Σοβαρές ζημιές υπέστη Airbus A321-200 της Condor.

• Thread starter Thread starter Cross
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εμένα μου κάνει εντύπωση στο άρθρο το κοστος. Γράφει οτι οι ζημιές υπολογίζονται σε 95 εκ. ενώ ενα καινούργιο Α321 κάνει 115!
Προφανώς έχει γίνει εξωτερική ζημιά, εσωτερική (δομική) κλπ κλπ, αλλά ειναι δυνατόν τέτοια διαφορά; Δηλαδή οι κινητήρες πχ ποσό στοιχίζουν; Η καμπίνα, τα φτερά, τα πτερύγια πίσω κλπ κλπ;
Και προσπαθώ να μην κρίνω απο τη φωτό που δε δείχνει "εντυπωσιακή" ζημιά...

Στη φωτογραφία όμως δεν φαίνεται ότι το αεροπλάνο χτύπησε πάνω στον πυλώνα,πχ με την άκρη τής πτέρυγας.Δηλαδή για να καταλάβω,τί έπεσε πάνω στον πυλώνα;

Στην πρωτη φωτο του άρθρου που παρέθεσε ο ΟΑ701 φαινεται ξεκάθαρα το σημάδι πανω στο δεξί φτερό.

Εγώ θα αναφερθω στον πυλώνα φωτισμού.
Το συμπέρασμα από τις φωτογραφίες που είδα, βγάζω το εξής συμπέρασμα, ότι πιθανώς η κολώνα λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν (αν δείτε στην προτελευταία ή στην τελευταία φωτογραφία το ανεμούριο,στο άρθρο που παρέθεσε ο OA701 θα καταλάβετε τι εννοώ) αποκολλήθηκε από την βάση της με αποτέλεσμα να είναι "τυχερό" αυτό το αεροπλάνο. Τι εννοώ όμως αποκολλήθηκε από την βάση της;Υποθέτω λόγω παλαιότητας της σιδηροκατασκευής από την οποία είναι φτιαγμένη η κολώνα μήπως είχε κάποια ρωγμή η οποία δεν είχε παρατηρηθεί από τα άτομα του αεροδρομίου και με εναν αρκετά ισχυρό άνεμο να αποκολληθεί.
Αποκλείω κατά την δική μου άποψη να χτύπησε το φτερό του, στον πυλώνα,γιατί σίγουρα ξέρουν πόση απόσταση υπάρχει από το εμπόδιο.
Τέλος μπορεί να υπήρξε μια από τις δυο υποθέσεις ή μπορεί και να μην υπήρξε και καμία από αυτές.

Αυτά,σύμφωνα με την δική μου άποψη και σε καμια περιπτωση δεν είναι επιβεβαιωμένα, απλώς εγώ κάνω μια πιθανή υπόθεση,για το τι μπορεί να έγινε.

Ποιο ακριβως κομμάτι απο το "It impacted a light tower which then fell on top of the aircraft" δεν καταλαβαίνεις;

Αγαπητέ ECO,καλησπέρα.Χαίρομαι που διέκρινες τον "ελαφρύ" χαρακτήρα του μηνύματός μου.Αλήθεια,που λένε "ήντουσταν";Σχετικά με την ουσία,δε διαφωνώ σε κάτι ειδικά μη γνωρίζοντας ακόμα τα δεδομένα.Δηλαδή,συζήτηση να γίνεται. 8)

alex96":tsjhp4ow said:
.Αλήθεια,που λένε "ήντουσταν";8)

Στη Δυτικομωραΐτικη διάλεκτο.

Επίσης, είναι ένα πάρα πολύ ρομαντικό τραγούδι.
https://www.youtube.com/watch?v=NWv9xtdceJ8
aris320":tsjhp4ow said:
Τέλος μπορεί να υπήρξε μια από τις δυο υποθέσεις ή μπορεί και να μην υπήρξε και καμία από αυτές.

Αν δε βρέξει, τότε θα κάνει καλό καιρό ή μπορεί να μην κάνει καλό καιρό αλλά να βρέξει αφού όμως κάνει καλό καιρό.

Στα Γιάννενα δε θα συνέβαινε ποτέ αυτό.

Υπεύθυνα δηλώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με την εν λόγω περιοχή.Ευχαριστώ.
-Τέλος το "εκτός θέματος"-