Ταξιδιωτικές συμβουλές

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

dtrach

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Athens,Greece
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

για όσους δεν γνωρίζουν αυτό το εξάμηνο είμαι κοπενχάγη και έχω ξεπαγιάσει...όχι ότι κάνει τόσο κρυο αλλά φυσάει πολύ κτλπ κτλπ..και αναπολώ ευχάριστες στιγμές κάτω απο τον καυτερό ήλιο....Το πρόγραμμα μου λέει ότι την πρώτη βδομάδα του Μαίου θα έχω τελειώσει και πριν έρθω ελλάδα...λέω να πάω κάπου μακρινά και ζεστά για 2-3 βδομάδες πριν αρχίσει το καλοκαίρι. Έχετε καμμιά ιδέα για το που 8α είναι ζεστά και ο καιρός δεν 8α μας εκπλήξει δυσάρεστα? Σκεφτόμουν προς καραιβική μερια αλλά και ασία δεν θα με χάλαγε.......Έχετε καμμιά ιδέα για αναχώρηση από Κοπενχάγη ή Αθήνα...Η ταιλάνδη-Μαλαισία έχουν καλό καιρό το Μάιο? Θα αρχίσω και εγώ τη δική μου αναζήτηση αλλά χρειάζομαι την βοήθεια σας!! tak so mycket!!!

Δες και Dubai ,
Off season τότε άρα καλές τιμές και όχι 40 - 45 βαθμοί.

dtrach":3b06vtdu said:
...Η ταιλάνδη-Μαλαισία έχουν καλό καιρό το Μάιο;......
Στην Ταϊλάνδη, περί τις αρχές Μαίου ξεκινάνε οι βροχές....
Ζέστη μεν, με πολύ βροχή και υγρασία δε.

Re:

fotis":2lx0z4l4 said:
Στην Ταϊλάνδη, περί τις αρχές Μαίου ξεκινάνε οι βροχές....
Ζέστη μεν, με πολύ βροχή και υγρασία δε.

Ρε παιδιά άμα δε εγώ δε ξέρω κάτι (τις περισσότερες φορές εδώ μέσα δηλαδή) απλά κάνω τουμπεκί ψιλοκομμένο. Οπότε μη λέτε ότι σας κατέβει και παραπλανείτε αυτόν που ρωτάει.

Το Μάιο δεν έχει βροχές στην Ταϋλάνδη. Έχει πάρα πολύ ζέστη, τη χειρότερη όλου του έτους (από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο), και αρκετά ψηλά και η υγρασία, αλλά βροχές δεν έχει. Οι βροχές στην Ταϋλάνδη ξεκινάνε τον Ιούλιο, κορυφώνονται το 2μηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και κάτι ψιλά το Νοέμβριο. Δεκέμβρης-Γενάρης είναι οι καλύτεροι μήνες γιατί δεν έχει βροχές και δεν έχει και υγρασία.

Τέλος το οφ τόπικ. Την εποχή που θες να πας, δεν είναι στα φόρτε τους τα τροπικά μέρη. Η Καραϊβική θα είναι καλά κλιματολογικά. Προς Ασία μεριά ζέστη θα βρεις όση θες, εξαρτάται αν θες να πας για μπανάκια ή απλά για τουρισμό σε ζεστή χώρα. Ταϋλάνδη-Σιγκαπούρη πας απευθείας είτε από Κοπεγχάγη είτε από Αθήνα, και φτιάχνεις ένα ωραιότατο ταξιδάκι Καμπότζη-Βιετνάμ-Λάος, και είτε προσθέτεις ένα εξωτικό μέρος (το καλύτερο είναι το Κράμπι της Ταϋλάνδης) είτε αφαιρείς κάτι από τις 3 χώρες για να ψάξεις παραπάνω τα υπόλοιπα.
Καραϊβική δεν έχει απευθείεας πτηση ούτε από Αθηνα ούτε από Κοπεγχάγη. Ντουμπάι δε θα στο συνιστούσα, ειδικά αφού θες να πας 2-3 εβδομάδες διακοπές (είναι για 5 μέρες, και με την προϋπόθεση ότι είσαι και των μαγαζιών. Αλλιώς το εξαντλείς σε 1,5 μέρα).
Μαλδίβες, Μαυρίκιος, Σεϋχέλες, μερικά ακόμα μέρη για να πας βόλτα για μπάνια, αλλά για 3 εβδομάδες...πολύ ρε αδερφέ.

