Syria,Damascus

• Thread starter Thread starter valentinovissi
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

valentinovissi

Concorde-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RYR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LCLK
Στα μεσα του αλλου μηνα θα παω και Δαμασκο :D ,οποιος εχει παει ας μου πει μερικα πραγματα για την πολη, τι να παω να δω καθε πληροφορια την θελω......Θα μεινω στο http://www.booking.com/hotel/sy/damascus-airpot.en.html .Οποιος γνωριζει ας μου πει και για βιζα αν χρειαζομαστε εμεις οι Κυπριοι.

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τα κεφαλαία, τα οποία χρησιμοποιεί το TIMATIC:

TIMATIC-3 / 18JUL10 / 2049 UTC
NATIONAL CYPRUS (CY) /DESTINATION SYRIA (SY)
VISA DESTINATION SYRIA (SY)
...... NORMAL PASSPORTS ONLY ......
PASSPORT REQUIRED.
- PASSPORT AND/OR PASSPORT REPLACING DOCUMENTS MUST BE VALID
ON ARRIVAL.
VISA REQUIRED, EXCEPT FOR NATIONALS OF ANY COUNTRY WHOSE
NATIONAL PASSPORT STATES THAT THEY WERE BORN IN ALGERIA,
BAHRAIN, JORDAN, KUWAIT, LEBANON, LIBYA, MAURITANIA, MOROCCO,
OMAN, QATAR, SAUDI ARABIA, SUDAN, SYRIA, TUNISIA, UNITED ARAB
EMIRATES OR YEMEN REP. (SEE NOTE 30346)
NOTE 30346: THOSE OF SYRIAN ORIGIN HOLDING FOREIGN
PASSPORT MUST HOLD ONE OF THE FOLLOWING DOCUMENTS
>TIDFT/SY/VI/NO/ID30346
VISA ISSUANCE:
- ON ARRIVAL: IF REQUIRED, A VISA IS ISSUED TO FEMALES
(WIFE/MOTHER) AND/OR CHILDREN ACCOMPANYING THOSE OF SYRIAN
ORIGIN.
- ON ARRIVAL: IF REQUIRED, VISA ISSUED FOR PASSENGERS WHOSE
VISA HAS BEEN ARRANGED BY SPONSOR IN SYRIA THROUGH
IMMIGRATION AUTHORITIES IN SYRIA. PASSENGER MUST HOLD
IMMIGRATION APPROVAL, NUMBER AND DATE OF
ISSUANCE.>TIDFT/SY/VI/IS/ID25863
ADDITIONAL INFORMATION:
- THE GOVERNMENT OF SYRIA REFUSES ENTRY AND TRANSIT TO HOLDERS
OF:
- PASSPORTS CONTAINING A DECLARATION THAT THE PASSPORT IS
VALID FOR ISRAEL AND/OR A VISA FOR ISRAEL

>TIDFT/SY/PA/AI/ID31077?
- TICKETS SHOWING A POINT IN ISRAEL.
- THE GOVERNMENT OF SYRIA REFUSES ENTRY TO HOLDERS OF
PASSPORTS BEARING EVIDENCE OF ENTRY AT RAFHA, GAZA OR
NABLUS.
- VISITORS MUST HOLD RETURN/ONWARD TICKETS, ALL DOCUMENTS
REQUIRED FOR THEIR NEXT DESTINATION AND SUFFICIENT FUNDS TO
COVER THEIR STAY.
WARNING:
- NON-COMPLIANCE WITH THE VISA REGULATIONS WILL RESULT IN THE
DEPORTATION OF THE PASSENGER TO THE COUNTRY OF ORIGIN.
TRANSPORTATION AND DETENTION COSTS WILL BE AT CARRIER'S
EXPENSE.

Εδω θα πω αυτο που επαθα,πηγα στην πρεσβεια της Συριας στην Λευκωσια,για να παρω την βιζα,αφου προηγουμενος τηλεφωνησα για να μου πουν τι χρειαζονται(2 φωτογραφιες και το διαβατηριο)και οτι την βιζα μπορω να την παρω την ιδια μερα.
Πηγα λοιπον εκει στην νεαρα και μου λεει στον δευτερο οροφο για βιζες,εκει με περιμενε ενας κυριος οπου με ρωτησε τον λογο του ταξιδιου ,το ξενοδοχειο και ποτε....εδω σταματησε και μου ειπε οτι η βιζα βγαινει σε 3 εργασιμες ημερες :? :shock: :roll: οκ,εγω του λεω (μετα τα 3 εγκεφαλικα) τηλεφωνησα πριν ερθω απο Λεμεσο και μου ειπε η κοπελα οτι την βιζα μπορω να την παρω την ιδια μερα και αυτος με μια αγενεια μου λεει πηγαινε στην κοπελα τοτε τι να σου κανω εγω :with: .Ξανα καταπινω το θυμο (τον εχω και ευκολο)του λεω τωρα τι μπορω να κανω????Μου λεει πολλοι Κυπριοι παιρνουν την βιζα απο το αεροδρομιο της Δαμασκους αλλα προτιμοτερο ειναι απο την πρεσβεια της χωρας σου και με αφησε να φυγω.

