Πρώτα απ'όλα με δεδομένο ότι έγραψες ό,τι έγραψες έχοντας τσεκάρει στατιστικά δεδομένα για τον καιρό, σου οφείλω μια συγνώμη, θεώρησα ότι ό,τι είπες το είπες έτσι στον αέρα χωρίς να το ψάξεις ή να το ξέρεις προσωπικά.
Από κει και πέρα έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν βάση αυτή την ιστοσελίδα για να μετρήσουμε τις βροχερές μέρες. Και εξηγώ:
1) Στο Πουκέτ έχω να πάω από το 2000, οπότε δεν έχουμε στοιχεία γιατί δε θυμάμαι ημερομηνίες. Στο Σαμούι όμως, που ήμουνα 8-10 Αυγούστου 2006, θυμάμαι τα εξής: Από τις 3 μέρες, αυτό που συνέβη ήταν να ανοίξει ο ουρανός για 15 λεπτά το βράδυ της δεύτερης. Θυμάμαι μέσα σε 5 λεπτά είχαμε βραχεί ως το κόκκαλο. Τις υπόλοιπες 3 μέρες παρά 15 λεπτά, είχαμε ΗΛΙΟ. Με εξαίρεση ίσως κάποια σύννεφα το πρωινό που φεύγαμε. Στα στατιστικά της σελίδας δίνει τη μέρα της 15λεπτης μπόρας βροχή. Θα μπορούσε να γράφει και καταιγίδα. Μιλάμε όμως για νερό διάρκειας 15 λεπτών όταν όλη τη μέρα κοκκινίζαμε τη μούρη μας στη θάλασσα. Στις άλλες 2 μέρες δίνει και συννεφιά. Σύννεφο δεν υπήρχε στον ορίζοντα.
2) Το παπαράνω με έκανε να πάρω τηλέφωνο φίλο και παλιό συμφοιτητή μου που ήταν μεταξύ Κράμπι και Πουκέτ (μια και για αυτό μίλησες) το Νοέμβριο του 2006. Κυρίως έμεινε στο Κράμπι, αλλά έκανε και έκανε και 2μερη εκδρομή στο Πουκέτ. Δε θυμόταν καλά καιρό, αλλά δεν είχε παράπονο ιδιαίτερο. Άνοιξα τα στατιστικά για τα 2 μέρη, και διαπίστωσα με έκπληξη το εξής: Βροχερές μέρες στο Πουκέτ: 22. Βροχερές μέρες στο Κράμπι: 4 !!! Για 2 μέρη που απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 50 χιλιόμετρα σε ευθεία!
Τί σημαίνουν τα παραπάνω; επειδή δε μπορεί στο site να γράφουν ό,τι τους κατέβει, οι λεγόμενες 10λεπτες μπόρες είναι συχνό φαινόμενο σε όλη την τροπική ζώνη τους περισσότερους μήνες. Δεν είμαι της επιστήμης αλλά υποθέτω ότι δεν έχουνε μεγάλο coverage αυτές οι μπόρες, που μπορεί να εξηγεί τη διαφοροποίηση μεταξύ δύο τόσο κοντινών σημείων. Επιπλέον άμα βάλουμε στο Πουκέτ κάτω το 2005 (τυχαία χρονιά), με εξαίρεση τους 2 πρώτους μήνες, όλοι οι άλλοι έχουνε 2ψηφιο αριθμό βροχών. Αλίμονο αν τα νησιά της Ταϋλάνδης περιμένουν να δουλέψουν τους 2 από τους 12 μήνες. Είναι σαφές ότι κοντά στα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος για οποιοδήποτε σχεδόν τροπικό προορισμό, αλλά δε σβήνουμε μονοκοντυλιά και όλες τις άλλες εποχές διότι τελικά δεν έχουμε και να προτείνουμε κάτι στον ενδιαφερόμενο. Συνεπώς, συνεχίζω να προτείνω την περιοχή της Ταϋλάνδης για το Μάιο. Το συγκεκριμένο μήνα έχω βρεθεί μόνο στη Μπανγκόκ, για ολόκληρο το μήνα όμως, και αυτό που με ενοχλούσε ήταν η υγρασία και όχι τα random showers. Και ό,τι είπα που αφοροούσε τον καιρό είναι με βάση την προσωπική μου εμπειρία στη χώρα και όχι στατιστικα δεδομένα που αγνοούσα.
Ενδιαφέρουσα η εκπαιδευτική παραπομπή για το τουμπεκί, δε βλέπω το λόγο να είναι άκομψη (στο κάτω κάτω πρώτο ενικό χρησιμοποίησα), δεν επεκτείνομαι.
Συγνώμη για την έκταση του κειμένου και το εντελώς off-topic. Για τον ενδιαφερόμενο αν έχεις να απαντήσεις κάτι στείλε πμ να μην τραβάμε άδικα το τόπικ που έχει άλλο σκοπό.