Θάλασσα γυαλί στα μέρη του Bali!!

• Thread starter Thread starter COMPUTERISE
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

COMPUTERISE

First-Class-Member
Στις 13/2, παραμονή του Αγ.Βαλεντίνου, ήμουν πιστός στο ραντεβού μου με την επίσημη αγαπημένη μου Uzbekistan Airways! Όλο το βράδυ θα το περνούσαμε μαζί ταξιδεύοντας προς Τασκένδη, όπως και όλη την επόμενη μέρα, μια που θα φτάναμε αργά το βράδυ στην Κουάλα Λουμπούρ. Η απιστία θα γινόταν μια μέρα αργότερα στις 15/2 όταν και θα υπέκυπτα στα εξωτικά θέλγητρα της Μαλαισιανής καλλονής που ακούει στο όνομα Αir Αsia και θα ταξίδευα μαζί της στο παραμυθένιο Bali.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Ζητούσα απεγνωσμένα ένα καλοκαιρινό break από την χειμωνιάτικη πραγματικότητα της Αθήνας και η απάντηση στο αγωνιώδες μου ερώτημα βρέθηκε στο όνομα του Bali του γνωστού εξωτικού νησιού,μιας όασης Ινδουισμού στην Μουσουλμανική λαοθάλασσα της Ινδονησίας.Το δρομολόγιο γνωστό, δοκιμασμένο και οικονομικότατο, ΑTH- KUL μέσω ΤAS με Uzbekistan Airways και ΚUL-DPS-KUL με την μεγαλύτερη και καλύτερη loco της Ασίας την Air Asia!! Tιμή; Όλο μαζί 720euro όχι κι άσχημα!!

Η πολυπόθητη 13/2 έφτασε ,κι εγώ μαζί της κατά της 22:00 στο γκισέ της Uzbekistan Airways. Έρημο το αεροδρόμιο, σχεδόν έρημο και το γκισέ γρήγορο το check in και μετά από την απαραίτητη βόλτα στο free-shop άμεση επιβίβαση για την πτήση των Ουζμπέκικων Αερογραμμών ΗΥ-266 για Τασκένδη!! Το δώρο που μου έκανε για του Αγ.Βαλεντίνου η αγαπημένη μου, ήταν ένα Α310 στην θέση του γνωστού 757-200. Σ ευχαριστώ γλυκιά μου!! Το αεροπλάνο έφυγε ακριβώς στην ώρα του (23:25) παίρνοντας στην μακρινή Τασκένδη μαζί με τον υποφαινόμενο άλλους 87 επιβάτες η πλειοψηφία των οποίων ήταν Ινδοί και Πακιστανοί. Οι άριστες ανταποκρίσεις για Δελχί, Αμριτσάρ και Λαχώρη έκαναν πάλι το θαύμα τους.
Όπως καταλάβατε το Α310 ήταν μισοάδειο, πράγμα που έκανε το ταξίδι μου super αναπαυτικό μια που αξιοποίησα κοιμώμενος σε όλη σχεδόν την διάρκεια της διαδρομής και στις 3 άδειες διπλανές μου θέσεις. To αεροπλάνο ήταν το UK-31001 και αν και κατασκευής 1991 ήταν προσεγμένο και σε αρκετά καλή κατάσταση.
Οι αεροσυνοδοί στην πλειοψηφία τους εντυπωσιακότατες, αλλά με τα γνωστά μικροπροβλήματα γνώσης της Αγγλικής, το φαγητό μέτριο προς καλό με επιλογή κοτόπουλου ή μοσχαριού, η πτήση άψογη και η άφιξή μας στην Τασκένδη χωρίς λεπτό καθυστέρησης 07:25.
Αυτό το τελευταίο μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα καθυστέρηση στις πτήσεις μου με την Uzbekistan και πολλές φορές μάλιστα έφτανα μέχρι και 20 λεπτά νωρίτερα στον προορισμό μου!! Μήπως οι φίλοι Ουζμπέκοι πρέπει να κάνουν εντατικό φροντιστήριο στην Ολυμπιακή μας;;

