κανέναν να λέει τίποτα γι' αυτό. Αντί να λέμε κι ευχαριστώ που η Α3 μας προσφέρει έστω και αυτό, παραπονιόμαστε για τα φυστίκια και για το κρουασάν. Δείτε το και από μια άλλη οπτική γωνία. :) Sorry αν ξέφυγα λίγο από το θέμα των trip reports!

Λοιπόν, κατάφερα και το διάβασα όλο με αρκετή δυσκολία μπορώ να πω, και έχω μερικές απορίες-επισημάνσεις.

steve_kavala":1lvqjxev said:
TO AEROPLANO AFINEI TO DIADROMO KAI ANEVENEI SIGA SIGA MEXREI TO FL 27000

TO AEROPLANO KATEFTHINETE STIN AKRI TOU DIADROMOU, TROXODROMEI AFINEI TO AIA GIA TA FL23000!!!!!

Σε τέτοιο ύψος πετάνε μόνο τα διαστημικά λεωφορεία. Έχω την εντύπωση ότι για να βάλεις το FL, πρέπει να διαιρέσεις το ύψος σε πόδια με το 100.

steve_kavala":1lvqjxev said:
META APO LIGO IRTHE MIA KOPELIA PREPEI NA TAN KUPRIA ME TO AGORI TIS KAI PARAKALOUSE TIN KOPELIA TIS AEGEAN NA APEI STO CONTROL GIATI TIS IXAN KRATISI MIA LOSION POU EANE 200E!!!! I KOPELIA TIN ENIMERWSE OTI DEN MPOREI NA KANEI KATI K OTI INE I NEOI NOMOI TIS EE GIA ASFALEIA PTISEON!!!!!! TO KLAMA POU AKOLOUTHISE DEN PERIGRAPHETE)!!!!!!!!!

"DURA LEX, SED LEX" μαθαίναμε στα Λατινικά στο σχολείο. Δηλαδή, ο νόμος είναι σκληρός αλλά είναι νόμος. Τι κάνει αυτή η λοσιόν ρε παιδιά και κοστίζει €200; Νεκρούς ανασταίνει; Ας έβαζε τη λοσιόν στη βαλίτσα. Εύχομαι να αρχίσουν να εφαρμόζουν και τα περί ανωτάτου ορίου στις χειραποσκευές. Βαρέθηκα να τους βλέπω να προσπαθούν να φορτώσουν μπαούλα στα overhead compartments.

Φίλε steve, θα με ενδιέφερε να μου πεις πόσα περίπου πλήρωσες για τα εισιτήρια σου. Αν πέταξες σε U, V ή Τ class, μάλλον συνέφερε που έκοψες δύο εισιτήρια, αν και θα πλήρωσες δύο φορές το φόρο υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (GR). Για υψηλότερους ναύλους (X, L, M, Y), τότε σίγουρα θα σου έβγαινε οικονομικότερα άν έκοβες ένα through ναύλο (σε W ή Ε class). Πάντως, αν τα segments βρίσκονταν στο ίδιο PNR ή είχαν τον ίδιο αριθμό εισιτηρίου και δεν συνέτρεχε κάποιος σοβαρός λόγος ασφαλείας, τότε θα έπρεπε να σε τσεκάρουν από τη Θεσσαλονίκη και για τα δύο σκέλη του ταξιδιού σου. Σε τελική ανάλυση, δικά σου τα λεφτά. Από απλή περιέργεια ρωτάω γιατί κάποιος παραπάνω είπε ότι η ΟΑ είναι ακριβότερη από την Α3 στο εσωτερικό και ξέρω ότι αυτό ισχύει υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Φτού, ακόμα με πονάνε τα μάτια μου!

Εγώ (και συγνώμη δηλαδή) δεν μπορώ να διαβάσω αυτο το trip report, γραμμένο και κεφαλαία και greeklish. Και για όσους συνεχίζουν και γράφουν κατ' αυτόν τον τρόπο (ή ακόμα και σκέτα greeklish σε μακροσκελή posts) να ξέρουν ότι υπάρχουν αρκετά μέλη που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα διαβάσουν.
Αν θέλετε να γράφετε τόσην ώρα για λιγα views, πάω πάσο.

1000 ΣΥΓΝΏΜΗ.......!

ΣΑΣ ζητάω συγνώμη γιατί ξέχασα ότι δεν πρέπει να γρ'αφω τα άρθρα με greeklish και κεφαλαία........!

Α) στη θεσσαλονίκη η αεροσυνοδοσ μου πρόσφεραι την δυνατότητα ενόσ μόνο check-in αλλά εγώ για προσωπικούσ λόγουσ το αρνήθηκα (δεν το έχω ξανακ'ανει και φοβήθηκα για τησ αποσκευέσ μου)

Β) το ticket ήταν για μία διαδρομή κομμένο skg-ath-ioa και κόστησε 120Ε!!!!! με την ολυμπιακ΄΄η που το έψαξα από καβάλα ήθελε 195Ε και από σαλόνικα περίπου 150Ε!!!!!

Γ)προσωπίκα και γω με το κτελ θα πήγαινα αλλά αφου ήθελαν οι γόνεισ μου να με στείλουν με αεροπλάνο....... χαζοσ είμαι να αρνηθώ???
(η επιστροφη έγινε με το κτελ και το τάξίδι είχε διάρκεια περίπου 630 ςρεσ)!!!!

Δ) στο Β733 υπείρχαν συνολίκα 4 αεροσυνοδοί ενώ στο AVRO 3 (2 Μπροστά και ένασ πίσω)

το τελικο "ς" ειναι στο W

aakunz":9v0i8t5l said:
Από απλή περιέργεια ρωτάω γιατί κάποιος παραπάνω είπε ότι η ΟΑ είναι ακριβότερη από την Α3 στο εσωτερικό και ξέρω ότι αυτό ισχύει υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Αγαπητέ "aakunz", είπα όντως ότι η ΟΑ είναι ακριβότερη από την Α3 στο εσωτερικό, γιατί όσες φορές χρειάστηκε να ταξιδέψω στο εσωτερικό, και δεν είναι λίγες, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η ΟΑ είχε ακριβότερο ναύλο από την Α3 και σε συνάρτηση με τα όσα προσφέρει onboard, είναι πράγματι πολλά τα χρήματα. Επίσης, επεσήμανα ότι αναφέρομαι κυρίως στις περιπτώσεις εκείνες του έγκαιρου κλεισίματος των εισιτηρίων, πράγμα το οποίο συνέβη με μένα. Αν θα πλήρωνα περισσότερα με την Α3 αν αγόραζα εισιτήριο μια ή δυο μέρες πριν την αναχώρηση, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Κι επειδή δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, εγώ αναφέρομαι στα δρομολόγια ATH-IOA-ATH και ATH-RHO-ATH. Δεν το έχω ψάξει για τους υπόλοιπους εσωτερικούς προορισμούς. Ωστόσο, όσον αφορά στο δρομολόγιο των Ιωαννίνων, είναι αδιανόητο ή Α3 να έχει τιμές από 80EUR και η ΟΑ από 180EUR ή έστω 140EUR για το φοιτητικό εισιτήριο. Η διαφορά είναι τεράστια. Δεν νομίζω και τελευταία στιγμή να έκλεινα το εισιτήριο να μην υπήρχε κάποια διαφορά έστω και μικρή.