St. Maarten ερωτήσεις

• Thread starter Thread starter 764
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

764

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω πάρει την απόφαση να κάνω αυτό το ταξίδι στο μαγικό νησί St. Maarten.Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει να μου πει μερικές πληροφορίες.
Δηλαδή ποιος είναι ο καλύτερος μήνας ,με ποια εταιρία, σε ποια ξενοδοχεία και γενικώς πληροφορίες για τη ζωή και τις συνθήκες στο νησί.
Ευχαριστώ,

Aγαπητε 764 δεν ξερω και πολλα αλλα το μονο που θα σου πω εγω οπως και πολλοι αλλοι θα εκαναν εδω ειναι να σου προτινω την απεριγραπτη και πασιγνωστη Maho Beach η οποια βρισκεται πισω απο τον αεροδιαδρομο 10 του διεθνους αεροδρομιου...με αλλα λογια ενω θα καθεσαι στην παραλια μερικα μετρα πανω απο το κεφαλι σου θα περνανε τεραστια 747! :wink: αρα φροντισε να παρεις μια καλη φωτογραφικη και περιμενουμε trip report απο το καταπλικτικο ταξιδι αυτο. :great: -τσεκαρε και αυτο http://www.st-maarten.com/ .

Η λέξη "αεροδιάδρομος" δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.
Για να λέμε την αλήθεια, κάποιες τεχνικές ορολογίες, δεν διδάσκονται. Ότι ακούσεις από τηλεόραση (μέγας δολοφόνος της γλώσσας) ή από γνωστούς.
Με παραξενεύει που πολλοί εκνευρίζεστε από το συγκεκριμένο λάθος, για ένα θέμα που δύσκολα μαθαίνει κάποιος που δεν είναι στο χώρο, ενώ δείχνετε ανοχή σε λάθη σύνταξης, στίξης και ορθογραφίας, πράγματα που τα μαθαίνουν όλοι στο σχολείο (και τέλος πάντων υπάρχουν και online εργαλεία για να ελεγξεις αν αυτό που έγραψες είναι σωστό ή πατάτα).
Προτείνω με την εγγραφή νέων μελών στο φόρουμ, να αποστέλλεται ένα συνημμένο mail με την σωστή αεροπορική ορολογία, ή η ανάρτηση ενός sticky topic, προκειμένου οι νέοι στον χώρο να πληροφορούνται για θέματα ορολογίας. Από την άλλη όμως, όπως απαγορεύονται τα greeklish, ας απαγορευτεί και η δολοφονία της ελληνικής γραμματικής παρακαλώ.

Off topic:
Δεν είναι θέμα ορολογίας. Είναι θέμα σωστών ελληνικών. Για να μην το ξεχνάτε ποτέ ιδού ένας κανόνας: Ο ΑΕΡΟδιάδρομος είναι ψηλαααα (για αυτό και το "αερο..."), ο άλλος είναι ο διάδρομος που ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, άρα προσγείωσης. ΨΗΛΑ ο ένας, χαμηλά ο άλλος. Ψηλά ο "αερο...", χαμηλά ο "προσγειω..."

Οποιος μετά από αυτό το μπερδεύει ακόμα δεν φταίει αυτός αλλά η φύση :mrgreen:

OnTopic:
Αφού διαβάσεις το θρεντ που παρέθεσε ο Ακης, με ανεκτίμητες πληροφορίες από πρώτο χέρι από τα παιδιά που πήγαν, θυμήσου: Google is your friend. Θα βρεις επιπλέον πάμπολλα στοιχεία και πληροφορίες με μισή ώρα ψάξιμο.

Η λέξη "αεροδιάδρομος" δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.
Για να λέμε την αλήθεια, κάποιες τεχνικές ορολογίες, δεν διδάσκονται. Ότι ακούσεις από τηλεόραση (μέγας δολοφόνος της γλώσσας) ή από γνωστούς.
Για να λέμε την αλήθεια (και no offence) όποιος περιμένει να μάθει ελληνικά από την τηλεόραση είναι άξιος της μοίρας του.

Διάβασε το topic που σου είπε ο Άκης και αν έχεις συγκεκριμένες απορίες και ερωτήσεις μπορείς να τις παραθέσεις.

-off topic- καλα ρε παιδια ενταξει...ετσι μου βγηκε να το πω.. δεν ειμαι και επαγγελματιας.μαθενω σιγα σιγα. :?