Η Uzbekistan Airways όπως έχω επαναλάβει και στο παρελθόν είναι ίσως η καλύτερη εταιρία της Κεντρικής Ασίας ,με εκτεταμένο δίκτυο ,φανταστείτε πετάει μέχρι και JFK μέσω RIX ,άριστα connections για Ασία, με αρκετά οικονομικές τιμές και αξιοπρεπέστατο service.Το αδύνατο σημείο της όμως είναι το ανεκδιήγητο transit της. Αν και το αεροδρόμιο της TAS είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και σε άριστη κατάσταση το transit σε μεταφέρει σε αλήστου μνήμης σοβιετικές εποχές. Μικρό, ρυπαρό, με free shop και εστιατόριο για γέλια, είναι απορίας άξιο γιατί χρησιμοποιείτε αυτό το τριτοκοσμικό κτίριο για transit hall και όχι το μοντέρνο κτίριο του κυρίως αεροδρομίου. Άβυσσος η ψυχή των Ουζμπέκων!! Είχα λοιπόν να σκοτώσω 3 περίπου ώρες σε αυτό το άθλιο κτίριο και άρχισα να κόβω βόλτες σαν το λιοντάρι στο κλουβί. Η λύση στην βαρεμάρα μου ήρθε όταν εντελώς τυχαία ανακάλυψα ότι υπήρχε πρόσβαση στο internet!!Nαι, με αντίτιμο 4 δολάρια την ώρα ξέχναγες τον πόνο σου και ξεχνιόσουν χαζέβοντας στον μαγικό κόσμο του internet.
Με την βοήθεια του διαδικτύου λοιπόν πέρασαν αυτές οι 3 περίπου ώρες και στις 11:00 δόθηκε το σύνθημα για την επιβίβαση στην πτήση HY-553 με προορισμό την Kουάλα Λουμπούρ. Επιβιβαστήκαμε σε ένα σύγχρονο λεωφορείο του αεροδρομίου που μας έκανε μια σύντομη βόλτα στο Taskhent Internetional δίνοντας μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα σοβιετικά αεροναυπηγικά επιτεύγματα (σαπισμένα, εγκαταλελειμένα ΙL-62, IL-86,TU-154,IL-76,YAK-42 όλα στα χρώματα της Uzbekistan) και τελικά μας μετέφερε στο 757-200 που μαζί του θα πετάγαμε για KUL τις επόμενες 7 ώρες. Το VP-BUJ πέταξε για πρώτη φορά το 1999 με τα χρώματα της TWA και αμέσως μετά της AMERICAN και τον Αύγουστο του 2004 κατέληξε στο στόλο της Uzbekistan. Ήταν κι αυτό σε αρκετά καλή κατάσταση και απογειώθηκε στην ώρα του ,11:30, ως συνήθως. Είπαμε Ουζμπέκικη ακρίβεια!!
Η πτήση κι αυτή την φορά ήταν μισοάδεια, περίπου 100 άτομα, μόνο που εδώ άλλαζαν τα πράγματα. Την θέση Πακιστανών και Ινδών πήραν Ρώσοι που ετοιμάζονταν να ζήσουν τον μύθο τους στη ζέστη της Νοτιοανατολικής Ασίας!!
Oι αεροσυνοδοί, χαμογελαστές και ευγενικές με ρώτησαν σε άπταιστη Ρωσική αν θα ήθελα ψάρι ή κρέας και μου σέρβιραν το γνωστό εξαιρετικό Ουζμπέκικο κρασί που απλά δεν πίνετε!! Προσπάθησαν οι κοπέλες να κάνουν το παν για να έχουμε μια ευχάριστη πτήση, μέχρι και το Μπιτζετ Τζοουνς είδαμε στο video αλλά το 757 είναι ιδιαίτερα κουραστικό για πτήση 7 ωρών. Ευτυχώς είχα πάλι άδειες τις 2 διπλανές μου θέσεις και ξεράθηκα στον ύπνο γιατί αλλιώς θα ήταν σκούρα τα πράγματα!!
Είχε πια νυχτώσει για τα καλά όταν προσγειωθήκαμε στο εξαιρετικό αεροδρόμιο της Κuala Lumpur. Mετά από ένα ταξίδι Οδύσσεια 20 περίπου ωρών δεν έβλεπα την ώρα να πάω στο Panpacific hotel 2 λεπτα από το αεροδρόμιο για ξεκούραση και να προετοιμαστώ ψυχολογικά για το αυριανό μου ταξίδι στις θάλασσες του Bali!!
(συνεχίζεται)

:banana: :banana: :laola:

αντε να δουμε και τη συνεχεια

Κάτι το άγχος του Bali, κάτι το jet lag ξύπνησα νωρίς την επόμενη. Το ξενοδοχείο μας ήταν άριστο, ένα γνήσιο 5στερο ξενοδοχείο της Νοτιοανατολικής Ασίας ,αλλά το κυριότερο ήταν ότι η θέα προς τον διάδρομο απογείωσης ήταν υπέροχη!! Αποσβολωμένος όταν άνοιξα της κουρτίνες,, παρακολούθησα την απογείωση ενός Α320 της Air Asia https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10134 αλλά η μελωδική φωνή της Diana με προσγείωσε στην πραγματικότητα.
- Άφησε για λίγο τα αεροπλάνα σου και πάμε γρήγορα για πρωινό γιατί πρέπει να αλλάξουμε terminal και δεν θα προλάβουμε!!
Άνοιξα γρήγορα την βαλίτσα μου, καταχώνιασα μέσα της το πουλόβερ μου και τα κοντομάνικα μπήκαν αμέσως σε θέση μάχης!! Από τους 10 βαθμούς της βροχερής Αθήνας στους 32 της εξωτικής Κουάλα Λουμπούρ! I LOVE THIS TRIP!!!
Το πρωινό ήταν όντος μεγαλειώδες!! Ομελέτες, σαλάτες, τυράκια, γλυκάκια, κρουασανάκια , τροπικοί χυμοί και γενικά όλων των ειδών γευστικές σαχλαμαρίτσες, που σε κάνουν να μην μπορείς με τίποτα να σταματήσεις πρωί - πρωί να τρως!!
Kτηνωδία σκέφτηκα, μπαίνοντας στο λεωφορειάκι που σε μεταφέρει σε 15 μόλις λεπτά από το κυρίως terminal του αεροδρομίου στην έδρα της Air Asia, το περίφημο loco terminal που είναι δίπλα στα cargo. Δυό λογάκια τώρα για την Air Asia, την μεγαλύτερη loco της Ασίας, που μέσω των θυγατρικών της πετάει σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα. Πρόσφατα παρέλαβε τα πρώτα 18 από τα πάνω από 100 Α320 που έχει παραγγείλει και μέσα στο χρόνο σκοπεύει να ανοίξει πτήσεις προς Ινδία και Σρι Λάνκα. Το καλύτερο όμως το άφησα για το τέλος!! Τον Ιούλιο του 2007 φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη loco που θα ενώσει την Ασία με την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Κουάλα Λουμπούρ με το Λονδίνο!! Θέλετε να ακούσετε και τιμές;; Διαφημίζει το KUL-LON 10euro + φόρους!!
To ολοκαίνουργιο Α320 ήταν πιστό στο ραντεβού του. https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10136 Μας χαμογελούσε έξω από την GATE T4 του KCCL terminal περιμένοντας την επιβίβαση μας για Denpasar. https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10135 Είχε προηγηθεί ένας σύντομος έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων και ένα πέρασμα από τα freeshop που δεν παρουσίαζαν τίποτε το ενδιαφέρον. Η επιβίβαση άρχισε με γοργούς ρυθμούς, περπατώντας προς το αεροσκάφος(!!) Το αεροπλάνο ήταν κατάμεστο!! Θέση ούτε για δείγμα!! Εδώ που τα λέμε, πτήση 3 ωρών στο Bali με 50euro r/t δεν θα βρεις εύκολα. Η είσοδος μας έγινε με σκάλες από την μπροστά και την πίσω πόρτα και το seat pitch ήταν βέβαια για κλωτσιές!! Δυστυχώς δεν κατάφερα να μάθω χωρητικότητα για να συγκρίνουμε με αυτό της Α3 γιαυτό κάθε infos ευπρόσδεκτη. Οι αεροσυνοδοί, η Air Asia έχει παράδοση σε αυτό, ήταν κούκλες αλλά το service μετριότατο. Πλήρωνες εννοείτε τα πάντα αλλά γενικά η ποικιλία σε σνακ και ποτά ήταν επιπέδου Sky Europe, nothing special.
Στη βαθμολογία μας τώρα

ΝΑΥΛΟΣ=10/10 (Να είμαστε σοβαροί, με 50€ πήγαινε έλα ούτε Φιλιατρά δεν πας)
ΑΚΡΙΒΕΙΑ= 9/10 (Και στις 2 πτήσεις φτάσαμε στην ώρα μας)
ΑΝΕΣΗ = 3/10 (Δεν μπορεί να τα έχουμε κι όλα!!)
SERVICE = 4/10 (Προσπάθησαν τα κορίτσια αλλά…..)
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ = 7/10 (Για Ασιάτισες super! για τα γούστα μου….)

Συνολικά θα έλεγα ότι η σχέση τιμής-απόδοσης σε συνδυασμό με το ολοκαίνουργιο του αεροσκάφους κάνουν την ΑIR ASIA την hottest εταιρία της Ασίας!! Αν δεν καίγεστε για in flight ανέσεις ΣΠΕΥΣΑΤΕ!!

