Με κομπακτ και μαλιστα με μολις 4 megapixels και 8 οπτικο ζουμ εφω βγαλει φοβερες για τα δεδομενα μου φωτο οχι μονο αεροπλανων αλλα και πλοιων στη θαλασσα που μιλαμε για μεγαλυτερες αποστασεις. Ειναι το τι ζηταει ο καθενας. Δυστυχως βαρεσε ο σκληρος μου και εχασα τις φωτο να βλεπατε. Ξαναλεω ειναι το τι ζηταει ο καθενας, εγω πχ που ασχολουμαι με το αθλημα 3-4 φορες το χρονο δεν ειναι βλακεια να δωσω ενα χιλιαρικο και βαλε για εξοπλισμο;WhiskeyX-ray":g10fzq77 said:Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, οποιαδήποτε compact απλά δεν κάνει για spotting. Τώρα για φακούς, υπάρχει και η λύση του Tamron 18-270, που καλύπτει κάθε πιθανή χρήση (τα 270mm με το 1.6 crop factor της ΕΟS 550D που έχω γίνονται 432mm). Βέβαια δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα, με κυριότερα το σχετικά αργό autofocus και το γεγονός οτι είναι αρκετά σκοτεινός (f3.5-6.3), συνεπώς δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για συννεφιασμένες μέρες. Στα συν του συγκαταλέγονται η απίστευτη οξύτητα αν το διάφραγμα κατέβει στο f8 και η τιμή του που ειναι λίγο κάτω από τα 500€.