Πάντως αν ο δρόμος σου σε βγάλει Καραϊβική και συγκεκριμένα στις Βερμούδες τέλη Απριλίου (23-27 συγκεκριμένα), μπορούμε να πιούμε μαζί και ένα σφηνάκι.

Thanx...΄Ντουμπάι πήγα πρόπερσι κ δεν ξετρελάθηκα αν κ η air france έχει προσφορά περι τα 400 ευρώ απο δώ...Μπανγκοκ ειναι καμμιά 500-600 με ΤΗΑΙ οπότε το σκέφτομαι σοβαρότατα αν και η αλήθεια είναι ότι προς καραιβική φοβάμαι ότι θα καταλήξω...Βερμούδες ακούγετε δελεαστικότατο αν και σκεφτόμουν κάτι προς Κουρακάο, Μαρτινίκη.....Γουαδελούπη....Κάτι νησιά στη Μαλαισία, το όνομα μου διαφεύγει που έχουν τελείως διαφορετικό καιρό απο την υπόλοιπη Μαλαισία επειδή βρίσκονται ανατολικα έχει κανείς ιδεά τι παίζει??

Και 3 βδομάδες να μην πάω 8α είναι τουλάχιστον 10 μέρες...εκεί ίσως χάνει η Καραιβική εκτός και αν σχεδιάσουμε καλά ενα πρόγραμμα island hopping χαχα..Ελάτε βοηθήστε με λίγο!! χαχα

Varsågod! :wink:

Ε, αν είναι για Καραϊβική πέρνα και από St. Maarten! :thx:

Τώρα που πρόσεξα καλύτερα την ημερομηνία που θες, παίρνω πίσω την Αυστραλία (δεν ξέρω τι παίζει το Μάιο από καιρό) και θα πρότεινα Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο ή κάτι από Αζόρες, Κανάρια.

The best bet is Malaysia + Bali. Πήγαινε Κuala Lumpur και μετά ή εδώ viewtopic.php?f=7&t=4300 ή ακόμη καλύτερα εδώ viewtopic.php?f=7&t=3458 Η περίοδος για Perhentian ή Tioman είναι η ιδανική. Tα νησάκια είναι άπαιχτα, φτηνά(ιδίως τα Perhentian) με υπέροχες θάλασσες. Mπορείς να κλείσεις πακέτο απο ΚL μέσω της Αir Asia.

Άλλη λύση όπως σοφά ανέφερε ο γκουρού της Ασίας Hunding a Shadow είναι το πολιτιστικό τρίγωνο Καμπότζη,Βιετνάμ, Λάος με μονοδικό μείον την έλλειψη σοβαρής θάλασσας για μπάνια.

Hunting a Shadow":2p74smvi said:
...Ρε παιδιά άμα δε εγώ δε ξέρω κάτι (τις περισσότερες φορές εδώ μέσα δηλαδή) απλά κάνω τουμπεκί ψιλοκομμένο. Οπότε μη λέτε ότι σας κατέβει και παραπλανείτε αυτόν που ρωτάει.

Το Μάιο δεν έχει βροχές στην Ταϋλάνδη....
Ας κάνουμε μια αναδρομή στον καιρό του Phuket από το Μάιο του 2000 και κάθε Μάιο μέχρι πέρυσι:
8 χρόνια Χ 31 ημέρες = 248 ημέρες - 6 για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχεία = 242 ημέρες κατά τις οποίες κατέγραψαν τον καιρό.
Από τις 242 ημέρες:
έβρεχε ή είχε καταιγίδα τις 135 (ποσοστό 55%)
είχε πυκνά σύννεφα τις 58 (ποσοστό 24%)
είχε αραιά σύννεφα τις 49 (ποσοτό 20%)

Περίπου ίδια συμπεριφορά είχε ο καιρός και στο Samui και στο Krabi, νησιά για τα οποία υπάρχει καταγραφή από το 2005 και μετά. (Όχι ακριβώς ίδια, αλλά σίγουρα δεν είχε ιδανικό καιρό για καλοκαιρινές διακοπές που σημαίνει παραλία και μπάνια)

Και μια και αναφέρθηκε η (άκομψη) έκφραση "κάνω τουμπεκί ψιλοκομμένο", ας μάθουμε και δυο πράγματα επ' αυτού.