Όπως είπα το airbus μας μετά από ένα χωρίς απρόοπτα ταξίδι προσγειώθηκε στην ώρα του στο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής αεροδρόμιο του Denpasar πρωτεύουσας του Bali. https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10137 Οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν την visa εισόδου τους στην Ινδονησία κατά την είσοδο τους έτσι λοιπόν εύκολα ξεμπέρδεψα με τις διατυπώσεις. Πλήρωσα το αντίτιμο της visa μου (10$) και μια που δεν είχα αποσκευές να περιμένω πέρασα σε χρόνο ρεκόρ το κατώφλι της εξόδου. Ο καυτός Μπαλινέζικος αέρας με χτύπησε στο πρόσωπο. Η θερμοκρασία άγγιζε τους 37 βαθμούς. Δεκάδες Μπαλινέζοι κρατώντας λογής-λογής φωτογραφίες με καταλύματα ούρλιαζαν τραβώντας από τα ρούχα. Ευτυχώς, αμέσως σχεδόν, είδα το όνομα μου σε ένα αυτοσχέδιο πλακάτ και πίσω από αυτό το χαμογελαστό πρόσωπο του Polos, οδηγού και ξεναγού μου στο Bali τις επόμενες 4 μέρες. Μας καλωσόρισε και αμέσως μπήκαμε στο παλιό πλην τίμιο (βλέπε καθαρό και με air condition) αυτοκίνητό του.

Το ξενοδοχείο, που είχα κλείσει μέσω internet από την Ελλάδα, ήταν το Bali Niksoma Boutique Beach hotel και όπως λέει και το όνομά του ήταν ένα μικρό, design hotel ακριβώς πάνω στην απέραντη παραλία του Legian. https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10138
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10139 To σχέδιο μου ήταν να μείνουμε 2 βράδια τουριστικά, κοντά στην παραλία και τα άλλα 2 βράδια κάπου πιο σοφιστικέ στο κέντρο του νησιού μακριά από κακές τουριστικές επιρροές.
Για να πάρετε μια ιδέα του τουριστικού χάρτη του νησιού θα σας πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία του τουρισμού κατευθύνεται προς το νότο και πηγαίνει στις 2 τεράστιες παραλίες της Νusa Dua ή της Kuta. Εγώ διάλεξα σαν βάση μου την Kuta
και πιο συγκεκριμένα την προς νότο προέκταση της την Legian. Φανταστείτε μια αμμώδη παραλία χιλιομέτρων, https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10140 σχεδόν γεμάτη Αυστραλούς τουρίστες, που ζουν το μύθο τους δαμάζοντας τα τεράστια κύματα ! https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10177 Δεν ξέρω εσάς πως σας ακούγεται, αλλά εμένα δεν είναι το στυλ μου, γι αυτό και προτίμησα την ηρεμία της πισίνας και τα ποτά των γειτονικών εντυπωσιακών είναι αλήθεια beach bar.

Το κέντρο της άκρως τουριστικής Kuta θυμίζει Φαληράκι, μόνο που την θέση των Βρετανών καταλαμβάνουν επαξίως οι Αυστραλοί!! H αλήθεια είναι βέβαια ότι μετά τις 2 εκρήξεις βομβών που έγιναν στο κέντρο της Kuta και στοίχισαν την ζωή σε 300 περίπου άτομα ,κυρίως Αυστραλούς, ο τουρισμός στο Bali περνάει μεγάλη κρίση. Το πράγμα έχει οδηγήσει σε εξευτελισμό των τιμών προς τέρψη των δυτικών και των Γιαπωνέζων αλλά και χρεοκοπία πολλών επιχειρήσεων. Εύχομαι να ανακάμψει γρήγορα ο τουρισμός, μια και είναι η κύρια πηγή εσόδων αυτών των τόσο καλοκάγαθων και χαρούμενων ανθρώπων.
(συνέχεια)

Τί υπέροχα αξιοθέατα! Τί φυσικές ομορφιές!
Ειλικρινά, δεν έχω λόγια! :lol:

COMPUTERISE":2i502oop said:
ήταν βέβαια για κλωτσιές!! Δυστυχώς δεν κατάφερα να μάθω χωρητικότητα για να συγκρίνουμε με αυτό της Α3 γιαυτό κάθε infos ευπρόσδεκτη.

