Συγκριτικο vueling - clickair

LGIR27

Economy-Class-Member
Εγγραφή
12/11/2004
Μηνύματα
119
Likes
0
Ξερω οτι υπαρχουν θεματα και με τις δυο αυτες εταιρειες αλλα πιστευω οτι αξιζει μια αμεση αντιπαραθεση απο καποιον που ταξιδεψε την ιδια περιοδο και με τις δυο εταιρειες, μιας και οι διαφορες κατα την γνωμη μου ειναι αρκετες. Το ταξιδι εγινε 10-13,14/11/07

Αν ξεκινησω απο τις ιστοσελιδες δυο ειναι τα σημεια διαφοροποιησης.
- Η clickair σε αντιθεση με την vueling χρειαζεται αριθμο διαβατηριου ή ταυτοτητας οποτε αν κλεισεις νωρις οπως εγω και δεν εχεις στο μυαλο στου το διαβατηριο ή κανουρια ταυτοτητα αμεσα πρεπει να το βαλεις
- Απο οτι βλεπω τωρα στην Vueling πληρωνεις ξεχωριστα τις αποσκευες που θα τσεκαρεις.

Κατα την διαρκεια της πτησης:
- Στην clickair ειχαν recaro καθισματα slim και λιγο καλυτερη ανεση απο τα αντιστοιχα της vueling

https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=13204

https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=13205

- Στην clickair τα προιοντα μεσα στο αεροσκαφος ηταν πιο ακριβα (τοστ καφε κ.α.), και τα αεροσκαφη εδειχναν (και ειναι) πιο καινουρια αλλα και πιο καθαρα.

- Στην vueling μεγαλη σημασια εχει δοθει στο να περναει καλα ο επιβατης κατα την διαρκεια της πτησης αφου, μαζι με το περιοδικο της εταιρειας υπαρχει και το περιοδικο rolling stone (στα ισπανικα) και κυριως εχει τηλεορασεις και μουσικη και περναει πολυ πιο ευχαριστα η ωρα.

https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=13206

https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=13207

- Τα αγγλικα των αεροσυνοδων - υπαλληλων εδαφους και στις δυο εταιρειες ειναι απαραδεκτα!

Αυτα τα ολιγα απο την συγκριση των δυο εταιρειων, παντως σαν αισθηση η vueling ειναι καλυτερη κατα την γνωμη μου. ;)
 
Θα συμφωνησω μαζι σου οτι η vueling είναι καλυτερη (και οχι επειδη ειναι η αγαπημενη μου εταιρια). Με την clickair δεν εχω ταξιδεψει, μπορει να ναι κ αυτη καλη. Εντυπωση μου κανει που δεν εχει τηλεοραση μεσα, γιατι τα περισσοτερα αεροσκαφη της είναι βαμμενα πρωην iberian. Παρατηρησα το εξης τραγικο: H Iberia πουλαει μεσω των πρακτορειων της και στην ιστοσελιδα της εισιτηρια της clickair σε εντελως διαφορετικες τιμες (μακραν ακριβοτερα) απο αυτες που κλεινεις μεσω του clickair.com. Μ'εναν ισπανο που συζηταγαμε παντως μου ελεγε οτι η clickair τραβαει αρκετους φοβητσιαρηδες που την προτιμουν επειδη είναι της iberia. Στη Βαρκελωνη πλεον ελαχιστα αεροσκαφη της Iberia βλεπεις πια. Οσον αφορα τη συγκριση των δυο εταιρειων-Vueling & Clickair, η τιμολογιακη πολιτικη τους κινειται πανω κατω στα ιδια επιπεδα και νομιζω οτι το θεμα παιζεται στο πια ειναι πιο βολικη απο θεμα ωρας. Και σιγουρα εναν Ελληνα τον βολευει να φυγει με clickair μεσημερακι και να επιστρεψει βραδυ με τη Vueling. Ποιος να το περιμενε οτι η Βαρκελωνη απο κει που χε μονο μια official airline, τελικα θα κατεληγε με δυο loco... χωρις καμια official.
 
flight052":7xs3dokc said:
Θα συμφωνησω μαζι σου οτι η vueling είναι καλυτερη (και οχι επειδη ειναι η αγαπημενη μου εταιρια). Με την clickair δεν εχω ταξιδεψει, μπορει να ναι κ αυτη καλη.


Αφού δεν έχεις ταξιδέψει και με τις δύο, πώς μπορείς να κρίνεις ποιά είναι η καλύτερη?
(καλύτερη σε παροχή υπηρεσιών φυσικά γιατί σε ότι αφορά την κατάσταση των αεροσκαφών μόνο οι τεχνικοί γνωρίζουν)
 
Έχοντας ταξιδέψει μόνο με Vueling, θεωρώ πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της είναι η άνεση και η στενότητα του χώρου που αναλογεί στον κάθε επιβάτη. Γνωρίζοντας πως και η Clickair διαθέτει 180άρια Α320, να ρωτήσω τον LGIR27 κατά πόσο υπάρχουν διαφορές σε αυτό τον τομέα, κυρίως στα πόδια και την απόσταση από το μπροστά κάθισμα.

