Ταξιδευοντας στην Ευρωπη 07/2009....

• Thread starter Thread starter Velerefontis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Velerefontis

Business-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDL
Αγαπητοι φιλοι,αυτο ειναι το πρωτο μου trip-report και θα ειναι αρκετα μεγαλο γιατι περιλαμβανει αρκετα σκελη(Οχι ολα με αεροπλανο αλλα και με τρενο)
Η ιδεα για ενα μεγαλο ταξιδι στην Ευρωπη τριγυρνoυσε στο μυαλο μου εδω και 1,5 χρονο..Τι ελειπε??Το χρημα φυσικα,σαν φοιτητης που ειμαι δεν ειχα την ανεση για κατι τετοιο.Κανοντας την πρακτικη μου αυτο το ζητημα επαψε να υπαρχει και αρχισε ο σχεδιασμος...Αναλωθηκαν αρκετες ωρες στην αναζητηση της καλυτερης( και ταυτοχρονα φθηνοτερης) διαδρομης και τελικα στην τελικη της μορφη ειχε αυτο το routing: Θεσ/νικη-Αθηνα-Παρισι-Αμστερνταμ-Κολωνια-Μοναχο-Βιενη-Βουδαπεστη-Βιεννη-Θεσ/νικη...Η διαρκεια..?? 17 μερες,αναχωρηση στις 14 Ιουλιου και επιστροφη στις 31!Τα αεροπορικα εισιτηρια και τα Hostel τα ειχαμε ηδη κλεισει απο αρχες Ιανουαριου,εκτος απο τα τρενα που μπορουσαμε να τα κλεισουμε τον Απριλιο και οχι νωριτερα.Οι μηνες περασαν και φτασαμε επιτελους στην αρχη του ταξιδιου...

1η Μερα 14/07 Θεσσαλονικη-Αθηνα

Αναχωρηση στις 22:59 απο το σταθμο της Θεσ/νικης με την αμαξοστοιχια 605 με προορισμο την Αθηνα.Το τρενο ηταν πηχτρα,στο βαγονι μας μονο γυρω στους 19-20 ορθιους...Το κλιματιστικο στο φουλ και εσυ να αναρωτιεσαι αν θα χρειαστει να τρεξεις σε λιγο στην WC λογω της παγωνιας..Σε παρακληση προς τον εισπρακτορα για μια πιο λογικη θερμοκρασια η απαντηση του ηταν πως δεν μπορει να την αυξομειωσει πανω απο 1-2 βαθμους :wall: ΟΚΚκΚκκΚΚΚκκκκ

Αφιξη στην Αθηνα στις 5:30 το πρωι και απο την πλατεια Συνταγματος περνουμε το Χ95 για το Mega-Hub της χωρας μας...
Check in στα counters της Easyjet και περπατημα μεχρι την Gate B09 οπου μας περιμενε το G-EZTG ενα Α320-214(c/n 3946) το οποιο ηταν ολοκαινουργιο μιας και παραδοθηκε στην εταιρια μολις ενα μηνα πριν.Μιας και ηταν ακομη νωρις για την επιβιβαση ειπα να βγαλω καμια φωτο...Πρωτα ηταν το Dash 8 της ΟΑ και μετα το Α321 SX-DVZ της Α3
Η πληροτητα του αεροσκαφους ηταν γυρω στο 80% και η πτηση προγραμματισμενη για τις 11κ20 αλλα το pushback ξεκινησε στις 11κ30.Η θεα απο το καθισμα μου στην 9F.Στην συνεχεια κατα την τροχοδρομηση προς τον 03R ειχα την ευκαιρια να απαθανατησω και την ΗΙΑ με τα 2 747 της και το 767 της Maersk Air.Μεσα σε λιγα λεπτα ημασταν ηδη στον αερα και απολαμβαναμε την θεα απο κατω μας...Η πορεια που ακολουθησαμε ηταν Vicenza,Venice,Dijon και μετα απο περιπου 3 ωρες ειχε αρχισει ηδη η προσεγγιση για τον διαδρομο 26 του αεροδρομιου Ορλυ.Κατα την διαρκεια της προσεγγισης ενιωθες το αεροπλανο να driftαρει προφανως λογω των ανεμων που επικρατουσαν εκεινη την μερα.Η προσγειωση αρκετα ομαλη και μετα απο ενα γρηγορο taxi κατευθυνομασταν ηδη για την παραλαβη των αποσκευων μας οι οποιες ομως αργησαν σχεδον 35 λεπτα να ερθουν στον ιμαντα... :shock:
Αυτο ειναι το τελος του πρωτου μερους,ελπιζω να σας αρεσει μεχρι τωρα,μεσα στις επομενες μερες θα γραψω και τα επομενα και θα ανεβασω και φωτο απο το Ορλυ