29 ολόκληρες ίντσες το seat pitch! Όσο και η Easy Jet για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς. (η Aegean με 32'' είναι βασίλισσα). Αλλά όπως είπε κι ο Νικ, στις τιμές η συγκεκριμένη εταιρεία δε πιάνεται. Οτιδήποτε νούμερο πληρώσετε που δεν είναι μονοψήφιο ή διψήφιο για να πετάξετε με Air Asia, σας πιάσανε κορόιδο.

Κατά τα άλλα Νικ μας έχεις μπρίζωσες αρκετά. Ήμουν σε καλοκαιρινά μέρη, πήγε ο Psil επίσης σε τροπικά μέρη, τώρα εσύ, θα γυρίσουν κι άλλοι οι απαράδεκτοι από Χαβάη και δε συμμαζεύεται, και θα πρέπει να συγκεντρωθούμε υποτίθεται στη δουλειά. Ουφ...

Tην επόμενη μέρα έδωσα στον εαυτό μου ρεπό. Σηκώθηκα αργά, απόλαυσα το πρωινό μου, έριξα τις βουτίτσες μου στην πισίνα και αργά το μεσημεράκι ξεκίνησα χαλαρές βόλτες στην παραλία. Δεν πήγα προς Kuta , ποτέ άλλωστε δεν μου άρεσαν τα βιασμένα από τον τουρισμό μέρη, αλλά συνέχισα νότια προς Seminyak. Seminyak εστί η κυριλέ περιοχή της Kuta όπου και βρίσκονται τα ωραιότερα και ακριβότερα hotels, bars, μαγαζιά.The place to be!! Πράγματι, η περιοχή άλλαζε προς το καλύτερο και την θέση των γνωστών αυθαίρετων τουριστικών μικρομάγαζων και των αμφιβόλου αισθητικής bar έπαιρναν μπουτίκ τοπικών σχεδιαστών ,καλόγουστα καταστήματα με χειροτεχνήματα και υπέροχα beach bar. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα τελευταία παίρνει το περίφημο Ku De Ta χάρη στην υπέροχη θέση του, το πρωτοποριακό ντιζάιν του και την ραφινάτη κουζίνα του. Βeach Bar? Εστιατόριο? Τόπος χαλάρωσης? Μπα …. μάλλον τρόπος ζωής. Το μέρος είναι απλά καταπληκτικό. Το λατρέψαμε και το τιμήσαμε δεόντως. Σνακ το μεσημεράκι , χυμοί το ηλιοβασίλεμα , φαγητό το βράδυ και μουσικό χαλάρωμα με ένα ποτάκι στο χέρι μέχρι τα ξημερώματα. Σίγουρα δεν είναι φτηνό, αλλά όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο μαγικό μέρος γίνεσαι large με τα χρήματα ακόμα κι αν δεν σου περισσεύουν!!
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10143
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10141
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10142
Σάββατο 17/2 και τρίτη μας μέρα στο νησί. Καιρός για δράση. Πρωινό ξύπνημα, πακετάρισμα και καιρός να γνωρίσουμε το πραγματικό Bali. Γεια σου Kuta!! O καλός μας ξεναγός, ο Polos, πιστός στο ραντεβού μας, θα μας γνώριζε τις ομορφιές του τόπου του. Κατεύθυνση, το νοτιότερο μέρος του νησιού και μετά από μια περίπου ώρα απολαμβάνουμε την δραματικότερη ίσως θέα του νησιού. Ulu Watu ,ένας από τους ωραιότερους Μπαλινέζικους ναούς, χτισμένος τον 11ο αιώνα στην νοτιότερη χερσόνησο του νησιού. Χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του είναι εντυπωσιακός αλλά αυτό που τον κάνει μοναδικό είναι η τοποθεσία που κτίστηκε, κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, πάνω στα βράχια! Μαγεμένοι ακόμη από το υπέροχο τοπίο, ακούμε τις φωνές του Polos « προσοχή τις μαιμούδες!!» Μόλις τότε συνειδητοποιήσαμε ότι βρεθήκαμε κυκλωμένοι από δεκάδες μαιμουδάκια κάθε μεγέθους ,που κυκλοφορούσαν ελεύθερα γύρω μας και προσπαθούσαν να αρπάξουν ότι μπορούσαν από πάνω μας!! Απίστευτες στιγμές , απίστευτες εμπειρίες. Σπαταλήσαμε πάνω από μια ώρα στο Ulu Watu και δεν βαρεθήκαμε διόλου. Βόλτες στην άκρη του γκρεμού , κουβέντα σε σπαστά Αγγλικά με τους ντόπιους για το πόσο κακό έφεραν οι βόμβες στο νησί, φωτό με τα μαιμουδάκια.Ulu Watu σε αγαπήσαμε και μια μέρα θα ξανάρθουμε να σε απολαύσουμε ξανά.