Σίγουρα τα αγγλικά του προσωπικού είναι σε άθλιο επίπεδο (2 φορές έχω κάνει το μεταφραστή :D ) και επιβαλλεται βελτίωση... Είναι θέμα ασφάλειας πάνω απ' όλα (βλ. FOD Experience με EasyJet)

Νομίζω πως το κόστος των αποσκευών σε λίγο καιρό θα το υιοθετήσουν όλοι οι loco's (και η Vueling το ξεκίνησε από 1/11), άρα αυτό το πλεονέκτημα της Clickair ίσως πάψει σε λίγο καιρό. Αρνητικότατο επίσης το ότι πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων αριθμό εγγράφου. Γνωρίζουμε αν υπάρχει κόστος αλλαγής;

Όσο για τα ακριβά προϊόντα, στην μέχρι τώρα εμπειρία μου με Vueling, αν είσαι ευγενικός και τυχαίνει να μιλάς λίγα ισπανικά, τότε συνήθως θα σου φέρουν ένα ποτηρι νερό χωρίς να το πληρώσεις :idea:
 
Στα καινούρια αεροσκάφη και η Vueling έχει RECARO καθίσματα, τα οποία είναι σαφώς πιο άνετα μια και η ενοχλητική για τα γόνατα θήκη βρίσκεται ψηλά, πίσω από το τραπεζάκι. Θα συμφωνήσω οτι τα αγγλικά των πληρωμάτω είναι....μια άλλη γλώσσα από μόνα τους...
 
Στην clickair υπαρχει σειρα 31 ενω στη vueling μεχρι 30 αν δεν εχει παραλειφθει κανενα νουμερο τοτε της clickair το 320 εχει 186 θεσεις αλλα εμενα μου φανηκε λιγο λιγο πιο ανετο.
 
:stupid: Ω! Θεοί... Σε λίγο θα παίρνουν και ορθίους, σαν τα λεωφορεία! :wall:
 
180 θέσεις έχουν και τα Α320 της clickair. Απλά δεν υπάρχει η σειρά 13 στα αεροσκάφη της εταιρίες.
 
fotis":26w5457a said:
Αφού δεν έχεις ταξιδέψει και με τις δύο, πώς μπορείς να κρίνεις ποιά είναι η καλύτερη?
(καλύτερη σε παροχή υπηρεσιών φυσικά γιατί σε ότι αφορά την κατάσταση των αεροσκαφών μόνο οι τεχνικοί γνωρίζουν)

Ναι έχεις δικιο, το διατύπωσα λάθος, ή μαλλον παρελειψα να πω οτι εχω ταξιδεψει με την Iberia (BRU-BCN το 2005) και το αεροσκάφος της δε μου έκανε καμια αίσθηση. Ήταν στενό, το αεροπλανο οχι ιδιαιτερα καινουργιο χωρίς flight entertainement. Αν κοιτάξει κάποιος στα αρχεια αποκτηθέντων αεροσκαφων της clickair θα παρατηρησει οτι το μεγαλυτερο μέρος είναι πρωην iberia. Γι'αυτο είπα οτι εχω την αισθηση οτι ειναι καλυτερη η vueling σκεπτομενος μονο το αεροσκαφος (και αυτο δεν είναι στανταρ ότι ειναι της iberia). Παντως η αληθεια είναι οτι ξεκαθαρη γνωμη για τη clickair δε μπορω να εχω. Θα σου πω, απο Μαρτιο που θα κανω BCN-TFN με clickair.
 
Akis":2t815hms said:
180 θέσεις έχουν και τα Α320 της clickair. Απλά δεν υπάρχει η σειρά 13 στα αεροσκάφη της εταιρίες.

Κατι τετοιο υποψιαστηκα και γω ;)

Παντως γενικα ρε παιδια πολυ στενα ηταν και δεν ειμαι και κανας διμετρος. (175). Εχω την εντυπωση οτι ηταν απο τα πιο μικρα s.p. που εχω ταξιδεψει, αναμεσα στα οποια ειναι germanwings, hapag/berlin, skyeurope. Μονο με την σκεψη του μικρου κοστους ηρεμεις. (το ATH-BCN-LIS-BCN-ATH κοστισε 200ευρω +12 για την χρηση πιστωτικης, για δυο ατομα κλεισμενα περιπου δυο μηνες πριν)
 
Top