ωραια εκδρομουλα εκανες
μου θυμηζει την δικια μου που τελειωσε πριν λιγες μερες (Βερολινο-Αμστερνταμ-Δουβλινο-Λονδινο)
αμστερνταμ ποτε ησουν? μηπως μπορει να σε πετυχα καπου στην 'Αμαρτωλη πολη' :mrgreen:

Στο Αμστερνταμ ημουνα 20 με 23 Ιουλιου.Εσυ ποτε πηγες φιλε μου?Αμαρτωλη δεν λες τπτ..... 8)

Συνεχιζοντας το trip-report.....
Η θεα του Παρισιου οπως το βλεπαμε κατα την διαρκεια του approach.Tωρα κατα την διαρκεια του taxi ειδαμε ενα Κτηνακι που του εκαναν ενα φρεσκαρισμα στους Νο1 και Νο4 κινητηρες και 2 757 της Openskies.Ακομη στο εδαφος ειχε απο ενα Β767-300 της Air Algerie και ενα ακομη της RAM.Γενικα διαφορα μικρα απο Β.Αφρικη θα δειτε αφθονα εκει λογω των αρκετων μεταναστων στην Γαλλια.
Για το ταξιδακι μεχρι το κεντρο του Παρισιου δεν επελεξα το γνωστο λεωφορειο 285, αλλα το Paris par le train το οποιο εχει αφετηρια απεναντι απο την εξοδο F και σε παει μεχρι τον σταθμο Pont de Rungis/Aeroport Orly σε 5 λεπτακια περιπου και σε χρεωνει 2,50 Ευρωπουλα.Μεχρι να ερθει το λεωφορειο ειπα να βγαλω και μερικες φωτο: Εισοδος του Νοτιου Τερμιναλ , Πινακας Αφιξεων και φυσικα αγορα ενος Περιοδικου για να περναει η ωρα,αφου οι κοπελες της παρεας ειχαν ορεξη για shopping(γιατι μολις ακουμε εμεις οι αντρες αυτην την λεξη μας διαπερναει ριγη,μας ανεβαινει η πιεση??)Κλεινοντας λοιπον την παρενθεση απο τον Pont de Rungis παιρνεις το PER της γραμμης C και σε παει στο Chatellet les Halles(αρκετα κεντρικο σημειο του Παρισιου) σε περιπου 35-40 λεπτα και κοστος 3,60 Ευρωπουλα αν θυμαμαι καλα.Συνολικο κοστος δηλ. 6,10Ευρωπουλα.

Το ξενοδοχειο μας ηταν κοντα στην Μοντμαρτη και οι 5 μερες της διαμονης συνοδευτηκαν απο πολυ ποδαροδρομο(υπαιτιο και το καταραμενο shopping),αρκετα αξιοθεατα.Να ενημερωσω πως τα απογευματα το Λουβρο εχει εισοδο στα 6 Ευρωπουλα( το πρωι ειναι 8,5-9) και οσοι ειναι κατω απο 25 τις Παρασκευες το απογευμα,μπαινουν Τζαμπα!Ο καιρος τις περισσοτερες μερες αστατος με θερμοκρασιες γυρω στους 20 με την βροχη να ειναι στανταρ καθε βραδυ και ενα βραδυ εριξε χαλαζι για 10 λεπτα... :( :( Το Παρισι εχει αυτο το κατι που θα σε γοητευσει...Φυσικα εχει και περιοχες που θα περπατας στο δρομο και θα βρομοκοπαει *ατουρο...Αλλα αυτο πιστευω πως υπαρχει παντου και για να εχεις μια ολοκληρωμενη αποψη,πρεπει να τα δεις ολα.Μερικες φωτο που βγαλαμε στο ΠΑρισακι...

Ο Πυργακος του Αιφελ
Ο Πυργακος του Αιφελ by night
Thierry Henry wannabe στο Τροκαντερο
Η Εκκλησια της Notre Damme και η οποια μεσα εχει μαγαζακια,μηχανηματα που βγαζουν αναμνηστικα,κανονικη επιχειρηση δηλαδη,μονο ενας κουλοχερης λειπει....
Ο Πυργακος οπως φαινεται απο την Μοντμαρη
Κατι μου θυμιζεις εσυ αλλα δεν θυμαμαι τι...
Η Νικη της Σαμοθρακης
Η θεα πανω απο τον δευτερο οροφο( αν επιλεξετε να ανεβειτε με τα ποδια ειναι 4,5 Ευρωπουλα) του Αιφελ και στον οποιο ανεβηκαμε με τα ποδια( 700 σκαλοπατια, φακκκκκ!!!)
Το πασιγνωστο Moulin Rouge
O καλυτερος street-performer που εχω ακουσει και ο οποιος τραγουδουσε στα σκαλοπατια της Sacre Coeur
Samuel Eto wannabe στην Μονμαρτη
Χορευτες Capoeira στην Μοντμαρτη
Θεα του Παρισιου απο την Μοντμαρτη
Champs Elysees
To κτιριο της La Defense
H Αψιδα του Θριαμβου
Το νεο αποκτημα(φυσικα εγω ειμαι αυτος) της Renault F1
Αργεις ρε μαστορα...???
Η πυραμιδα του Λουβρου
Τα γραφεια των Iran Air και Aeroflot στην Champs Elysees

