Σχολές Δέλτα & Ωμέγα

• Thread starter Thread starter SST
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

SST

Low-Cost-Class-Member
ένα 720 είχα δεί αρχές 90's σε μια μάντρα στη Ν. Σμύρνη των σχολών Ωμέγα νομίζω παρέα με κάτι άλλα Τ-33 κλπ αν θυμάμαι καλα.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κατι εκει σήμερα.

Re: Olympic Boeing 720

Δέν νομίζω να υπήρχε κάτι τέτοιο ποτέ στο κτίριο τής σχολής Ωμέγα στην Ν.Σμύρνη.Μόνο ένα μικρό μονοκινητήριο θυμάμαι (το κτίριο είναι επί τής Συγγρού και περνούσα από εκεί με το σχολικό πούλμαν πηγαινοερχόμενος στην Λεόντειο).

Μήπως ήταν στην Ηλιούπολη,κοντά στην Βουλιαγμένης;Είχε εκεί μιά "μάντρα" τής σχολής με κάτι αεροπλάνα-ένα Noratlas το θυμάμαι σίγουρα.720 δέν είχα δεί ποτέ εκεί,αλλά δέν αποκλείω να έβαλαν κάποιο κομμάτι από άτρακτο σε κάποια περίοδο.

Ήταν σε γωνια σε στενάκια, δε θυμάμαι πόση απόσταση απο τη συγγρού, πιθανόν να ήταν κ προς τα εκέι που λές, δεν ήμουν καθόλου familiar με την περιοχή εκεί τότε. Το θυμάμαι οτι ήταν η κλασσική "μούρη" boeing, τύπου 707/720/727/737 (κομμένη απο τη fwd entry door περιπου και μπροστά) και μάλιστα είχε και την μπλέ ρίγα της ΟΑ και μου ειχε κανει εντύπωση που βρισκόταν εκεί.
Μπορεί να γνωρίζει κάποιος απο το forum να μας πει, ειδικά εαν φοιτούσε στη σχολή εκείνη την εποχή.

Φίλε Hastaroth πληροφοριακά,( οι παλιοί ίσως να το θυμούνται) η μάντρα των Σχολών Δέλτα επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της Ηλιούπολης είχε μέχρι το 1985 δυο αεροπλάνα .Ένα σπάνιο Fairchild C-82 Packet( N127E) και ενα ακομη σπανιοτερο Douglas B-23 Dragon( N86E ) .Τα αεροπλάνα αυτά ήταν αμερικάνικων συμφερόντων της εταιρείας πετρελαιοειδών Mecom Oil με βάση τους το Aden . Εκτελουσαν VIP αλλα και Cargo πτησεις στην Μεση Ανατολη απο της αρχες του 1964.Αργότερα,ένα σχέδιο για την μεταφορά τους Ferry Flight για τις Η.Π.Α με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα ποτέ δεν ολοκληρώθηκε .Έτσι, έμειναν εγκαταλελειμμένα μεταξύ 1968-72 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού .Αργότερα λόγω μη καταβολής των Parking fees κατασχεθήκανε από την Υ.Π.Α . Μετά από πλειστηριασμο ,μεταφερθήκανε το 1975 στις Σχολες Δελτα η οποία και τα χρησιμοποίησε σαν ground trainers για τις ανάγκες της σχολής.
Δυστυχώς, καμιά προσπάθεια δεν έγινε για την διάσωση αυτών των σπάνιων αεροπλάνων .( θα μου δημιουργούσε έκπληξη αν γινόταν το αντίθετο ).Έτσι το 1985-86 πουληθήκανε τελικά για.... Scrap
http://www.c82packet.com/images/N127E%2803%29.jpg
http://www.airliners.net/photo/Scholai- ... cd71b09e66

Teo

Σε ευχαριστώ πολύ Teo !!

έψαχνα πληροφορίες για αυτά τα Α/Φ στην Λ. Βουλιαγμένης εδώ και πολλά χρόνια. Μικρότερος σε ηλικία είχα "τρυπώσει" με τον τότε κολλητό μου και στα 2 Α/Φ και οι εντυπώσεις μου είναι ακόμα έντονες. Τότε βέβαια νόμιζα ότι ήταν ένα Beechcraft 18 και ένα Fairchild C-119.

Στην άκρη του οικοπέδου είχαν και διάφορα άλλα αεροπορικά όπως το σκελετό ενός Bell 47. Σήμερα στο οικόπεδο βρίσκεται άλλη μια πολυκατοικία. Στεναχωριέμαι που δεν τράβηξα καμία φωτογραφία. Αλλά ήταν η εποχή που δεν σκεφτόμουν το "μετά"...

Τα θυμάμαι τα αεροπλάνα αυτά,τα έβλεπα εκεί την περίοδο 1979-1980 επειδή πήγαινα συχνά στην περιοχή αυτή (εκεί κοντά ήταν η μονοκατοικία που κάναμε πρόβες με ένα γκρούπ που έπαιζα τότε).Δέν ήξερα τούς τύπους τους αλλά το Fairchild με τά δύο booms του μού θύμιζε το Noratlas και γι'αυτό το ανέφερα έτσι.Οσο γιά τίς προσπάθειες διάσωσης.....ποιός θα το έκανε εκείνη την εποχή,όταν τώρα ακόμα δέν ξέρουμε τί θα απογίνουν τα τρία που βρίσκονται στο LGAT (και είναι και πιό κοινά μοντέλα από τά δύο προαναφερθέντα);

Πάντως επειδή και το κτίριο τής σχολής Ωμέγα το έβλεπα συχνά,δέν θυμάμαι να υπήρχε εκεί έστω και μούρη από 720.Ενα μικρό ιδιωτικό αεροπλανάκι θυμάμαι μόνο-και μού είχε κάνει εντύπωση,αναρωτιόμουν πώς άραγε το είχαν φέρει εκεί.

