Συντήρηση αεροσκαφών VS ελικοπτέρων

Κοτορλός Βαλάντης

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
27/04/2015
Μηνύματα
4
Likes
1
Website
valadis-kotorlos.blogspot.gr
Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum......!

Είμαι στο 4ο έτος σπουδών στο ΤΕΙ Χαλκίδας (μηχανικός αεροσκαφών)....... και η σκέψη που κάνω είναι τι να διαλέξει κανείς ; Να ασχοληθεί με τη συντήρηση αεροσκαφών ή με τη συντήρηση ελικοπτέρων ;
Έχω ακούσει πως η συντήρηση ελικοπτέρων είναι αρκετά πιο δύσκολη σε σύγκριση με αυτή των αεροσκαφών ! Ισχύει ; Και απ' την άλλη είναι τόσα τα ελικόπτερα όσα τα αεροσκάφη ;
Και τέλος: τι έχει μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, άρα και μια 'σχετικά' καλύτερη και πιο εύκολη αποκατάσταση, η συντήρηση ελικοπτέρων ή αεροσκαφών...;;;; :rolleyes:

Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος........... :great:
 

Nontas

Business-Class-Member
Εγγραφή
25/04/2007
Μηνύματα
351
Likes
97
Δέν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Κάθε εργασία σε ιπτάμενη μηχανή πρέπει να γίνεται με την ίδια επιμέλεια και σοβαρότητα ανεξαρτήτως μεγέθους ή ρόλου.

Πρακτικά τα ελικόπτερα λόγω του περιορισμένου χώρου και της πολυπλοκότητας των εξαρτημάτων τους είναι κάπως πιο δύσκολα να δουλευτούν, αλλά και τα airliners έχουν τις δικές τους δυσκολίες: μεγάλα και βαριά εξαρτήματα, σε θέσεις αρκετές φορές επικίνδυνα ψηλά απο το έδαφος, δυσκολία μεταφοράς και εργασίας μέσα σε υπόστεγο κλπ.

Η εργασιακή ζήτηση είναι κάτι που μεταβάλλεται με τα χρόνια και τις συνθήκες. Γνώμη μου: αρπάζεις όποια ευκαιρία βρεθεί για εργασία, χωρίς να σε νοιάζει αν είναι airliner ή ελικόπτερο. Εξ άλλου δεν είναι δύσκολο να μεταπηδήσεις απο το ένα στο άλλο αν δεν σου αρέσει, ή βρείς κάπου καλύτερα.
 

GEM

Business-Class-Member
Εγγραφή
28/08/2006
Μηνύματα
311
Likes
98
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Μη σε νοιάζει Βαλάντη, έτσι κι αλλιώς από το ΤΕΙ Χαλκίδας δεν θα μάθεις τίποτα σχετικό με αεροπλάνα και ελικόπτερα, ότι μάθεις θα το μάθεις όταν φύγεις από κει (όπως διαπίστωσαν και πολλοί συμφοιτητές σου στο παρελθόν).

Επίσης θα ήθελα να σε πληροφορήσω (και τους καθηγητές σου στο ΤΕΙ ίσως) ότι και τα ελικόπτερα αεροσκάφη είναι, όπως και τα αεροπλάνα, τα ανεμόπτερα, τα αερόστατα κλπ.

Χωρίς παρεξήγηση και εντελώς φιλικά, αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με την συντήρηση πολιτικών αεροσκαφών (αεροπλάνων και ελικοπτέρων κυρίως) το ΤΕΙ Χαλκίδας δεν έχει να σου προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ. Ψάξου αλλού.
 

Κοτορλός Βαλάντης

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
27/04/2015
Μηνύματα
4
Likes
1
Website
valadis-kotorlos.blogspot.gr
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας !
Δυστυχώς το ΤΕΙ, εκτός του πτυχίου ή καλύτερα της βεβαίωσης που θα μας δώσει, δεν έχει κάτι άλλο να μας προσφέρει. Θα μπορούσε να είναι μια σχολή 'top' στην Ελλάδα, αλλά....... :cry:
Όπως και να 'χει, επειδή με ενδιαφέρει σαν επάγγελμα και είναι κάτι που θέλω πολύ να ασχοληθώ με αυτό......ψάχνω μόνος μου να μάθω αρκετά πράγματα έτσι ώστε τελειώνοντας το ΤΕΙ να γνωρίζω σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ορισμένα απο αυτά.
Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθώ με το επάγγελμα αυτό......και τι κι αν είναι ελικόπτερα ή αεροπλάνα !!!! :D :D :D
 
Top