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΤΗΣΗ: ATH-ORY EZY 4224
ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ: Α320 to G-EZTG,ολοκαινουργιο 10/10
ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ: ΣΤΟ 80% ΠΕΡΙΠΟΥ
SEAT PITCH: Οταν εχεις επιζησει απο 3ωρη πτηση με την Monarch στις θεσεις που ουτε 5χρονα δεν χωρανε,ολες οι υπολοιπες σου φαινονται καναπεδες :banana: :banana:
ΦΑΓΗΤΟ:ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΩ
ΠΛΗΡΩΜΑ: ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΙ 07/10
ΟΝ-ΤΙΜΕ PERFOMANCE: 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ,5 ΛΕΠΤΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΑΦΙΞΗ ΜΑΣ 10/10

Στο επομενο επεισοδιο Παρισι-Αμστερνταμ by Thalys and TGV train

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ…

Μετα από ένα 5ημερο στο Παρισι με πολύ περπατημα και πολύ τρεξιμο για να προλαβουμε να δουμε τα αξιοθεατα,ειπαμε πως ηρθε η ωρα για την απαραιτητη χαλαρωση….Ηταν πια η ωρα για το Αμστερνταμ!Τα εισιτηρια ειχαν κλειστει ακριβως 3 μηνες πριν την αναχωρηση στην προνομιακη τιμη των 25€ μονο!Αναχωρηση λοιπον από τον Gare du Nord με το Thalys(που την συγκεκριμενη μερα όμως λογω βλαβης,το δρομολογιο το εκτελουσε ένα TGV) των 15:25 με προορισμο το Αμστερνταμ.Το τρενο σχεδον γεματο, και ένα από τα πρωτα πραγματα που σου κανουν εντυπωση είναι το ποσο ησυχα είναι παρολο ότι ταξιδευει με 200+ χιλιομετρα…Για συγκριση φυσικα με το δικο μας Intercity δυστυχως ουτε κουβεντα…Σε μολις 1 ωρα και 10 λεπτα φτασαμε στις Βρυξελλες και συγκεκριμενα στο σταθμο Bruxelles-Midi.Ακριβως στην διπλανη γραμμη μας περιμενε το πραγματικο Thalys αυτην τη φορα που θα μας μετεφερε στο Αμστερνταμ.Το τρενο περασε από Antwerp,Rotterdam,Den Haag,Schiphol Airport και μετα από ένα ταξιδι συνολικα 4 ωρων φτασαμε στο Amsterdam Centraal.
Ενα γρηγορο ψαξιμο στο χαρτη για να βρουμε την οδο που βρισκοταν το Hostel μας.Εκει μας περιμενε όμως μια πολύ δυσαρεστη εκπληξη….Ο Σουριναμεζος???? ιδιοκτητης με καλωσορισε και κατευθειαν μου λεει πως υπαρχει ένα προβλημα….Η τουαλετα του δωματιου μου ηταν χαλασμενη και ο υδραυλικος θα ερχοταν σε 3 μερες….Στην Σιβηρια να το ειχα κλεισει το δωματιο,πιο συνταμα θα ηταν ετοιμο…Αρχισαν λοιπον τα strobes,beacon και ότι αλλα λαμπακια ειχα να αναβουν επειδη δεν με πηραν ουτε τηλ ουτε εστειλαν mail..Ακριβως διπλα ηταν ένα Ξενοδοχειο το οποιο κατά τυχη ανηκε σε Ελληνα και μολις το καταλαβα ειπα:Ελληνας οκ,θα μας βοηθησει,πατριδα ρε παιδι μου!! Αμ δε!! Ο φιλος ηθελε 75€ για ένα δωματιο χωρις δικη του WC!!Στην αναζητηση λοιπον παλι για δωματιο και πεφτω τυχαια σε ένα hostel που το ειχε ενας Αργεντινος και μετα από τα απαραιτητα παζαρια βρηκα studio με 65 € το μονο ασχημο ηταν πως βρισκοταν στην Red Light District.Το studio καθαρο,από κατω μας ειχαμε ένα Sex Shop και απεναντι ηταν οι καμαρες με κατι κοπελες…Άλλο πραμα…Το καλο με αυτό το δωματιο ηταν πως βρισκοταν στον 2ο οροφο και οι κοπελες από κατω όταν <<δουλευαν>> ηταν ένα οροφο χαμηλοτερα…Οποτε καταλαβαινετε τι θεα ειχαμε για τα 3 βραδια που μειναμε εκει…Στο Αμστερναμ η νυχτερινη ζωη είναι αρκετα φθηνη με την μπυρα σε πολλα μπαρ να είναι στα 1.90 με 2€. Οσο για τις τιμες σσυπερ μαρκετ,υπολογιστε 35-40% πιο φθηνα από την Ελλαδα.