Έχεις απόλυτο δίκαιο Convair . Πράγματι υπήρχε και ένας άσπρος σκελετός ενός Bell 47. Είχα κάνει θυμάμαι αρκετά σκασιαρχεία εκείνη την εποχή περνώντας πολλές ώρες μέσα σε εκείνα τα αεροπλάνα.Ακόμα θυμάμαι την χαρακτηριστική τους μυρουδιά..! Θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη τύχη και να γλίτωναν τα τσεκούρια εάν μερικοί ειδήμονες κατανοούσαν τη μοναδικότητα των συγκεκριμένων αεροσκαφών.Σε κάποιο μουσείο ίσως .Το Douglas B-23 Dragon κυρίως ,ήταν ενα πολύ σπάνιο κομμάτι.Κατασκευαστήκαν απ΄ότι ξέρω μόνο 38 .Ελάχιστα έχουν διασωθεί, ίσως 4-5 Ένα απ'αυτα μάλιστα ήταν για κάποιο διάστημα και το προσωπικό αεροπλάνο του διάσημου αλλά και εκκεντρικού Howard Hughes . Δυστυχώς στην Ελλάδα τίποτε δεν έχει άξια εάν δεν έχει και μίζα . Το Αεροπορικό πνεύμα θα αποτελέσει εξαίρεση ? Στο Ελληνικό για παράδειγμα,ακόμη περιμένουν καρτερικά , με πείσμα κόντρα στα στοιχεία της φύσης, τα απομεινάρια των αεροπλάνων της παλιάς Ολυμπιακής.Ελπίζω γρήγορα να βρουν μια στέγη και φροντίδα στο νέο Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας, πριν να'ναι πια πολύ αργά ...Ίδωμεν.

Το T-33 στην Ν.Σμυρνη το θυμαμαι και γω..!

Πολύτιμες οι λεπτομερείς πληροφορίες σου Doremy. Μου ήρθαν και πάλι στο μυαλό σαν να τα είδα μόλις χθες...
Πάντως κι εγώ δεν ξέρω κάτι για αεροσκάφος της ΟΑ. Και επειδή τα έψαχνα πολύ τότε, δεν νομίζω ότι είχε μεταφερθεί κάτι εκεί.
Την ιστορία των 720 πάντως την έχω καταγεγραμμένη από εκείνη την εποχή στο viewtopic.php?f=15&t=5206 στο πρώτο post :wink:

doremy":1obrvr1p said:

εκει νομιζω κ εγω να είχα δει κομμένο πιλοτήριο 720 γύρο στο '93-'94, δεν ήταν στην βουλιαγμένης αυτο, (κάτι θυμάμαι αμυδρα κι απ' αυτην πηγαίνοντας μικρός προς ανατολικό) αλλά κάπου μέσα απο την Ελ.βενιζέλου στη Ν.Σμύρνη. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ωμέγα ή δέλτα, πάντως είχε πινακίδα με το σήμα, μίας εκ των δύο σχολών. Υπάρχει πιθανότητα να ήταν κάποιου απο τα 720 που κόπηκαν στο Ελληνικο ή να είναι το ίδιο που βρίσκεται τώρα στην κωπαϊδα?

Έχεις απόλυτο δίκαιο Convair . Πράγματι υπήρχε και ένας άσπρος σκελετός ενός Bell 47. Είχα κάνει θυμάμαι αρκετά σκασιαρχεία εκείνη την εποχή περνώντας πολλές ώρες μέσα σε εκείνα τα αεροπλάνα.Ακόμα θυμάμαι την χαρακτηριστική τους μυρουδιά..! Θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη τύχη και να γλίτωναν τα τσεκούρια εάν μερικοί ειδήμονες κατανοούσαν τη μοναδικότητα των συγκεκριμένων αεροσκαφών.Σε κάποιο μουσείο ίσως .Το Douglas B-23 Dragon κυρίως ,ήταν ενα πολύ σπάνιο κομμάτι.Κατασκευαστήκαν απ΄ότι ξέρω μόνο 38 .Ελάχιστα έχουν διασωθεί, ίσως 4-5 Ένα απ'αυτα μάλιστα ήταν για κάποιο διάστημα και το προσωπικό αεροπλάνο του διάσημου αλλά και εκκεντρικού Howard Hughes .Το Fairchild C-82A Packet είναι επίσης ένα σπάνιο αεροσκάφος καθώς λιγότερα από 8 διασώζονται παγκοσμίως. Δυστυχώς στην Ελλάδα τίποτε δεν έχει άξια εάν δεν έχει και μίζα . Το Αεροπορικό πνεύμα θα αποτελέσει εξαίρεση ? Στο Ελληνικό για παράδειγμα,ακόμη περιμένουν καρτερικά , με πείσμα κόντρα στα στοιχεία της φύσης, τα απομεινάρια των αεροπλάνων της παλιάς Ολυμπιακής.Ελπίζω γρήγορα να βρουν μια στέγη και φροντίδα στο νέο Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας, πριν να'ναι πια πολύ αργά ...Ίδωμεν.