Tαξιδι στη βενετια

• Thread starter Thread starter axilleas7
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

axilleas7

Low-Cost-Class-Member
Καλησπερα στη παρεα! σκεφτομαι να κανω ενα ταξιδι βενετια μαιο μηνα.εχει παει κανεις να μου πει λιγα πραγματα για το τι παιζει εκει.τι να αποφυγω τι να προσεξω και γενικα οσο αφορα αξιοθεατα.. διαμονη.. φαγητο.ολοι μου λενε οτι ειναι πολυ ωραιο ενα τετοιο ταξιδι αλλα θα θελα αν ειναι ευκολο καποιες λεπτομερειες :) για δωστε καμια βοηθεια plz..

ριξε μια ματια σε tripadvisor και travelstories.gr

Η βενετια ειναι ενα μερος που σιγουρα αξιζει να επισκεφτει κανεις απο την αλλη ειναι υπερμετρα τουριστικη. Ειναι πολυ δυσκολο να βρεις αυτο που λεμε value for money.

Π.χ μια βολτα με την γονδολα για 40 λεπτα = 100 ευρω. Προσωπικα δεν τον εκανα για τον παραπανω λογο.
Προσωπικα μου θυμιζε λιγο την Μυκονο,και σε στενάκια κτλ αλλα και με τα εμπορικα μαγαζια,οικους μοδας κτλ.

Επισης απο κουζινα ειναι πολυ υποδιεστερη και κατα πολυ ακριβοτερη απο την υπολοιπη Ιταλια.

οκ σ ευχαριστω.να ρωτησω κατι ακομη..μια καλη αντιπροταση για ταξιδι σε ιταλικη πολη ποια μπορει να ειναι ? εννοω μια πολη ομορφη με καποια αξιοθεατα και εννοειται value for money :D φαγητο ..διαμονη κλπ.ρωταω γιατι δεν εχω ταξιδεψει ποτε στην ιταλια και η πρωτη πολη που μου ηρθε στο μυαλο ητανε η βενετια.

Εμενα παλι γιατι μου ερχεται η Ρωμη ειδικα αν εναι η πρωτη φορα στην Ιταλια ?
Εχω παει 3 φορες Βενετια και 1 Ρωμη και σου εγγυωμαι οτι η Ρωμη ειναι 100 φορες καλυτερη..
Πολυ πιο φθηνη σε ολα φαγητο με μεγαλη ποικιλια ,εκατονταδες αξιοθεατα, καλυτερη νυχτερινη ζωη και ατελειωτο shopping kαι κυριως φθηνα αεροπορικα.....
Στο λεω δεν υπαρχει ουτε κατα διανοια συγκριση με μονη εξαιρεση την καταπληκτικη γραφικοτητα της Βενετιας.. :wink:

Η Βενετία είναι special μέρος και όπως κάθε special μέρος έτσι και αυτή είναι ακριβή... τώρα βέβαια δεν χωράει κουβέντα αν αξίζει ένα ταξίδι στην Βενετία... να είμαστε σοβαροί... το μέρος είναι μοναδικό και αν μπορέσεις να διαθέσεις ορισμένα χρήματα παραπάνω θα περάσεις υπέροχα... επίσης... στη Βενετία δεν πας ούτε για νυχτερινή ζωή ούτε για ψώνια, σοβαρευτείτε... πας για την ατμόσφαιρα... αν δηλαδή είναι να πας μπακουροπαρέα πέντε χάβαλοι να γίνετε κουρούμπελα ή να τρέχεις στα μαγαζιά από το πρωί έως το βράδυ ασφαλώς και η Βενετία δεν είναι το κατάληλο μέρος... κάτι επίσης γράφηκε για φαγητό... ένας από τους κανόνες του φόρουμ είναι ότι δεν βρίζουμε... το φαγητό στην Βενετία μπορεί να είναι λίγο τσιμπιμένο αλλά δεν παίζεται... αν δεν ξέρετε λοιπόν μην γράφετε σάχλες...

Η Βενετία είναι ίσως το μόνο μέρος στον κόσμο, όπου θα προτιμούσα να πάω με το πλοίο, αντί με το αεροπλάνο. Ο διάπλους της Λιμνοθάλασσας, νωρίς το ξημέρωμα, με τα πλοία της Αδριατικής, αποτελεί εμπειρία που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσεις.

Αυτό που αποκόμισα εγώ από εκεί ήταν ο τρόπος που σου ενέπνεε το σεβασμό και τη σοβαρότητα.