Πρώτα απ'όλα με δεδομένο ότι έγραψες ό,τι έγραψες έχοντας τσεκάρει στατιστικά δεδομένα για τον καιρό, σου οφείλω μια συγνώμη, θεώρησα ότι ό,τι είπες το είπες έτσι στον αέρα χωρίς να το ψάξεις ή να το ξέρεις προσωπικά.
Από κει και πέρα έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν βάση αυτή την ιστοσελίδα για να μετρήσουμε τις βροχερές μέρες. Και εξηγώ:

1) Στο Πουκέτ έχω να πάω από το 2000, οπότε δεν έχουμε στοιχεία γιατί δε θυμάμαι ημερομηνίες. Στο Σαμούι όμως, που ήμουνα 8-10 Αυγούστου 2006, θυμάμαι τα εξής: Από τις 3 μέρες, αυτό που συνέβη ήταν να ανοίξει ο ουρανός για 15 λεπτά το βράδυ της δεύτερης. Θυμάμαι μέσα σε 5 λεπτά είχαμε βραχεί ως το κόκκαλο. Τις υπόλοιπες 3 μέρες παρά 15 λεπτά, είχαμε ΗΛΙΟ. Με εξαίρεση ίσως κάποια σύννεφα το πρωινό που φεύγαμε. Στα στατιστικά της σελίδας δίνει τη μέρα της 15λεπτης μπόρας βροχή. Θα μπορούσε να γράφει και καταιγίδα. Μιλάμε όμως για νερό διάρκειας 15 λεπτών όταν όλη τη μέρα κοκκινίζαμε τη μούρη μας στη θάλασσα. Στις άλλες 2 μέρες δίνει και συννεφιά. Σύννεφο δεν υπήρχε στον ορίζοντα.
2) Το παπαράνω με έκανε να πάρω τηλέφωνο φίλο και παλιό συμφοιτητή μου που ήταν μεταξύ Κράμπι και Πουκέτ (μια και για αυτό μίλησες) το Νοέμβριο του 2006. Κυρίως έμεινε στο Κράμπι, αλλά έκανε και έκανε και 2μερη εκδρομή στο Πουκέτ. Δε θυμόταν καλά καιρό, αλλά δεν είχε παράπονο ιδιαίτερο. Άνοιξα τα στατιστικά για τα 2 μέρη, και διαπίστωσα με έκπληξη το εξής: Βροχερές μέρες στο Πουκέτ: 22. Βροχερές μέρες στο Κράμπι: 4 !!! Για 2 μέρη που απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 50 χιλιόμετρα σε ευθεία!

Τί σημαίνουν τα παραπάνω; επειδή δε μπορεί στο site να γράφουν ό,τι τους κατέβει, οι λεγόμενες 10λεπτες μπόρες είναι συχνό φαινόμενο σε όλη την τροπική ζώνη τους περισσότερους μήνες. Δεν είμαι της επιστήμης αλλά υποθέτω ότι δεν έχουνε μεγάλο coverage αυτές οι μπόρες, που μπορεί να εξηγεί τη διαφοροποίηση μεταξύ δύο τόσο κοντινών σημείων. Επιπλέον άμα βάλουμε στο Πουκέτ κάτω το 2005 (τυχαία χρονιά), με εξαίρεση τους 2 πρώτους μήνες, όλοι οι άλλοι έχουνε 2ψηφιο αριθμό βροχών. Αλίμονο αν τα νησιά της Ταϋλάνδης περιμένουν να δουλέψουν τους 2 από τους 12 μήνες. Είναι σαφές ότι κοντά στα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος για οποιοδήποτε σχεδόν τροπικό προορισμό, αλλά δε σβήνουμε μονοκοντυλιά και όλες τις άλλες εποχές διότι τελικά δεν έχουμε και να προτείνουμε κάτι στον ενδιαφερόμενο. Συνεπώς, συνεχίζω να προτείνω την περιοχή της Ταϋλάνδης για το Μάιο. Το συγκεκριμένο μήνα έχω βρεθεί μόνο στη Μπανγκόκ, για ολόκληρο το μήνα όμως, και αυτό που με ενοχλούσε ήταν η υγρασία και όχι τα random showers. Και ό,τι είπα που αφοροούσε τον καιρό είναι με βάση την προσωπική μου εμπειρία στη χώρα και όχι στατιστικα δεδομένα που αγνοούσα.

Ενδιαφέρουσα η εκπαιδευτική παραπομπή για το τουμπεκί, δε βλέπω το λόγο να είναι άκομψη (στο κάτω κάτω πρώτο ενικό χρησιμοποίησα), δεν επεκτείνομαι.
Συγνώμη για την έκταση του κειμένου και το εντελώς off-topic. Για τον ενδιαφερόμενο αν έχεις να απαντήσεις κάτι στείλε πμ να μην τραβάμε άδικα το τόπικ που έχει άλλο σκοπό.