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10173
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10172
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10174
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10175
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10144
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10180
Μια από τις μεγαλύτερες τρέλες που έχω είναι τα ξενοδοχεία. Από μικρό με μάγευαν τα δωμάτια , οι κοινόχρηστοι χώροι , τα εστιατόρια και χρόνο με το χρόνο μαζί με μένα μεγάλωσε κι αυτή η τρέλα μου. Όταν ταξιδεύω, το θεωρώ αδιανόητο πια να μην επισκεφθώ το ωραιότερο ξενοδοχείο του τόπου, το θεωρώ αξιοθέατο! Το σταμπάρω από πριν και με ύφος χιλίων καρδιναλίων περνώ το κατώφλι του ζητώντας από τους υπεύθυνους μια ξενάγηση!! Τρέλα κι αυτή θα μου πείτε, το ξέρω κανείς δεν είναι τέλειος αλλά χάρη σ αυτή είδα ένα από τα καλύτερα και εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία του κόσμου το Bali Bulgari Hotel. Βρίσκεται σε απόσταση βολής από το Ulu Watu ,χτισμένο κι αυτό στην κορυφή ενός βράχου με θέα αξεπέραστη. Μέχρι μικρό τελεφερίκ έχει που μεταφέρει τους ενοίκους από το ξενοδοχείο στην ιδιωτική του παραλία που βρίσκεται στη βάση του βράχου!! Άνοιξε τις πύλες του το Σεπτέμβρη του 2006 και είναι η επιτομή του στυλ και της πολυτέλειας. Χαλαρώσαμε στη μυθική πισίνα πίνοντας ένα χυμό μάνγκο (10 $ ο χυμός για όσους ενδιαφέρονται) και επισκεφθήκαμε το μπαλινέζικου ρυθμού εστιατόριο και τα αξεπέραστα δωμάτια όλα με θέα και ιδιωτική πισίνα. Την σουίτα δεν την είδα δεν νομίζω να άντεχα το σοκ! Οι μόνοι ένοικοι που είδα ήταν βαθύπλουτοι Γιαπωνέζοι, μια που για αυτούς δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερο το πρόβλημα της τιμής. Άλλωστε για 1.200 ψωροδολλάρια μιλάμε χωρίς πρωινό το φτηνότερο δωμάτιο. Ε ρε ξύλο που θέλουν μερικοί!!
Μήπως θα ήταν καλύτερα όμως να μιλήσουν οι φωτογραφίες??
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10146
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10147
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10145
Όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος και μια κι εμείς δεν είχαμε καταβάλει το αντίτιμο των 1.200$ έπρεπε να αποχωρίσουμε.
Έλα μωρέ είπα στη Diana σιγά τον χυμό, χάλια τον έφτιαξαν, στο Ubud,επόμενο σταθμό της περιήγησης μας θα πιούμε καλύτερο!!
Ασφαλώς, συμφώνησε εκείνη άλλωστε ποτέ δεν συμπάθησα τους Γιαπωνέζους!!
Με βαριά καρδιά λοιπόν αποχαιρετήσαμε το ευγενέστατο προσωπικό και το διαβεβαιώσαμε ότι στην επόμενη επίσκεψή μας στο Bali θα επιστρέψουμε σαν ένοικοι. Σε μια άλλη ζωή σίγουρα!!