Φευγοντας απο κει τηλεφωνο σε μια φιλη μου για να μου πει αν χρειαζομαι βιζα η οχι(δουλευει σε μεγαλο ταξιδιωτικο γραφειο)μου ειπε αλλη και αυτη οτι η Συριακες αερογραμμες της ειπαν οι Κυπριοι μπορουν να ταξιδεψουν μεχρι την Συρια και να προμηθευτουν τις βιζες τους απο το αεροδρομιο η σε ειδικα γραφεια εισοδου στην χωρα(συνορα).

Φτανοντας ομως στην Βυρηττο ανακαληψα οτι χρειαζονται βιζα και απλα δεν μου εβγαλαν το εισητηριο για Αμμαν - Δαμασκο.

1)Ενα μεγαλο χ@@@@@ θελουν στην πρεσβεια :rant: :rant: :rant:
2)Εκει στην πρεσβεια πρεπει να το καθιστησουν σαφες οτι ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΡΙΑΚΗ ΒΙΖΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ
3)Ελεος και αυτοι στις Συριακες ας μαθουν τελικα το θεματακι με τις βιζες
4)Ευχαριστω πολυ το πολυ ευγενικο κυριο στον Λιβανο οπου οχι μου βρηκε θεση στο αεροπλανο που ηταν κατα 99% γεματο αλλα και για το check in χωρις την παρουσια μου.

Τωρα τα $290 που εχασα και τα 260 ευρα που εδωσα για αλλαγη,ποιος θα μου τα δωσει :idea: πρεσβεια μ'ακους :?: :?: :?:
:arrow: Αντε βρες το δικιο σου????? :wall:

Έχω μια απορία, αν θες μου την λύνεις. Γιατί δεν φρόντισες να προμηθευτείς την βίζα μια-δυο βδομάδες πιο πριν? Ακόμα και αν αποφάσιζες τελικά να μην ταξιδέψεις στη Συρία...Συγγνώμη δηλαδή αλλά "τα θέλει και σένα ο κ@λ@ς σου..."

Ισως να μην εγινε κατανοητο αλλα στην πρεσβεια τα τηλεφωνηματα δεν τα εκανα την τελευταια μερα και οταν μου λεει οτι την προμηθευσαι την βιζα την ιδια μερα,τι να κανω και εγω να μην την πιστεψω????

Αγαπητέ μου, μιλάμε για τη Συρία. Μια χώρα που γραφειοκρατία, έλλειψη κανόνων > από Κύπρο, Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι ο λόγος τους αποτελεί συμβόλαιο. Όπως και να έχει, την έκφραση "just in case" δεν την έχεις ακουστά εκεί στο νησί σας? Εκτός και αν είσαι γενικά της τελευταίας στιγμής.

Φυσικά, μην περιμένεις και να σου πληρώσουν αποζημίωση. Ήθελες τα και 'παθές τα.

valentinovissi":irck225c said:
Τωρα τα $290 που εχασα και τα 260 ευρα που εδωσα για αλλαγη,ποιος θα μου τα δωσει :idea: πρεσβεια μ'ακους :?: :?: :?:

Το TIMatic, από το οποίο παρέθεσα τις πληροφορίες πιο πάνω, δεν έκανε λόγο για on arrival, εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, που δεν αφορούσαν το φίλο μας. Το TIMatic χρησιμοποιείται από τις εταιρείες-μέλη της IATA, ως το κατ' εξοχήν σύστημα διακρίβωσης των διατυπώσεων που απαιτούνται για τα ταξίδια των ενδιαφερόμενων επιβατών.

Συμφωνώ με το φίλο ANZ. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε δημιουργήσει ένα πολύπλοκο αλλά αποτελεσματικό σύστημα γραφειοκρατίας. Το σύστημα αυτό το κληρονόμησαν και οι χώρες που αναδύθηκαν από τη διάλυσή της (ναι και η Ελλάδα) και το έφτασαν στο σημείο να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έλυνε. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε πριν δηλαδή.

Αποζημίωση μην περιμένεις. Έχεις να κάνεις με ξένες Αρχές. Ούτε από την Syrian Arab μπορείς να ζητήσεις τίποτα. Στα τόσα "απόλυτα" ταξίδια που έκανες ένα πήγε στραβά. Τι να κάνουμε...

Εννοειτε πως δεν περιμενω και τιποτα απλα να ειναι πιο σαφης στις απαντησεις τους. :wink: