Συμβάν :Emirates Tail Strike στην Μελβούρνη.

  • Thread starter aas59
  • Ημερομηνία δημιουργίας

aas59

First-Class-Member
Εγγραφή
10/10/2006
Μηνύματα
988
Likes
1
Περιοχή
HER
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGIR
Ένα A345 reg. A6-ERG, που εκτελούσε την πτήση EK 407 MEL-DXB για άγνωστους ακόμα λόγους (μετατόπιση φορτίου???) κατά την απογείωση έσυρε την ουρά του στον διάδρομο και κτύπησε και την αντένα του ILS .
Ευτυχώς κατάφερε να απογειωθεί , έκανε απόρριψη καυσίμων και προσγειώθηκε με ασφάλεια . Κανείς επιβάτης η πλήρωμα δεν έπαθε κάτι.
Το αεροπλάνο έχει αρκετή ζημιά και όπως φαίνεται και στην φωτογραφία μάλλον θα μπει για μεγάλη επισκευή.

http://www.news.com.au/common/imagedata ... 788,00.jpg
 
Αυτό το κείμενο δεν είναι της Ναυτεμπορικής (που δεν μας έχει συνηθίσει σε δημοσιεύματα αβάσιμα η για λόγους εντυπωσιασμού) αλλά από το ΑΠΕ που διανέμει τις ξένες ειδήσεις στην Ελλάδα.
 
Και η τρίχα έγινε τριχιά.

Κλασικά !!!!!!!!!!!!
 
Μπορει να κάναν την τριχα τριχιά αλλά πιστευω οτι δεν ειναι και ένα απλό γρατσουνισματάκι.. Μπορει να γινόταν κάτι πολύ χειρότερο.. Τελος καλό, ολα καλά παντως.. Το τι έφταιξε θα φανει στην πορεια.
http://aviation-safety.net/database/rec ... 20040409-0
http://aviation-safety.net/database/rec ... 20041014-0
http://aviation-safety.net/database/rec ... 19710730-2
 
Λεπτομερής περιγραφή τού ατυχήματος στο οποίο παραπέμπει το τρίτο link τού MerNion υπάρχει στό βιβλίο "Emergency" τού Stanley Stewart.
Κοινό σημείο τού τρίτου αυτού ατυχήματος μέ τό εμφανιζόμενο στό δεύτερο link (που δυστυχώς δέν είχε ασφαλή κατάληξη) είναι οτι οι πιλότοι χρησιμοποίησαν λανθασμένα takeoff data,μέ αποτέλεσμα τό αεροπλάνο να καθυστερήση να αποκτήση την ταχύτητα απογείωσης.Φαντάζομαι κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να συνέβη αυτή τη φορά καί στους εμίρηδες,δηλαδή κάπου να μπέρδεψαν τους υπολογισμούς τους καί να έβγαλαν μικρότερη Vr γιά τόν assigned διάδρομο οπότε όσο και να έτρεχαν,το αεροπλάνο δέν μπορούσε να απογειωθή την στιγμή που ήθελαν.
Αλλά καί στό άλλο ατύχημα τής Emirates (σχεδόν τέσσερα χρόνια πρίν),πάλι μάλλον κάτι παρόμοιο πρέπει να έγινε,αφού όπως φάνηκε,η απόφαση να χρησιμοποιήσουν Reduced Flex TO thrust δέν τούς "βγήκε".Τουλάχιστον καί τίς δύο φορές το αποτέλεσμα ήταν μόνο υλικές ζημιές,ευτυχώς.
 
Παιδιά σίγουρα ήταν Airbus340 ? Διότι στην TV έδειξε για ένα Β777, Anyway...Μπορέι να κάνω λάθος εγώ.


Thanks
 
Στην ΤV πολλά θα ακούσεις και θα δεις..Φανταζομαι το Β777 ήταν πλάνα αρχείου και τα πάσαραν για δείξουν κάτι..Το αεροπλάνο ήταν Α343,λίρα 100...
 
Αφού βρε παίδες από το αρχικό post έχω βάλει και τον τύπο και το Reg του αεροπλάνου
aas59":23vqr1ge said:
, ακόμα και Φωτό , το τι λένε τα κανάλια δίνετε σημασία?????
 
Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ παρουσιάστρια αλλά και ρεπόρτερ αποφάσισαν (ίσως επειδή έτσι έλεγε το κείμενο του αρχισυντάκτη τους) ότι η εταιρεία έχει το όνομα «FLY Emirates». :D
 
Top