(Συνεχίζεται)

Να ρωτήσω κάτι??? Το εταιρον ημισυ τι γνώμη είχε για το ταξίδι μέσω του μαγευτικού Ουζμπεκιστάν?? Δεν 'κλοτσησε'?? :lol: :lol: Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τον george_a που θα πάει μήνα μέλιτος με aeroflot....μήπως και οι 2 πουλάτε το παραμύθι της περιπέτειας?? :lol:

dtrach":1jx3tjgu said:
Να ρωτήσω κάτι??? Το εταιρον ημισυ τι γνώμη είχε για το ταξίδι μέσω του μαγευτικού Ουζμπεκιστάν?? Δεν 'κλοτσησε'?? :lol: :lol: Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τον george_a που θα πάει μήνα μέλιτος με aeroflot....μήπως και οι 2 πουλάτε το παραμύθι της περιπέτειας?? :lol:

Σκέφτηκες ποτέ πως η κοπέλα θα μπορούσε να είναι Ουζμπέκα; Όχι; Ε σκέψου το :P
Πάντως αν έλεγα στην κοπέλα μου θα πάμε στο Μπαλί και θα ασκούσε κριτική γιατί το transit είναι στην Τασκένδη, θα την έστελνα στο διάολο με το συμπάθειο.

Kαι φαντάσου ,λέει, να ήταν και αεροσυνοδός της Uzbekistan Airways!!

H διαδρομή μας από το Βulgari hotel στο κέντρο του νησιού και στην πόλη του Ubud ήταν περίπου μιάμιση ώρα. Μιάμιση υπέροχη ώρα αφεθήκαμε στην απόλαυση της Μπαλινέζικης φύσης. Πράσινο παντού, ορυζώνες , γάργαρα νερά, περίτεχνοι ναοί , χαμογελαστοί άνθρωποι. Αυτό είναι το πραγματικό, γνήσιο Bali και όχι η τουριστική κόλαση της Kuta. Το νησί στο βωμό των τουριστικών συμφερόντων χτίζεται από άκρη σε άκρη. Άριστα καταλύματα για όλα τα βαλάντια , από ξενοδοχεία υπερπαραγωγές απλησίαστων τιμών, μέχρι συμπαθητικά πεντακάθαρα παραδοσιακά πανδοχεία με ελάχιστο κόστος διαμονής. Όλοι έχουν δικαίωμα στο Μπαλινέζικο όνειρο και αυτό το έχουν καταλάβει καλά οι ντόπιοι. Με αυτά και αυτά φτάσαμε στο Ubud απογευματάκι πια. Το Ubud είναι η πολιτιστική, αν μου επιτραπεί ο όρος , πρωτεύουσα του νησιού. Οι ρυθμοί είναι χαλαρότεροι ,οι άνθρωποι φιλικότεροι το τοπίο μοναδικό. Αν νομίζετε βέβαια πως δεν υπάρχει τουρισμός στο Ubud και θα βρείτε τον πολιτιστικό και φυσιολατρικό παράδεισο που ονειρεύεστε κάνετε τραγικό λάθος! Το κάποτε μικρό χωριουδάκι του Ubud στις μέρες μας μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη πολίχνη ,που για να λέμε όμως την αλήθεια διατηρεί τον χαρακτήρα του. Βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού, μακριά από τις παραλίες και οφείλει την τουριστική του ανάπτυξη αφενός στην προνομιακή του θέση , είναι λουσμένο στο πράσινο, και αφετέρου στην μεγάλη πολιτιστική του παράδοση. Οι περίφημοι Μπαλινέζικοι χοροί, τα εντυπωσιακά μπατίκ, τα πανέμορφα Μπαλινέζικα χειροτεχνήματα όλα έχουν τόπο καταγωγής το Ubud.Λογική λοιπόν φαίνεται η ήπια τουριστική ανάπτυξη που παρουσιάζει ο τόπος. Πράγματι στο Ubud μπορείς να βρεις ότι επιθυμεί η ψυχή σου. Χλιδάτα ξενοδοχεία , γευστικότατα εστιατόρια όλων των γεύσεων, καλόγουστες γκαλερί και φυσικά να απολαύσεις απίθανους Μπαλινέζικους χορούς κάθε βράδυ. Ο παράδεισος του ψαγμένου ταξιδιώτη!!
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10154
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10153
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10185

Το ξενοδοχείο μας το Bagus Jati hotel δεν ήταν ακριβώς μέσα στην πόλη αλλά κανένα εικοσάλεπτο μακριά, βόρεια του κέντρου. Όταν το έκλεισα μέσω internet με τίμημα 110euro, ήξερα ότι επρόκειτο για ένα ξενοδοχείο-ησυχαστήριο μέσα στη ζούγκλα αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν το υπερθέαμα που αντίκριζα. Πνιγμένες σε ένα τροπικό δάσος ,αμφιθεατρικά κτισμένες οι βίλες, γιατί τα δωμάτια ήταν ανεξάρτητες βίλες, έβλεπαν στην απέναντι κατάφυτη πλαγιά και στο παραδοσιακό spa του ξενοδοχείου. Full του πράσινου, ένα όνειρο!! Οι συγκινήσεις συνεχίστηκαν όταν διαβήκαμε το κατώφλι της βίλλας μας. Ένα τεράστιο δωμάτιο όλο παράθυρα, υπερλούξ μπάνιο με ζακούζι και το χαιλάιτ, η εντυπωσιακότερη βεράντα που έχω δει στο βίο μου!! Κάπως έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος, σκέφτηκα, απολαμβάνοντας το δείπνο μου σε αυτή την άψογη βεράντα, αργότερα το ίδιο βράδυ. Αν σε όλο αυτό το μαγευτικό σκηνικό προσθέσετε την εξευτελιστική τιμή (30euro)του prive δείπνου στην βεράντα τότε σας βλέπω όλους με ένα εισιτήριο στο χέρι!! Το επόμενο πρωινό το σπαταλήσαμε στο ξενοδοχείο μας. Πρωινό στην υπερ-βεράντα μας, χωρίς έξτρα χρέωση παρακαλώ, βουτιές στην πισίνα, βόλτες στο κοντινό δάσος και τέλος επίσκεψη στο spa για ένα αναζωογονητικό μασάζ από τα χέρια των έμπειρων εξωτικών καλλονών του ξενοδοχείου, πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Diana.
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10149
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10156
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10157
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10184

