SKG-LGW με BA ή αλλιώς η περιπέτεια μιας βαλίτσας

• Thread starter Thread starter LEKPO1A
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

LEKPO1A

Moderator
Staff member
Κανονικά πρέπει να γράψω 2 reports, ένα το ταξίδι το δικό μου και της χειραποσκευής μου, κι ένα για το ταξίδι της βαλίτσας μου (όπως καταγράφηκε από το baggage tracer service της BA).

Πάρτε σε συντομία τα 2 ταξίδια:

Εγώ + χειραποσκευή
SKG-LGW BA2643 19/03/2007. Πτήση με το 734 της BA, θέση 19F, απογείωση από τον 34 (παρά το νοτιά) με 50 λεπτά καθυστέρηση (λόγω και αργοπορημένης άφιξης του αεροσκάφους). Θα ακολουθήσουν προσεχώς πολλές πανοραμικές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης (πολύ καλός καιρός), φωτογραφία του γεύματος σε σακούλα της BA κτλ. Τρομερό πλήρωμα καμπίνας (3 άτομα) που ήταν μες στην τρελή χαρά και πιλοτηρίου που μίλησε 4-5 φορές. Η τελευταία ανακοίνωση ήταν όμως η φαρμακερή: 60 αποσκευές επιβατών είχαν μείνει πίσω στην Θεσσαλονίκη λόγω weight restrictions! Προσγείωση στο νεφελώδες και βρεγμένο Gatwick στις 18:35 με 20 λεπτά μόλις καθυστέρηση.

Αποσκευή:
SKG-ATH-LGW OA915 και ΟΑ271 19 & 20/03/2007. Δυστυχώς η αποσκευή δεν μας ακολούθησε. Το γεμάτο από Βρετανούς 734 της ΒΑ δεν θα μπορούσε να απογειωθεί μαζί με τις βαλίτσες τους από τα 2410 m του 34 και με ούριο άνεμο (νοτιά) – η απογείωση από τον 16 θα ήταν επίσης απαγορευτική λόγω της απαίτησης μεγάλου βαθμού ανόδου λόγω Τριλόφου. Οπότε θεωρήθηκε σωστό να μείνουν 60 αποσκευές πίσω χωρίς καμία ενημέρωση προς τους επιβάτες. Την βαλίτσα την παρέλαβα τελικά στο σπίτι – αφού έχασα ένα ολόκληρο πρωινό, μόλις πριν μερικά λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, μετά την άφιξη της στο LGW, παραλήφθηκε από την αρμόδια εταιρεία διανομής χαμένων βαλιτσών στις 12:26, της δόθηκε ΕΤΑ παράδοσης 18:15 και τελικά παραδόθηκε στις 19:00 (ευτυχώς αρτιμελής)… Είχα να παινεύομαι κι εγώ ότι δεν είχα ποτέ χαμένη βαλίτσα ή κάτι παρόμοιο… :roll:

Αυτά, θα ακολουθήσει φωτογραφικό υλικό και οι πτήσεις της επιστροφής προσεχώς!

Αγαπητέ Χρήστο,
Είχες κόψει το εισιτήριό σου με πιστωτική κάρτα?(Μastercard-Visa)
Σε αυτή την περίπτωση δικαιούσαι μια αποξημίωση ύψους περίπου 200 Ευρώ για "πρώτα" είδη φτάνοντας στον προορισμό σου.
(πχ.παντελόνια,μπλούζες,εσώρουχα κλπ κλπ)
Είναι μία ζημιά η καθυστέρηση παραλαβής αποσκευών,που όμως χάρις στις ασφαλιστικές εταιρίες που συνεργάζονται σχεδόν όλες οι πιστωτικές κάρτες αποζημιώνεται ο πελάτης (προσκομίζοντας τις αποδείξεις αγοράς φυσικά και πληρώνοντας αποκλειστικά με πιστωτική).

Αυτά για την ώρα!
Κώστας