Ο καιρος κατά την διαμονη μας συννεφια,με μερικα διαλλειματα μονο ηλιοφανειας και αρκετης βροχης.Tα coffeshops ηταν σχεδον παντου και πραγματικα δεν χρειαζεται να καπνισεις χορτο,αρκει μια βολτα από εξω και παιρνεις κανονικα τη δοση σου…Οι ποδηλατες σιγουρα παιρνουν χαπια γιατι είναι ικανοι να σε πατησουν,είναι οι βασιλιαδες της ασφαλτου στο Amsterdam.

Μερη που αξιζει να δεις: Amstelhof(εργοστασιο της Αμστελ) , Το Μουσειο του Ναυτικου, η Blumenmarkt(υπαιθρια αγορα για λουλουδια) , Η κεντρικη πλατεια Dam, To Amsterdam History Museum και φυσικα μια βολτα με πλοιο στα καναλια της πολης.
Φωτογραφιες: Just Amsterdam , Blumenmarkt , Coffeeshop.... , Anti-Smart , Σπιτι στο καναλι.. , Amstelhof, Aντικλεπτικο σε ποδηλατακι... , Parking για ποδηλατα , Ηeineken rules!!!

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΜΟΝΑΧΟ(ΠΑΤΡΙΔΑ)!!!

Μετα από την αναγκαια χαλαρωση στο Amsterdam ηρθε η ωρα να μπουμε και παλι στο τρενο αυτή τη φορα με το γερμανικο ICE προς Κολωνια και κοστος 19€ κλεισμενα και παλι 3 μηνες νωριτερα . Αναχωρηση λοιπον στις 7:04,το τρενο παλι σχεδον γεματο και μετα από 2:30 ωρες και εχοντας περασει από Utrecht,Arhem,Oberhausen,Dusseldorf φτασαμε στην Κολωνια. Μετα από ένα τουρ στο Dom(Νομιζω η ψηλοτερη εκκλησια της Ευρωπης) και ένα απαραιτητο καφε αναχωρηση για το αεροδρομιο.Για να πατε εκει παιρνετε από τον κεντρικο σταθμο της Κολωνιας( Koln Hbf) το S-Bahn της γραμμης 13 με κοστος 2,40€ και σε 15 λεπτα φτανετε στο αεροδρομιο.Η πτηση μας 4U 0086 της Germawings για Μοναχο ηταν προγραμματισμενη για της 15:50 οποτε ειχα ωρα για λιγο spoting: ΑΤR 42 FedEx, B737-800 Turkish , Bae Atp Atlantic Airlines , B737-800 Hapag Lloyd Kreuzfahrten, To crew μας , Το αεροσκαφος μας,3 Α310 της LuftwaffeΤα εισιτηρια ειχαν αγοραστει από τον Ιανουαριο στην τιμη των 30,50€ πολύ χαμηλοτερη από την τιμη των τρενων για Μοναχο.Check-in λοιπον οπου πηρα την θεση 7 Ε . Το boarding ξεκινησε στις 15:25 και το αεροπλανο μας Α319D-AKNU. Ηταν ακριβως μπροστα μας στο stand B70 και παρολο ότι υπηρχε φυσουνα στο συγκεκριμενο σταντ, εμας μας πηγαν με τα ποδια από το apron.Το αεροσκαφος μεσα αρκετα ταλαιπωρημενο, πληροτητα γυρω στο 80% και το seat pitch αποδεκτο.To pushback ξεκινησε 4 λεπτα πριν την προκαθορισμενη ωρα και μετα από ένα σχετικα μεγαλο taxi , απογειωση από τον διαδρομο 24 και ανοδος στα 21000 ποδια. Η πορεια μας ηταν Frankfurt,Stuttgart,Nurnberg και πριν το καταλαβουμε ειχε ξεκινησει ηδη η καθοδος για το αεροδρομιο του Μοναχου( Α ρε πατριδαααα). Ισχυροι ανεμοι στην προσεγγιση και προσγειωση με αρκετο ελαστικο καμμενο στον διαδρομο 26L.