ταχύτητες απογείωσης 80knts/V1/Vr/V2

  • Thread starter g-pal
  • Ημερομηνία δημιουργίας

g-pal

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
07/03/2006
Μηνύματα
56
Likes
0
Καλησπέρα.. Γράφω τα παρακάτω και θέλω να με διορθώσετε..

80knts: Μέχρι να ακουστεί το V1 μπορούμε να ακυρώσουμε την απογείωση.

V1: Όταν ακουστεί αυτό τότε δε μπορούμε να ακυρώσουμε την απογείωση και ότι και να γίνει (απώλεια μηχανής) θα πρέπει να απογειωθούμε.

Vr: Κάνουμε rotate.... (??????????χωρίς όμως να ξεκολλήσουν οι πίσω τροχοί????????)

V2: ????????????? τι σημαίνει??
 
Καλησπέρα,

80 knots (στα Boeing) - 100 knots (στα Airbus) :Call out που δείχνει ότι συμφωνούν οι ενδείξεις των 2 ταχύμετρων του κυβερνήτη και συγκυβερνήτη αντίστοιχα.

V1 - Take off decision speed : Είναι η ταχύτητα πάνω από την οποία δεν μπορείς να ακυρώσεις την απογείωση και απογειώνεσαι ακόμα και αν υπάρξει σοβαρή βλάβη.Αντίστοιχα,αν η βλάβη ή οτιδήποτε σχετικό που μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα στην απογείωση,συμβεί πριν την V1 μπορείς κανονικά να ματαιώσεις την απογείωση.

VR - Take off rotation speed :Είναι η ταχύτητα στην οποία ο pilot flying αρχίζει και σηκώνει το χειριστήριο για να υψωθεί ο ριναίος.
Έχει διαφορά με την ταχύτητα στην οποία αποκολλώνται οι τροχοί απο το έδαφος.η ταχύτητα αυτή λεγεται V lift off speed(VLOF).

V2 - Take off safety speed :Η ταχύτητα που μπορεί να κρατηθεί στον αερά το αεροπλάνο με ασφάλεια σε περίπτωση που μείνει με έναν κινητήρα.
 
Καλησπέρα

Η V1 με την VR δεν είναι αρκετά κοντά σε τιμή ; Δλδ μόλις ακουστεί το V1 σχεδόν αμέσως τραβάνε το πηδάλιο.

Ευχαριστώ
 
Top