Σχολές Χειριστών - Υγεία

• Thread starter Thread starter Στέλιος Πέl
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Στέλιος Πέl

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ!
Είμαι ο Στέλιος, 18 ετών και επιθυμώ την απόκτηση πτυχίου στην πολιτική αεροπορία - ATPL (αν το λέω σωστά).

Γι' αυτόν το λόγο, θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις στις οποίες ακόμα δεν έχω βρει απάντηση.

1) Ποιες άλλες σχολές υπάρχουν εκτός από την "Horizon Aviation Academy" και την "Aeolus Aviation Academy" στην Θεσσαλονίκη; Είχα διαβάσει ότι και η Aegean θα άνοιγε τη δική της σχολή χειριστών. Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος;

2) Πάσχω από ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας, το οποίο και δεν ξέρω εάν που επιτρέπει την εισαγωγή μου σε μια τέτοια σχολή. Υπάρχει μήπως κάποια λίστα, σύμφωνα με την οποία μπορώ να μάθω αν συμπεριλαμβάνεται η ασθένειά μου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Κάθε άποψή σας, μου είναι δεκτή :)

1) H Aegean άνοιξε TRTO, δηλαδή εκπαιδευτικό κέντρο για εκπαίδευση επί τύπου, όχι αρχική.

2) Λίστα για τα θέματα υγείας δεν γνωρίζω αν υπάρχει. Η καλύτερη λύση είναι να επισκευθείς έναν ΑΜΕ, δηλαδή έναν εξειδικευμένο αεροπορικό γιατρό ο οποίος θα σε εξετάσει. Ακόμα καλύτερα (αν και προφανώς κατοικείς στη Βόρειο Ελλάδα) θα ήταν να επισκεφθείς το Κ.Α.Ι. στο 251 Γ.Ν.Α. και να περάσεις κανονικά όλες τις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού υγείας Class I το οποίο και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσεις τις σπουδές σου για επαγγελματίας χειριστής.

Για την πτητική καταλληλότητα από πλευράς υγείας, υπάρχει το JAR-FCL 3 (υπάρχει στο ιντερνετ ελεύθερο για κατέβασμα). Εκεί υπάρχουν όλες οι ασθένειες και οι διαβαθμίσεις τους που τυχόν απαγορεύουν την έκδοση ενός πιστοποιητικού υγείας Ι ή ΙΙ.
Υπόδειξη:Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να πάρει πιστοποιητικό υγείας τάξεως ΙΙ εξεταζόμενος σε αερογιατρό (ΑΜΕ) ή τάξεως Ι εξεταζόμενος υποχρεωτικά στο ΚΑΙ (251 ΓΝΑ Αθηνών) ή στο Διαγνωστικό Κέντρο "IΑΣΙΣ" Θεσ/κης και ανακαλύψει οτι έχει πρόβλημα που απαγορεύει την έκδοση του πιστοποιητικού υγείας που ζητάει, σταματάει επί τόπου την εξέταση στο σημείο αυτό, δεν υπογράφει κανένα χαρτί, δεν παραλαμβάνει κανένα χαρτί, πληρώνει και πάει σπίτι του. Δηλ δεν έκανε ποτέ εξέταση.
Δεν μπορώ να γράψω ανοιχτά εδώ μέσα γιατί πρέπει να το κάνει. Εδώ διαβάζουν και γράφουν χειριστές ή υποψήφιοι χειριστές δηλ άνθρωποι με υψηλό IQ που πιάνουν πολλά νοήματα κάτω απ τις λέξεις...

Τσέκαρα αν περιλαμβάνεται στη λίστα που μου είπε να κατεβάσω ο φίλος και ευτυχώς δεν την βρήκα. Παρόλα αυτά έκλεισα ραντεβού και με έναν αεροπορικό γιατρό για να είμαι καλυμμένος!
Σας ευχαριστώ και τους δύο πολύ! :)