Το μεσημέρι, πάντα τυπικός στο ραντεβού του, ο Polos ήρθε για να μας ξεναγήσει στην ηφαιστειακή ομορφιά του νησιού. Σε μίση ώρα μόνο από τον παράδεισο του ξενοδοχείο μας ανακαλύψαμε έναν άλλο παράδεισο, ηφαιστειακό αυτή την φορά.
Gunung Batur λέγεται το ηφαιστειακό αυτό υπερθέαμα που κατά τακτά χρονικά διαστήματα ταλαιπωρεί τους κατοίκους των διπλανών χωριών. Ο επιβλητικός του όγκος καθρεφτίζεται στα γαλήνια νερά της επίσης ηφαιστειακής λίμνης Banau Batur, κι εμείς είχαμε την ευτυχία να απολαύσουμε ένα super απομεσήμερο στις όχθες της κουβεντιάζοντας με τους ντόπιους τα προβλήματα της περιοχής. Πριν το 2000 στην προ βομβών εποχή , το μέρος έσφυζε από ζωή. Εστιατόρια , πανδοχεία , ξεναγοί-συνοδοί για αναρρίχηση, μέχρι ειδική κατασκήνωση για trekking υπήρχε. Αυτά τώρα αποτελούν παρελθόν, μας εξήγησε ένας από τους ελάχιστους guides που απέμειναν. Οι τουρίστες ζητούν παραλίες και φτάνουν για ψώνια μόνο μέχρι το Ubud. Ελάχιστοι πλέον έρχονται για trekking στα βουνά μας!! Θλιβερά ερείπια εστιατορίων και ξενοδοχείων επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του.Κρίμα γιατί πραγματικά το ηφαίστειο σε συνδυασμό με την λίμνη αποτελούν κατά την γνώμη μου μια από της ομορφότερες γωνιές του Bali και μια επίσκεψη εδώ επιβάλλετε. Η ζωή των κατοίκων είναι πλέον πολλή δύσκολη. Δουλεύουν σκληρά, αγρότες και ψαράδες για να τα βγάλουν πέρα, αλλά πάντα ελπίζουν πως τα πράγματα θα αλλάξουν και ο τουρισμός θα γυρίσει. Τους το ευχήθηκα ολόψυχα και τους αποχαιρέτησα παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής προς το Ubud.
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10152
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10150
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10151
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10186
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10187
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10188

Eίχε βραδιάσει όταν φτάσαμε στην πόλη και ίσα που προλάβαμε της έναρξη της παράστασης των κλασσικών τοπικών Μπαλινέζικων χορών. Με αντίτιμο μόλις 3$ απολαύσαμε ,για πάνω από μια ώρα μια πραγματική χορευτική πανδαισία. Άντρες , γυναίκες και παιδιά φορώντας τοπικές ενδυμασίες και με την υπόκρουση παραδοσιακής μουσικής έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, χαρίζοντας ανεπανάληπτες εμπειρίες στο πλήθος των τουριστών που τους θαύμαζε. Μια τέτοια τέλεια ημέρα δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς την απόλαυση ενός δείπνου σε ένα από τα δεκάδες τοπικά μαγειρεία. Περήφανα ο Polos, μας εξομολογήθηκε ότι το Ubud δεν είναι μόνο η πολιτιστική πρωτεύουσα του Bali, αλλά και η γαστριμαργική. Το τέλειο δείπνο που απολαύσαμε τον δικαίωσε αν και η Diana είχε τις ενστάσεις της σχετικά με την καυτερότητα των εδεσμάτων.

(Συνεχίζεται)